מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין בית משפט השלום בחיפה בעניין גניבת רכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

פתח דבר: לפניי ערעור על פסק דינו של בית המשפט השלום בחיפה, (כב' השופט א. רובס), אשר ניתן ביום 9.2.20, בת"א 46122-04-17, להלן – "פסק הדין").
הרכב היה מבוטח אצל המשיבה בביטוח מקיף בשל נזקים שיגרמו לו. בית משפט השלום הנכבד כתב בפתח פסק דינו כי הנתבעת ביטחה את הרכב בביטוח מקיף בגין: " ... ארוע גניבה, תאונה, אובדן כללי ו/או מעשה זדון" – ראו סעיף 2 וסעיף 9 לפסק הדין.
אומנם שביחס לסתירה שמצא בגירסה זו קבע בית משפט השלום כי: " אם היתה זו הסתירה היחידה בגירסתו, לא הייתי מיחס לה חשיבות מיוחדת .... ". בשלב זה, עבר בית משפט השלום לידון בגירסת המערער במישטרה, שם השיב לשאלה במי הוא – המערער, חושד, ועל כך השיב, כי הוא: " ... חושד שייתכן שזה קשור לבת הזוג הקודמת שלי שמה ..... מאחר ויש בינינו כעת תלונות הדדיות על אלמ"ב והיא מסתובבת עם אנשים עבריינים ולפני מספר ימים עשו לי גם נזק בצמיגים של אותו רכב.", כשבהמשך, היתייחס בית משפט השלום לשאלת הנזק שניגרם לרכב ומועד גילויו על ידי המערער – ראו עמ' 8 – 9 לפסק הדין, כשבסוף סעיף 19 כתב: " התובע לא נתן .... הסבר וכל שכן, הסבר המניח את הדעת, והתהייה בעיניין זה מטילה צל כבד על גירסתו ועל ההסבר שנתן לכך שהחנה את המשאית, שלא כהרגלו, בחניון ברחוב רטנר". בית משפט השלום הנכבד עבר לידון בגירסת המערער בהקשר לנסיעתו לתחנת הדלק והמשך פעולותיו – סעיף 20 – עמ' 9 לפסק הדין, תוך שהוא מביא את הנטען בכתב התביעה, בעדותו בפני חוקר המשיבה והפנה לסתירות שם. אינני רואה צורך בפירוט יתר בעיניין זה, ואף ציין כי מפלט השיחות של המערער לא נמצאה שיחה יוצאת למר ביטון מאיר המשמש כמנהל סניף חברת פרו טייר של רשת צמיגי נעמן או לגרר כלשהוא.
בית משפט השלום הנכבד הפך את נטלי ההוכחה משקבע כי היה על המערער להוכיח הארוע הבטוחי ובכך לא עמד, מסקנה זו לא יכולה לעמוד, הואיל ומסקנה זו עומדת בסתירה לקביעה אחרת של בית משפט השלום הנכבד אשר קבע בראשית פסק דינו כמצוטט לעיל, שם כתב בית משפט השלום הנכבד, כי אין מחלוקת שהרכב הוצת במועד מסוים – בתקופת הביטוח, וכי לא נמצאה ראיה שהיה בה כדי להוביל למסקנה שהשריפה נגרמה מכשל חשמלי, משכך, בין אם המדובר היה בהצתה מכוונת או בגורם אחר בלתי ידוע, היה על בית המשפט השלום הנכבד לבחון אם עלה בידי המשיבה להוכיח כי הארוע הבטוחי נגרם על ידי המערער או מי מטעמו או האם עלה בידי המשיבה להוכיח את יסודות סעיף 25 לחוק וכי בפועל הוא לא יכל להגיע למסקנה זו, כי הרי בפי המשיבה לא הייתה גרסה כלשהיא כפי שהוא קבע – ראו סיפא של עמ' 3 לעיל.
...
הואיל ומוסכם על הצדדים ששווי הרכב נכון ליום אירוע מקרה הביטוח הוא 75,077 ₪, אני מחליט לחייב את המשיבה לשלם למערער את הסכום הנ"ל בצירוף הפרשם כחוק מיום אירוע מקרה ביטוח ועד התשלום המלא והסופי.ביחס לתביעת המערער בראש הנזק של עוגמת הנפש, לא מצאתי לחייב את המשיבה בתשלומו.
הדבר לא הוכח, לעניין זה המערער לא טען ומה גם שהסכום לא נראה לי סביר בנסיבות העניין.
הואיל והערעור התקבל, אני מחייב את המשיבה לשלם למערער הוצאות משפט בשתי הערכאות וכן שכ"ט עו"ד ( בהקשר לשתי הערכאות), בסך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ נכון להיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים עפ"ג 34278-03-20 מוטוז נ' מדינת ישראל 21 מאי 2020 בפני הרכב כב' השופטים: י. גריל, שופט עמית [אב"ד] כ. סעב, שופט א. לוי, שופט המערער: יבגני מוטוז ע"י ב"כ עוה"ד מורן שלזינגר מטעם הסניגוריה הציבורית המשיבה: מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) ע"י ב"כ עוה"ד גב' ענת שטיינשניד הודעת ערעור מיום 16.3.20 על גזר-הדין של בית-משפט השלום בחיפה (כב' השופטת הבכירה, אורית קנטור) מיום 16.2.2020, בת"פ 47682-10-18. פסק דין
בפנינו ערעור על פסק דינו של בית-משפט השלום בחיפה (כב' השופטת הבכירה, אורית קנטור), מיום 16.2.2020 ב-ת"פ 47682-10-18, לפיו הוחלט להרשיע את המערער והוא נדון לשלושה חודשי מאסר על-תנאי לתקופה של שלוש שנים, וכן הוטל עליו צו של"צ בהקף של 150 שעות, אותן יבצע בהנחיית שירות המבחן ובפיקוחו, וזאת לאחר שהורשע בהתאם לכתב האישום המתוקן בשלוש עבירות של גניבה מרכב לפי סעיף 413ד(א) של חוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "החוק"),שש עבירות של פריצה לרכב בצוותא בכוונה לגנוב לפי סעיף 413 סיפא של החוק ביחד עם סעיף 29 (א) של החוק וכן שלוש עבירות של ניסיון לפריצה לרכב בצוותא בכוונה לגנוב לפי סעיף 413ו' סיפא של החוק ביחד עם סעיפים 25 ו-29(א) של החוק, וכן עבירה של קשירת קשר לעשות פשע לפי סעיף 499 (א)(1) של החוק.
באשר למערער כותב בית-משפט קמא בפיסקה 46 של פסק הדין: "הנאשם 1 מסר לשירות המבחן כי העבירות נעברו כשהיה עריק מהצבא, חסר מעש ונטה לשוטט בלילות מחשש להיתפס על ידי לוכדי עריקים. לדבריו הוא היה היוזם לבצע את הפריצות והציע לנאשם 2 להצטרף אליו. בדיקות שתן שעבר הצביעו על המצאות קנאבואידים והנאשם אישר כי הוא צורך גראס על בסיס יומיומי על-מנת להקל על כאביו. בהמשך הצביעו בדיקות שנערכו על ניקיון כללי משרידי סם. הנאשם היה נחוש בעמדתו וסרב להישתלב בהליך טפולי כלשהוא בשירות המבחן שכן לדבריו הוא מוקף בסביבה תומכת ומשפחה מסייעת. לפיכך גם נימנע שירות המבחן מהמלצה טיפולית בעיניינו אך בד בבד המליץ על הטלת צו של"צ והמנעות מהרשעה על-מנת שלא לפגוע בעתידו". לעומת זאת, בכל הנוגע לנאשם מס' 2, ציין בית-משפט קמא, כי הלה הופנה לתוכנית הלאומית לצעירים וצעירות במצבי סיכון ("יתד"), הסכים להישתלב בתוכנית אוניברסיטה בע"מ, ושרות המבחן המליץ להעמידו בצו מבחן למשך שנה.
...
אין בידינו לקבל את טענותיו אלה של המערער.
על-יסוד כל האמור לעיל, מסקנתנו היא שבדין ראה בית-משפט קמא לנכון להרשיע את המערער בעבירות אותן ביצע (לפי כתב-האישום המתוקן).
לפיכך אנו מורים על דחיית הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כללי מונח בפניי ערעור על פסק דין שניתן בבית משפט השלום בחיפה (כב' השופט אפרים צ'יזיק), ביום 09.06.2020, בתא"מ 14484-03-19 (להלן: "פסק הדין קמא") בנוגע לתביעה כספית על סך 33,280 ₪ שהוגשה בגין נזקים שנגרמו לרכבו של התובע שמספרו 96-101-78 מסוג מרצדס 63 CLS (להלן: "הרכב") כתוצאה מתאונת דרכים שקרתה ביום 26.09.18 ברח' קומבה בחדרה (להלן: "מקום היתרחשות התאונה").
כמו כן הדגיש המערער, כי ה"מדיניות" אליה הפנה בית משפט קמא, בסעיף 49 לפסק דינו, בעיניין כלי רכב שטרם מלאו להם שנתיים, איננה מדיניות, אלא מדובר בחוק הגבלת השמוש ורישום פעולות בחלקי רכב משומשים (מניעת גניבות), תשנ"ח 1998.
...
בית משפט קמא בחן, לעומקם, את כל הנתונים שהובאו בפניו ופירט אילו נתונים חסרים ובסופו של דבר קבע את השווי, כאמור, על פי ממוצע בין שתי הערכות השמאים.
התוצאה היא שאני דוחה את הערעור ומחייבת את המערער לשלם למשיבה הוצאות ההליך בבית משפט זה. נוכח הסכומים שנפסקו למערער בבית משפט קמא אפסוק בהליך זה, הוצאות בסכום מינימלי של 2,000 ₪.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה עחדל"פ 21491-11-21 מרעי נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 312012_4 בפני כבוד השופט נאסר ג'השאן מערער עבדול רחמן מרעי משיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון 2. אביב גלמן (נאמן) פסק דין
לפניי ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת איילת הוך-טל) מיום 19/10/2021, לפיו הורה בית משפט קמא על ביטול צו לפתיחת הליכים ובטול הליך חידלות פרעון שניפתח בעיניינו של המערער (שייקרא להלן :"המערער" או "היחיד").
מעיון בדו"ח רשם המשכונות עולה כי בבעלות המערער היה רכב שנת ייצור 2010 משועבד לבנק איגוד ולחברת מימון ישיר.
בתשובה לטענה זו, טען המערער, כי הוא הגיש תלונה על הגניבה וצרף אישור על כך (נספח ד' לתשובתו).
...
באשר לטענת המערער, לפיה בית משפט קמא נתן פסק דינו "במפתיע" ללא קבלת עמדת הנאמן והממונה לגבי הצעת המערער בתשובתו, דין טענה זו להידחות.
משכך, לא מצאתי מקום להתערב בפסק דינו של בית משפט קמא ועל כן, אני דוחה את הערער.
המערער ישלם לממונה סך 1,500 ₪ ולנאמן סכום דומה וזאת בגין הוצאות ושכ"ט עו"ד. הסכום יועבר מן הפיקדון שהפקיד המערער בקופת בית המשפט.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים ע"פ 36024-05-20 דקה(אסיר) נ' מדינת ישראל 18 יוני 2020 בפני הרכב כבוד השופטים: י. גריל, שופט עמית [אב"ד] כ. סעב, שופט א. לוי, שופט המערער: עומר דקה (אסיר) ע"י ב"כ עוה"ד דרויש נאשף ואח' המשיבה: מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) ע"י ב"כ עוה"ד רונית גרניק-סופר הודעת ערעור מיום 17.5.20 על פסק-דינו של בית-משפט השלום בעכו (כב' השופט, ס. הנשיא זיאד סאלח) מיום 5.5.20 ב-ת"פ 21327-10-19. פסק דין
באשר לארוע ההתפרצות לבית המגורים קבע בימ"ש השלום כי אין ראייה ישירה הקושרת את המערער להתפרצות לבית המגורים וגניבת רכוש פרטי ממנו, כאשר מה שקושר אותו לעבירת גניבת הרכב, הוא אך ורק עצם תפיסתו כשהוא נוהג ברכב הגנוב מס' שעות לאחר הגניבה, קרי, על יסוד הילכת: "החזקה התכופה", שיכולה לחול על גניבת הרכב וגם על עבירת ההתפרצות, אשר ארעה כחמש שעות, לפני כן. בימ"ש השלום סבר כי החזקת המערער ברכב לאחר כשעתיים וחצי מעת גניבתו, יש בה כדי להראות שהמערער הוא זה שהתפרץ לבית וגנב את הרכב.
בית המשפט העליון דחת בקשת רשות העירעור שהגישו הנאשמים וקבע כי אין מקום להתערב בפסק דינו של בית משפט המחוזי אשר ניתן לאחר בחינת כל השיקולים הרלוואנטיים לרבות הצורך בענישה מרתיעה בכל הקשור לעבירות של גניבת רכב.
...
ביחס לערעור לעניין העונש, גם הוא נראה לנו חסר כל בסיס.
לאור כל המקובץ לעיל, סבורנו כי אין מקום להתערב בגזר דינו של בית משפט השלום ולכן דין הערעור על גזר הדין להידחות אף הוא.
סוף דבר: אנו דוחים את הערעור על שני חלקיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו