בשם המערערת:
עו"ד עברי ישעיהו
בשם המשיבה 1:
עו"ד גיא פייביש
בשם המשיבה 2:
עו"ד אילן וינדר
][]פסק-דין
השופט נ' סולברג:
ערעור על פסק הדין החלקי של בית המשפט המחוזי בחיפה, מיום 9.11.2021, בת"א 1491-10-17 (השופטת ע' אטיאס), שבו התקבלה בחלקה תביעת המשיבה 1 נגד המבקשת.
סעיף 41(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 (להלן: חוק בתי המשפט) קובע, כי "פסק דין של בית משפט מחוזי בערכאה ראשונה ניתן לערעור לפני בית המשפט העליון". בסעיף 41(ב) לחוק בתי המשפט נקבע, כי "החלטה אחרת של בית משפט מחוזי בענין אזרחי, ופסק דין של בית משפט מחוזי בעירעור, ניתנים לערעור לפני בית המשפט העליון, אם ניתנה רשות לכך". כידוע, המפתח להבחנה בין פסק דין לבין החלטה אחרת, נעוץ במהות ההחלטה; לא בכותרתה.
דא עקא, המחלוקת לגבי סעדים אלו הוכרעה לטובת הר"י, כך שלא קמה לה זכות לערער על קביעות אלו (ע"א 140/56 מוגרבי נ' ורדימון, פ"ד יא 1242 (1957); רע"א 2598/08 בנק יהב לעובדי מדינה בע"מ נ' שפירא, פסקה ז' (23.11.2010)).
...
רובן ככולן מבקשות להשיג על קביעתו העקרונית של בית המשפט המחוזי, שלפיה הר"י מחויבת בתשלום דמי שימוש ראויים, וכן על ההנחות העומדות בבסיס קביעה זו.
דיון והכרעה
לאחר שנתתי דעתי על טענותיה של הר"י, באתי לכלל מסקנה כי דין הערעור – להימחק על הסף.
אמנם, תקנה 149(4) לתקנות, קובעת כי "הוגש ערעור בזכות במקום שבו היה על המערער להגיש בקשת רשות ערעור, רשאי בית המשפט לדון בערעור כבקשת רשות ערעור", אך בנסיבות העניין, לא ראיתי הצדקה להורות על כך. אף אם ערעורה של הר"י היה מוגש כבקשת רשות ערעור – היה דינו להידחות על הסף.
משבאנו לכלל מסקנה, כי דינה של בקשת רשות ערעור להידחות אף היא, ולהר"י לא תצמח כל תועלת מדיון בערעורה כבקשת רשות ערעור, הרי שאין מקום לסרבל את הדיון ולעשות כן; התוצאה – אחת היא.