בנק יהב לעובדי המדינה בע"מ (להלן – הבנק) מערער על החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה שליד עריית חיפה (להלן – ועדת הערר) מיום 10.10.19, אשר דחתה עמדתו בערר שהגיש בעיניין חיובו בארנונה בגין קומת המרתף בבנק, המשמשת כמקלט.
ראו גם עמ"נ (מנהליים חי') 26486-11-14 בנק הפועלים בע"מ נ' מנהל הארנונה עריית טירת כרמל (9.2.2015) (להלן – עניין בנק הפועלים), בפיסקה 5.4(ב):
"המקרים שנדונו בפסקי הדין לעיל, עסקו בנכסים שהיו ריקים לחלוטין, שלא נעשה בכל הנכס כל שימוש. הפסיקה הנ"ל איננה מתייחסת לחלק מהנכס שהוא ריק. במקרה שבפני מדובר על נכס שנעשה בו שימוש, ולטענת המערער, בקומה ב' שהיתה חלק בלתי נפרד מהנכס כולו, לא נעשה שימוש . הממצאים העובדתיים כי לא ניתן לבצע הפרדה בין החלקים השונים של הנכס לא נסתרו. נוכח העידר יכולת הפיקוח של העיריה אם במקרה כזה נעשה שימוש כלשהוא, אם לאו, הסרבול שכרוך בכך, אין מקום לתפישתי לסווג את קומה ב' או את מהלך המדריגות אליה בסווג שונה. יש משקל ניכר לטענה שלא ניתן לפקח אם נעשה שימוש אם לאו, כל עוד שתי הקומות מהוות מכלול אחד."
וראו גם ע"א 1130/90 חברת מצות ישראל בע"מ נ' עריית פתח-תקוה, מו(4) 778, בפיסקה 9 (1992); עמ"נ (מינהלי תל אביב-יפו) 246/04 מנהל הארנונה-מועצה מקומית כפר שמריהו נ' חב' סקסון בע"מ, בעמוד 5 (20.9.2005).
מאחר שהמקלט הוא טפל לסניף הבנק הרי שיש לסווגו על פי הסווג של השטח העקרי, קרי כ"בנק" [עניין בנק הפועלים, בפיסקה 5.3(ג); ע"א 8838/02 אבי גולדהמר נ' עריית חיפה, בפיסקה 15 (20.9.2006)].
...
המקלט מיועד לשימוש מסוים של עובדי הבנק ולקוחותיו בעיתות חירום – ואף אם השימוש מיועד למצבים וזמנים מיוחדים וייעודיים – אין בכך כדי להוביל למסקנה כי מדובר בחלק של הנכס שאינו בשימוש.
מקובלת עליי עמדת המשיב לפיה הגדרות אלו נועדו לתת הקלה בחיוב הארנונה, בהתאם לקומות הבניין או חלקיו, אך אין מדובר בפיצול הנכס לשני נכסים נפרדים – כפי שמבקש הבנק לפרש זאת.
לפיכך, הערעור נדחה על כל חלקיו.