בעקבות החלטות הועדה, הגישו המבקשים ביום 22.9.2014 את עתירתם לבית המשפט לעניינים מינהליים, ובה ביקשו כי המבקשת 2 תוכר כדיירת ממשיכה לה זכויות לגור בדירה, ולחלופין כי ייקבע שלמבקשים זכות לרכוש את הדירה במסגרת מבצע "מכר דירה" בסכום של 90,000 ש"ח, כפי שלטענתם סוכם עם המשיבים לפני שהאחרונים חזרו בהן מהסיכום באופן חד-צדדי.
כמו כן, הם טוענים כי האנטרס של המשיבים בפנוי - מתן דיור צבורי לאלו המוכרים כזכאים לכך – הוא בעל משקל מצומצם, משום שהדירה ממוקמת בשכונה מוכת פשע, ועל כן לא יהיה לה ביקוש בקרב הזכאים לדיור צבורי.
עם זאת, אין לומר שפסק דין המורה על פינוי בעל דין מדירת מגוריו הוא פסק דין שחלה עליו חזקת "עיכוב ביצוע אוטומאטי", ולא אחת נקבע כי אין מקום לעיכוב ביצועו של פסק דין לפינוי מדירת מגורים, במקרה בו סכויי העירעור נמוכים מאוד ומטים את נטייתו הראשונית של מאזן הנוחות (וראו: ע"א 1796/14 חלילה נ' נפתלי נשר, עו"ד, פסקה 11 והאסמכתאות שם (17.4.2014)).
...
מנגד, טוענים המשיבים כי יש לדחות את הבקשה.
במקרה שלפניי, על פניו ומבלי לקבוע מסמרות בדבר, סבורני כי סיכויי הערעור הם נמוכים, במידה המאזנת את נטייתו הראשונית של מאזן הנוחות – הנובעת משכך שמדובר בדירת מגורים – וזאת משום שקביעותיו של בית המשפט לעניינים מנהליים אותן המותקפות בערעור מבוססות ומנומקות.
משכך, אני סבור כי אף מאזן הנוחות בנסיבות העניין שלפניי אינו נוטה לטובתם של המבקשים, באותה מידה כמו במקרה טיפוסי של פינוי דירת מגורים.
סיכומם של דברים, הבקשה נדחית, אך יחד עם זאת, וכאמור לעיל, המועד לביצוע צו פינוי המבקשים מהדירה יהיה ביום 25.12.2015.