מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין בית משפט מחוזי מרכז-לוד בתביעה כספית

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 1.11.2016 הגישו המשיבים לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד תובענה למתן סעד הצהרתי (ת"א 3183-11-16) לפיו הם זכאים לקבל מהאגודה את מלוא הכספים שיועברו אליה מאת רמ"י, כפצוי בגין השבת השטחים המצויים במקרקעין, בטענה כי שטחים אלה עובדו על-ידם במשך עשרות שנים.
בפסק דינו מיום 27.1.2021 קיבל בית המשפט המחוזי (כב' השופטת א' רבינוביץ ברון) את התובענה בחלקה, וקבע כי מתוך כספי הפיצויים ששילמה רמ"י לאגודה, זכאים המשיבים לפיצויים: יעקב בסך של 398,405 ש"ח, ו-לוי בסך של 734,000 ש"ח. כמו כן חויבה האגודה לשלם למשיבים הוצאות משפט ושכר טירחת עורך-דין בסך כולל של 180,000 ש"ח (להלן: פסק הדין).
ביום 5.7.2021, כחודש ימים לאחר שהוגש ערעור האגודה מכוח תקנה 137(ב), הגיש יעקב לבית משפט זה "בקשת הבהרה", בגדרה טען כי בהיותו משיב לערעור האגודה שהוגש כאמור בהתאם לתקנה 137(ב) לתקנות סדר הדין, עומדת לו זכות דיונית להגיש ערעור על פסק הדין וזאת בתוך שישים ימים מהמצאת ערעור האגודה או ממועד השלמת הליכי הפקדת הערובה בו. זאת, בהתאם לסד הזמנים המעוגן בתקנה 137(ב) לתקנות סדר הדין.
...
אקדים מסקנה לניתוח ואומר כי להשקפתי יש להשיב לשאלה זו בשלילה.
לנוכח האמור, סבורני כי הכף נוטה במובהק לעבר מסקנה פרשנית שלפיה הגשתו של ערעור-משיב לא מאפסת מחדש את מסגרת הזמנים להגשת ערעורי משיב נוספים.
ייטען הטוען, ובמידה לא מבוטלת של צדק, כי מסקנה פרשנית זו עשויה במקרים מסוימים לפגוע באופן ממשי בזכויותיו הדיוניות של בעל-דין, אשר חזית המחלוקת בערכאת הערעור נפתחה נגדו לראשונה רק בערעור-המשיב שהוגש על-ידי בעל-דין אחר, ולא בערעור העיקרי, כפי שארע בענייננו-שלנו.
עם זאת, מאחר שעלה בידו של יעקב להראות, כי ערעור-המשיב שהגישה האגודה פתח כנגדו לראשונה חזית מחלוקת בערכאת הערעור, שלא הייתה קיימת בערעור העיקרי, סבורני כי קמה הצדקה בנסיבות המקרה ליתן ליעקב הארכת מועד להגשת ערעור-משיב גם מטעמו כנגד פסק-הדין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בשם המבקשת: עו"ד ליעד ורצהיזר בשם המשיב: עו"ד שחר אגמון ][]פסק-דין ]השופט נ' סולברג: בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד, מיום 29.11.2022, בע"א 33654-05-22 (השופט א' שוורץ – סג"נ), שבגדרו היתקבל ערעור המשיב על פסק הדין של בית משפט השלום בפתח תקווה, מיום 23.3.2022, בת"א 24312-01-21 (השופטת נ' מימון שעשוע).
בתגובתה, מסרה העמותה את הדברים הבאים: "מיקי זוהר הוא חייל בכיר באירגון הפשע של נתניהו שלא מפסיק להסית ולשקר. ההשוואה בין הימין האמריקאי האלים למפגינים שומרי חוק מופרעת אפילו בסטאנדארטים המעוותים של טופז לוק. המפגינים מעולם לא ניסו לפרוץ למעון, אך נראה שהעיסוק האובססיבי של מכונת התעמולה של בלפור בהפגנות הולידו שיא חדש של הזיה ופייק ניוז. ביבי, לא יעזרו ההסתה והשקרים. אנחנו נחושים ולא נעצור עד שתלך". נוכח הדברים שנכתבו בתגובה, ביום 13.1.2021, הגיש זוהר לבית משפט השלום בפתח תקווה תביעה כספית בעילת לשון הרע, נגד העמותה, בגדרה עתר לקבלת כפל פיצוי סטאטוטורי, בסך של 140,000 ₪.
בתוך כך, נטען על-ידו, כי לא נפל רבב בפסק הדין של בית המשפט המחוזי, וכי אין כל עילה להתערבותנו בו. לשיטתו, "האמירות הבוטות והגסות" שפירסמה לגביו העמותה, "נוגעות כולן לאופיו (הנטען) [...]: דמוית מאפיוזית ומסוכנת אשר כל עיסוקה בפלילים, אשר שומה לכלוא אותה מאחורי סורג ובריח ואשר קיים הכרח מיידי להרחיקה מכל תפקיד, יהא אשר יהא"; זאת, "מתוך מטרה נפסדת לפגוע באופן קשה וחמור ככל שניתן בשמו הטוב [...] להכפיש[ו], לביישו ולהטיל דופי חמור ביושרו ובמקצועיותו". דברים אלה, לגישת זוהר, "עולים במובהק כדי לשון הרע כמובנו בחוק". עוד טוען זוהר, כי קביעה הפוכה, שלפיה פירסום כאמור אינו מקים חבות בלשון הרע – אחריתה מי ישורנה, עד כי "מי לידינו יתקע כף כי אמירות [כ]אלה לא תשמענה, למשל, גם כלפי נציגי מערכת המשפט". אשר לפסיקה שבה נקבע כי בתביעות לשון הרע המוגשות על-ידי אישי ציבור, גובר המשקל שניתן לחופש הביטוי – פסיקה שעליה נסמכה העמותה כאמור – טוען זוהר כי גם בפסקי דין אלה שבו והבהירו בתי המשפט כי אותו איזון 'מיוחד', אינו מנביע את המסקנה כי שמו הטוב של איש הציבור יהיה למרמס, כך שניתן יהיה לחרפו ולגדפו ביד חופשית, ולצאת 'פטור בלא כלום'; מכאן, שבהחלט ישנם פרסומים ואמירות שיהיה בהם כדי להקים חבות בלשון הרע, אף כאשר הם מופנים כלפי איש ציבור.
...
הסעיף מלמדנו אפוא, כי אין לאפשר למפרסם להסתופף תחת צילה של אחת מן ההגנות המעוגנות בסעיף 15, כאשר כוונתו בפרסום היתה לגרום נזק מופרז, החורג מתכליותיו של סעיף 15 – מעין 'נבל ברשות התורה'.
אשר על כן, עניין לנו בפוטנציאל פגיעה פחוּת, באופן יחסי, ויש בכך, בנסיבות המקרה, כדי להטות למסקנה שלפיה אין מדובר בכוונה ובפוטנציאל פגיעה היוצאים מגדר הסביר, כך שיביאו לשלילת תום ליבה של העמותה, על-פי הוראת סעיף 16(ב)(3) לחוק.
אכן, מקובלת עלי טענתו העקרונית של זוהר, שלפיה אף אם באמתחתו פרסומים חריפים – אין בדבר כדי 'להתיר את דמו' (ראו: גנאים, קרמניצר ושנור, עמוד 209, והשוו: עניין הרציקוביץ', עמוד 571).
סוף דבר: הפרסום שעל הפרק – אינו עדין, לשון המעטה; יש להצר על הצגתם של ביטויים סרי טעם ומוקצנים מעין אלה בשיח הציבורי; רחוק אני גם מלזלזל בתחושות הכעס והעלבון שככל הנראה התעוררו אצל זוהר, לשמע תגובתה של העמותה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופט א' פורג) מיום 5.1.2023 בת"א 7681-01-18, בגדרה עוכב הדיון בהליך עד להכרעה בערעורים שהוגשו על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בת"א 48621-11-12 (ע"א 3126/22).
לבסוף, לאחר שנתגלעו מחלוקות באשר למשמעות קביעותיו של בית המשפט המחוזי ולאופן עריכת תחשיב החיובים הכספיים של מילוז כלפי פריניר, נחתמה ביום 10.4.2022 פסיקתה, אשר מורה למילוז לשלם לפריניר סך של 5,247,878.89 ₪.
בהחלטה מיום 5.1.2023 הורה בית המשפט המחוזי על עיכוב ההליכים בתביעה עד להכרעה בערעורים בקובעו: "בדיון שהתקיים בפני ביום 4/12/22 טענו התובעת בוגופן והנתבעים שכנגד כי פסק הדין של השופטת אברהמי רלוואנטי למחלוקת כאן וציינו כי הקביעות בהכרעה של אברהמי רלוואנטיות למחלוקת כאן והן כרגע בהליך ערעורי. עם זאת, הגם שפסק הדין הנ"ל מהוה מעשה בית דין בין הצדדים שבפני, לשיטתם, וכך גם טענו בעמדה שהגישו לאחר הדיון, אין מקום לעכב את ההליך כאן עד להכרעה בערעורים.
...
בהסכמת פרי הגליל, בהחלטה מיום 20.9.2021, נעתר בית המשפט המחוזי לבקשה.
דיון הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, ובתיקי בתי המשפט הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 1691/24 לפני: כבוד השופט ד' מינץ המבקשים: 1. מפלים 26 אלד בע"מ 2. מפלים (טרבלסי) אירועים וקונגרסים בע"מ 3. ריב"ל 26 אלד בע"מ 4. אלירן טרבלסי נ ג ד המשיב: משה טרבלסי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת ב' טולקובסקי, סג"נ) מיום 14.1.2024 בת"א 10094-10-23 ות"א 68843-08-23 בשם המבקשים: עו"ד אילן בומבך; עו"ד אשר אדרי ][]החלטה
בד בבד, הגישו המבקשים תביעה נגד המשיב בבית משפט המחוזי מרכז-לוד (ת"א 25282-06-21; להלן: תביעת המבקשים) בה טענו, בין היתר, כי המשיב הפר את תניית אי-התחרות ועל כן הם פטורים מתשלום יתרת התמורה וכי המשיב חב להם סכומי כסף נוספים בסך כולל של 3,800,000 ש"ח. במסגרת דיון שהתקיים בתביעת המבקשים ביום 7.2.2022, הגיעו הצדדים להסכמות שניתן להן תוקף של פסק דין לפיהן הסכסוכים שביניהם יועברו לבוררות (הסכמות אלה ייקראו להלן, לשם הנוחות: הסכם הבוררות).
...
המשיב טען בכתב תביעתו כי על המבקשים לשאת בתשלום מלוא יתרת התמורה בגין מכירת אחזקותיו בחברה בסך כולל של 1,159,600 ש"ח. מנגד, בכתב הגנה מטעמם טענו המבקשים כי דין תביעת המשיב להידחות על הסף, שכן לפי הוראות הסכם הבוררות המשיב היה רשאי להגיש תביעה "שטרית" בלבד, בעוד שהתביעה שהוגשה על ידו נסובה כולה על עילה חוזית.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה על נספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות, אף מבלי להידרש לתשובת המשיב.
הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים ע"א 2511/22 לפני: כבוד השופט י' אלרון כבוד השופט א' שטיין כבוד השופטת ג' כנפי-שטייניץ המערער: ראובן מסיקה נ ג ד המשיבים: 1. רפאל לביא ז"ל 2. אינס לביא ז"ל 3. חיים לביא 4. רחל לביא ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת ש' גלר) מיום 10.2.2022 בת"א 44442-04-18 תאריך הישיבה: כ"ח בניסן התשפ"ד (6.5.2024) בשם המערער: עו"ד יגאל דורון; עו"ד דרור בן אבי בשם המשיבים: עו"ד מרדכי שלו; עו"ד ליהיא בנישו ][]פסק-דין
בגדריו של פסק דין זה, קיבל בית משפט קמא באופן חלקי את תביעת המערער, מר ראובן מסיקה (להלן: מסיקה), וחייב את המשיבים, בני מישפחת לביא (להלן: לביא), לשלם למסיקה דמי השבה בסך של 2,823,256 ש"ח, בתוספת הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (בחודש אפריל 2018), ודמי רווח בסך של 2,064,799 ש"ח, בתוספת הצמדה וריבית מיום 28.1.2021.
סעיף 5ב לתוספת זו מזכה את מסיקה ב-55% "מריווחי המכירה" של הפנטהאוז – לא ב-55% מרווחים תיאורטיים שחושבו על בסיס מחירה הרעיוני-נורמאטיבי של דירת גג זו. סעיף 5ג לתוספת מוסיף ומבהיר כי "יחידי לביא [...] מתחייבים כלפי מסיקה שבתום הפרויקט טרם משיכת החזר השקעותיהם או חלקם מריווחי הפרויקט יפרעו את מלוא התמורה המגיעה לראובן מסיקה כאמור בסעיף 5א-ב לעיל". הבהרה זו מדברת, ב"רחל בתך הקטנה", על כסף אמתי שהופקד בבנק בחשבונם של לביא, ולא על כסף רעיוני או על מחירו הנורמאטיבי של הפנטהאוז.
...
אשר על כן, דין הערעור להידחות בהתבסס על האמור בתקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
איננו משוכנעים שלא ניתן היה להגיע למסקנה אחרת.
סוף דבר: הערעור נדחה בזאת ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו