מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פיצויים בגין תלונות שווא על אונס

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בעירעור שהוגש כנגד הכרעה זו דן בית-המשפט ארוכות בקטגוריות של נכנסים שונים כגון: מוזמן, בר רשות ומסיג גבול.
מאגר מי קולחין ו"בור שפכים" כהגדרתו בחוק העזר, אינם בבחינת היינו הך. עיינתי בהבהרות התובעים בסיכומי התשובה מטעמם בכל הנוגע להגדרות ובפרט הפניתם לתקנות בריאות העם (תקני איכות מי קולחין וכללים לטיהור שפכים), תש"ע – 2010, ולא ראיתי כי יש בדבריהם כדי לשנות מסקנה זו. משקבעתי כי קיימת חובת פיצוי בשל רשלנות הנתבעות, איני רואה מקום להרחיב בענייו הטענות להפרת חובות חקוקות – ומן הנימוקים שהובאו לעיל, הטענות בעיניין זה נדחות.
בפרשת עוה"ד אורי **** שנידונה במסגרת ע"א 7426/14 פלונית נ' עו"ד אורי **** (פורסם בנבו, 14.03.2016)), חויבו בפיצויי עתק מתלוננות שהגישו מתוך כוונת זדון תלונות שוא בגין אונס נגד התובע, וכינוהו "האנס הסדרתי". על אף יסוד הזדון שדבק בהתנהגותן, בית-המשפט העליון ראה לנכון שלא להתערב בהכרעת הערכאה הדיונית שלא לפסוק פיצויים עונשיים.
...
למסקנה זו הגעתי לא בלי התלבטות תוך בחינת נסיבות המקרה שלפניי אל מול מגמות הפסיקה.
סוף דבר: סיכומו של דבר, נזקי התובעים הינם כדלקמן: פיצויים בגין השנים האבודות: 937,621 ₪.
לאור המקובץ לעיל, התביעה מתקבלת.

בהליך מ"ח (מ"ח) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בתאריך 17.07.2011, נגזר דינו של המבקש והושת עליו עונש של 12 שנות מאסר, מתוכן עשר שנים לריצוי בפועל, ופצוי בסך 100,000 ש"ח עבור המתלוננת.
המבקש הגיש ערעור על הכרעת הדין בעיניינו, לבית משפט זה. עיקר טענותיו הופנו כנגד ממצאים שבעובדה ובכלל זה באמון שניתן בגירסת המתלוננת, ולחלופין השיג על חומרת עונשו.
בשיחה זו ג' טען באוזניו של החוקר כי המתלוננת סיפרה לו שהמבקש: "אנס אותה", ולאחר מכן חזרה בה ואמרה שהמקרה: "לא היה ולא נברא". שיחה מוקלטת זו, אשר לא הוגשה במסגרת העירעור, מוגשת כעת.
מידע חדש זה אכן מצטרף למידע אודות תלונות שוא אחרות של המתלוננת, שהיו ידועות במועד משפטו של המבקש בבית המשפט המחוזי הנכבד ובמהלך העירעור בבית משפט זה. עם זאת, מצאתי כי אין במידע אודות תלונות חדשות אלו כדי לשנות את תוצאות המשפט, וזאת מהטעמים הבאים: ראשית, התלונות שדווחו על-ידי ההוסטל השיקומי לא עברו הליך חקירה רישמי על-ידי הגופים המוסמכים לכך, ולא עברו ליבון משפטי שבכוחו לקבוע כי אכן עסקינן בתלונות שוא, וממילא משקלם לעניין זה, ככל שישנו, נמוך.
...
מבלי להיכנס לשאלת קבילות הראיה, לא שוכנעתי כי יש בשיחה כדי לסתור את עדות המתלוננת, ולא מצאתי כי יש בה את הפוטנציאל לשינוי תוצאות המשפט.
זאת ועוד – טענת המבקש לפיה יש בקיומן של הראיות החדשות כדי להשליך גם על מחדלי החקירה בתיק עד כדי חשש ממשי לעיוות דין במכלול (ראו: סעיף 31(א)(4) לחוק בתי המשפט), אף היא דינה להידחות.
נוכח כל האמור לעיל – הבקשה שבפני נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

תמיר השיב לטענתו: "אמרתי לו אבל כלום לא קרה מה אני אגיד לה. אמרתי לו אני לא מוכן להכניס את הראש שלי למיטה חולה לא קרה אתה לא תשקר ותגיד לי לספר שקרה". דומה כי לאחר שהנתבע הבין כי חבריו אינם משתפים עמו פעולה בנוגע לטענותיו לבגידה, בנה הנתבע סיפור מורכב יותר, לפיו גליה בעצם סוממה ונאנסה על ידי התובעים, ואין מדובר בבגידה מרצונה החופשי.
סעיף 15(8) לחוק קובע הגנה בגין פירסום שנעשה בתום לב בהגשת תלונה לרשות המוסמכת לחקור את אותה תלונה, ואולם אין הסעיף מגן מפני פרסומים תלונה שקרית / תלונת שוא, לרשות מוסמכת, כמו התלונה דנן.
לטענת התובעים, הנתבע פעל מתוך מטרה זדונית ובכוונה לפגוע בהם, ולפיכך מגיע להם כפל פיצוי בגין לשון הרע נגדם, וזאת על פי סעיף 7א(ג) לחוק.
ואולם, ישנם גם פסקי דין שפסקו סכומים נמוכים יותר, למשל בת"א 1386-05-13  י.ח. נ' אלי שני (פורסם במאגרים משפטיים) נפסק סך של 25,000 ₪ בגין תלונה שקרית (על פסק דין זה הוגש ערעור אך הליך העירעור הנו חסוי ולא ניתן לראות תוצאותיו).
לצדדים זכות ערעור על פי דין.
...
סה"כ ישלם הנתבע לתובעים 74,000 ₪.
הנתבע ישלם לתובעים את הוצאות התביעה בסך 7,538 ₪, בגין אגרות בית משפט.
הנתבע ישלם לתובעים שכר טרחת עו"ד בסך 11,700 ₪ (נוהל הליך שלם, הוגשו תצהירים, נוהל הליך הוכחות, והוגשו סיכומים).

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2019 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובע מוסיף, כי על הנתבעת לפצותו בגין נזקים שנגרמו לו בשל הגשת בקשת צו הגנה כנגדו, הגשת תלונה במישטרה שהביאה לחקירתו תחת אזהרה, וכן לאור ההוצאות המשפטיות הכבדות שנגרמו לו בשל הצורך להיתמודד עם טענותיה כלפיו.
נוכח פגמים שנמצאו בפסיקת ביהמ"ש המחוזי ונוכח שקולי מדיניות ובראשם החשש מפני "אפקט מצנן", ביהמ"ש מוצא להפחית את הפצוי שנפסק לטובת אורי בבית המשפט המחוזי מ - 1.3 מיליון ₪ ל - 550,000 ₪ תוך חלוקת הסכום בין המערערות על פי מעורבותם בפרשה (מניע, תיזמון, דפוס, התקבצות, סתירות = העדר מהימנות מתלוננות בתיק אונס).
על כן ובשעה שהנתבעת סירבה להצהיר כי מדובר בתלונת שוא (אילו הייתה מודה כי רק תלונה זו מבין 5 התלונות שהגישה היא תלונת שוא דיינו) והצריכה את בירור ההליך עד תם, אני רואה לנכון להשית על הנתבעת חיוב כספי בסך 25,000 ₪ בגין תלונת שוא זו ללא הוכחת נזק ופצוי בסך 16,000 ₪ בגין שכר טירחת עורך דין שנשא בו לשם כך לפי הסכם שכר טירחה שצרף (איני מחייב במלוא שכר טירחת עורך הדין בשל העובדה שטיפל בתלונות נוספות שהוגשו כנגד התובע).
...
נפסק פיצוי בשיעור 20,000 – בע"א 7426/14 עו"ד אורי **** – ביהמ"ש העליון פסק בין היתר, כי המערערות הגישו ביודעין תביעות אונס כוזבות כנגד אורי **** וכי אין מנוס מלחייב את המערערות בפיצוי לפי חוק איסור לשון הרע .
)15 , לא עומדות לנתבעת ההגנות שבסעיפים לאור כל האמור לעיל התביעה מתקבלת בזה באופן חלקי ואני מחייב הנתבעת לשלם לתובע .
( פיצויים בסך כולל של 46,000 ₪ שישולמו בתוך 30 יום מהיום ( 25,000+16,000+5000 כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות הליך זה בסך 3500 ₪ (התובע לא היה מיוצג אך שולם שכר עדים).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

תלונת שוא עלולה לסכן את חירותו של אדם תמים, וביתר שאת תלונה על אינוס, עבירה חמורה מסוג פשע שהעונש בצדה עומד על 16 שנים, אשר כרוכה גם בתיוג כעבריין מין ופגיעה בשמו הטוב של אדם, עוד לפני שהתבררה אשמתו.
ערעור הנאשמת על חומרת העונש נדחה ובתוך כך קבע בית המשפט המחוזי: "עמדתנו הנה, כי העונשים שהוטלו על המערערת משקפים כראוי את חומרת המעשים שביצעה, וזאת בשל ההשלכה האפשרית של תלונת שוא מן הסוג הנידון על עניינו של המתלונן, (בפועל אכן הביאה למעצרו של המתלונן) וכן מתוך ראיה רוחבית של ההשלכה שיכולה להיות לתלונות מסוג זה על עניינן של מתלוננות בעבירות מין, בכלל". רע"פ 1409/19 ניב אסרף נ' מדינת ישראל (‏24.2.2019), דובר בנאשמים שהורשעו במסירת ידיעה כוזבת ובקבלת דבר בתחבולה.
לאחר חקירה שניפתחה בעקבות התלונה הנ"ל נעצר ראובני, הוגש כנגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי בעבירה של שוד והוא נעצר עד תום ההליכים נגדו עד שהתגלה כי מדובר בדווח כוזב.
בשים לב להמלצת שירות המבחן בדבר סכויי שיקומה, נימנע בית המשפט מלהטיל על הנאשמת מאסר שירוצה על דרך של עבודות שירות, וגזר עליה את העונשים הבאים: צו של"צ בהקף של 180 שעות; מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים למשך 3 שנים; פיצוי המתלונן בסכום של 5,000 ש"ח. עפ"ג (י-ם) 38524-08-22 פלונית נ' מדינת ישראל (301.23) – הנאשמת תקפה את בן זוגה ובהמשך לכך הגישה תלונה כוזבת במישטרה על תקיפה ואיומים של בן הזוג כלפיה בהציגה גם סימני חבלות על גופה שטענה כי נגרמו לה מהתקיפה.
...
לאחר שנדרשתי למכלול השיקולים הרלוונטיים, אני סבורה כי הקלות הבלתי נסבלת לבדות סיפור ולהאשים אדם חף מפשע בביצוע עבירה כה חמורה מחייבת ענישה מרתיעה ומוחשית ולא ניתן להשלים עם עתירת ההגנה לקבוע מתחם ענישה שתחתיתו בעונש צופה פני עתיד.
לפיכך, מצאתי כי לאמץ את עתירת המאשימה, שהיא הוגנת וראויה בנסיבות העניין, ואני קובעת כי מתחם העונש ההולם נע בין מספר חודשי מאסר בפועל שיכול וירוצו בדרך של עבודות שירות ועד 12 חודשי מאסר בפועל לצד רכיבי ענישה נוספים.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 5 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו