העירעור מופנה גם נגד האופן בו נערכו למערער בדיקות על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (להלן: "המרב"ד") ועל ידי ועדת הערר (להלן: "ועדת הערר" או "הועדה") ונגד ממצאיהם ומסקנותיהם ונטען כי גם דינן של אלה להתבטל.
בעקבות החלטת המרב"ד, הודיעה הרשות למערער, בהודעה שנחתמה ביום 30/6/16 (נספח 7) כי הוא אינו כשיר לנהוג ברכב מסוג B. ההודעה (להלן: "הודעת הרשות" או "ההודעה"), שכותרתה היא: "בקשתך לקבלת רישיון נהיגה", התקבלה אצל המערער ביום 12/7/16 ובה נקבע כדלקמן:
"על פי הסיכום הרפואי שהיתקבל מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים נקבע כי:
על פי תקנה 195א(א) לתקנות התעבורה:
"ועדת הערר רשאית לאשר את החלטת הרופא המוסמך, לשנותה או לבטלה או להורות על בדיקה מחודשת בידי הרופא המוסמך (להלן - בדיקה מחודשת) של מבקש רשיון הנהיגה או של בעל רשיון הנהיגה (להלן בתקנה זו - המבקש) או ליתן החלטה אחרת ככל שיחייב הענין".
על החלטת ועדת הערר לפי תקנה 195א(א) לתקנות, ניתן לערער לביהמ"ש לעניינים מינהליים בשאלה משפטית בלבד, כפי שקובע סעיף 55(א1) לפקודה, כדלקמן:
"ערעור על החלטה של רשות הרשוי לפי סעיף 51, שניתנה מטעמים של כשירות רפואית לאחר שניתנה החלטה של ועדת ערר רפואית כאמור בסעיף 55א(ב), תהיה נתונה לערעור לפני בית המשפט לעניינים מנהליים; ערעור כאמור יהיה בשאלה משפטית בלבד".
בעיניין זה אציין, כי הפסיקה עמדה על הקושי להגדיר מהי "שאלה משפטית", או "בעיה משפטית". הקו המשותף לדעות שהובעו בפסיקה, הוא השאלה האם מדובר בקביעת כלל משפטי, על בסיס עובדות שנקבעו או שמא מדובר בהכרעה בשאלות עובדתיות.
בנוסף, בסופו של דבר קבעו רופאי המרב"ד, בנימוקם לפסול את רישיונות של מערער, כי קיים "סיכון משמעותי לאבד שליטה באביזרי נהיגה".
אבהיר, שוב, כי אין מדובר בשאלה רפואית, בה בית המשפט אינו מוסמך להתערב, אלא בשאלה הנוגעת לתקינות היתנהלות הועדה בבצוע הבדיקה.
אמנם, ככל שמטפל סבור שיש בנוכחות מלווה כדי להפריע לבדיקה (באחת מהדרכים המפורטות בסעיף הנ"ל) רשאי הוא שלא לאפשר למלווה להיות נוכח בבדיקה.
...
אני מורה, כי תוקף רישיון הנהיגה שבידי המערער, מושב על כנו, עם מתן פסק דין זה, ללא צורך בפעולה כלשהי מצד המערער או מצד רשות הרישוי.
המשיבים ישלמו למערער (בשערוך כדין) את אגרות הערעור ואת הוצאות חוות דעתה של פרופ' גרוס (בלבד) כנגד הצגת קבלה על תשלום שכר טרחתה.
בנוסף לכך ישלמו המשיבים למערער הוצאות ערעור ושכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪.