מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פיטורים בניגוד לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה שהגישה לבית הדין האיזורי טענה המשיבה כי פוטרה שלא כדין מעבודתה תוך היתנכלות תעסוקתית ויצירת סביבת עבודה עוינת, וכי היא פוטרה בנגוד להוראות חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח - 1998 (להלן - חוק השויון).
לאחר שנתתי דעתי לכלל נסיבות המקרה, לפסק הדין של בית הדין האיזורי ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום לעיכוב חלקי של ביצוע פסק הדין, בעיקר לנוכח שקולי מאזן הנוחות, כך שלמשיבה ישולם כעת סך של 40,000 ש"ח מתוך סכום הפצוי שנפסק לזכותה (הן על פיצוי על פיטורים שלא כדין והן על נזק לא ממוני), וכן ישולמו לה כעת סכומי ההוצאות ושכר הטירחה כפי שנפסקו על ידי בית הדין האיזורי, בעוד שתשלום יתרת פסק הדין יעוכב עד למתן פסק הדין בעירעור, בכפוף להפקדת הסכום בקופת בית הדין כמפורט להלן.
...
לאחר שנתתי דעתי לכלל נסיבות המקרה, לפסק הדין של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום לעיכוב חלקי של ביצוע פסק הדין, בעיקר לנוכח שיקולי מאזן הנוחות, כך שלמשיבה ישולם כעת סך של 40,000 ש"ח מתוך סכום הפיצוי שנפסק לזכותה (הן על פיצוי על פיטורים שלא כדין והן על נזק לא ממוני), וכן ישולמו לה כעת סכומי ההוצאות ושכר הטרחה כפי שנפסקו על ידי בית הדין האזורי, בעוד שתשלום יתרת פסק הדין יעוכב עד למתן פסק הדין בערעור, בכפוף להפקדת הסכום בקופת בית הדין כמפורט להלן.
לאור האמור, ובשקלול סיכויי הערעור ומאזן הנוחות, שוכנעתי כי מתוך הסכום הפסוק לא יעוכב סכום של 40,000 ש"ח וגם לא יעוכבו הוצאות המשפט, ואילו יתרת סכום פסק הדין בסך של 45,000 ש"ח, תעוכב (להלן – הסכום המעוכב).
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, הבקשה מתקבלת בחלקה כמפורט בסעיף 12 לעיל.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

רכיבי התביעה, אשר סכומה הכולל הוא 66,600 ₪, הם פיצוי בגין עריכת שימוע שלא כדין, פיצוי בגין פיטורים בנגוד לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998 ובנגוד לחוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 וכן פיצוי בגין עגמת נפש עקב הליך הפיטורים.
דיון והכרעה לאחר בחינת ההחלטה, בקשת רשות העירעור על צרופותיה וכלל החומר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה יש לדחות את בקשת רשות העירעור, שלא מטעמי בית הדין האיזורי, אף מבלי להדרש לתגובת המשיבה.
...
דיון והכרעה לאחר בחינת ההחלטה, בקשת רשות הערעור על צרופותיה וכלל החומר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה יש לדחות את בקשת רשות הערעור, שלא מטעמי בית הדין האזורי, אף מבלי להידרש לתגובת המשיבה.
בנסיבות אלה, דין הבקשה לסילוק על הסף להידחות לגופה.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בסעיף 9 לחוק, נקבעה הוראה מיוחדת בדבר נטל ההוכחה בתביעות על פי חוק זה כדלקמן – "(א) בתובענה של דורש עבודה או של עובד בשל הפרת הוראות סעיף 2, תהא חובת הוכחה על המעביד כי פעל שלא בנגוד להוראות סעיף 2 –
בהקשר זה נציין, כי סעיף 4א(א) לחוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 אוסר על פיטורי עובד הנעדר מעבודתו עקב מחלתו, וזאת "במהלך תקופת הזכאות לדמי מחלה הצבורה לו לפי חוק זה או לפי הסכם קבוצי, וזאת עד לתקופת הזכאות המאקסימאלית לפי סעיף 4" (ההדגשות אינן במקור – מ.ק).
אשר דן בפיטורים מחמת מצב רפואי כפיטורים המנוגדים לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
לצדדים זכות ערעור על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מיום קבלתו.
...
לאור כל האמור לעיל, אנו דוחים את התביעה לתשלום פיצוי בגין עוגמת נפש ונזק בלתי ממוני.
סוף דבר מאחר ולא מצאנו כי קיימת הצדקה לפסוק לתובעת סכום כלשהו בגין הסעדים המפורטים בכתב התביעה, דין התביעה להידחות.
בשים לב לתוצאה אליה הגענו, התובעת תשלם לנתבעת סך של 8,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד, וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת סך זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בתביעה שהגישה בבית הדין האיזורי טענה המערערת כי פוטרה בהודעה מיום 7.4.2011 בלא סיבה; תוך הפרת הוראות סעיף 4 א לחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976 (להן: "חוק דמי מחלה"); בנגוד לסעיף 8 לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות תשנ"ח- 1998 (להלן – חוק השויון); ובהליך פסול, משפוטרה בלא שימוע.
משמוסכם גם על המערערת כי במועד פיטוריה ניצלה את מיכסת ימי המחלה שבגינה היא זכאית לדמי מחלה, מכוח חוק דמי מחלה, אין בסיס לתביעתה לפיטורים בנגוד לסעיף 4א לחוק דמי מחלה, וממילא אין יסוד לטענותיה בעיניין זה בעירעור.
...
בנסיבות אלו גם אם נפל פגם בהליך השימוע, לא ראינו מקום להתערב במסקנה אליה הגיע בית הדין ולפיה אין לחייב את המשיבה בפיצויי על הפרת חובת השימוע.
סוף דבר – הערעור נדחה.
משנדחה הערעור תשלם המערערת למשיבה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 5000 ש"ח. ניתן היום, י"ט כסלו תשע"ו (01 דצמבר 2015) בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משלא הייתה התובעת כשירה לכל עבודה ובפרט לתפקיד אותו מילאה לפני פגיעתה לא ניתן לטעון כי הופלתה מחמת מוגבלות, בעת גיבוש ההחלטה על פיטוריה.
בעיניין מוראדי [footnoteRef:46] נפסק פיצוי בסך 30,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין ופצוי בסך 45,000 בגין פיטורים בנגוד להוראות חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות; בעיניין פישמן[footnoteRef:47] בית הדין חייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 50,000 לפי חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ופצוי בסך 35,000 בגין פיטורים שלא כדין נוכח פגמים שנפלו בהליך הפיטורים.
הצדדים רשאים לפנות בעירעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מקבלת פסק דין זה. ניתן היום, כ"ט שבט תשפ"א, (11 פברואר 2021), בהיעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
בהתאם למסמך שהציגה הנתבעת והסבריה אשר לא נסתרו, התובעת סיימה עבודתה בדרגה הגבוהה מהדרגה המקסימלית לתפקידה ולכן בהעדר כל מקור נורמטיבי לביסוס טענות התובעת, איננו מקבלים את התביעה ברכיב זה. עוד לקחנו בחשבון כי טענות התובעת ברכיב זה מתבססות על הטענה כי התובעת הייתה עובדת מדינה וכו' בעוד שהתובעת חזרה בה מטענתה בעניין זה ובכל מקרה, בוודאי לא הוכיחה כי היתה עובדת מדינה.
על כן, תביעת התובעת ברכיב זה נדחית.
מכאן שאנו דוחים התביעה ברכיב זה. סוף דבר: התביעה מתקבלת חלקית באופן כזה שעל הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 100,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין, עגמת נפש ואפלייה המנוגדת לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו