לפנינו ערעור , שהוגש ביום 9.10.12 , לפי חוק יישום תכנית ההיתנתקות , התשס"ה – 2005
(להלן - החוק) על החלטת המשיבה מיום 24.4.12.
בפסק דין של בית המשפט המחוזי בירושלים , שניתן ביום 26.1.11 , (עו (מחוזי י-ם)
34650-03-10 קטיף מושב שיתופי להתיישבות חקלאית של הפועל המזרחי בע"מ ואח' נ. ועדת הזכאות לפי חוק יישום תכנית ההיתנתקות (להלן – פס"ד קטיף) נקבע , כי ניתן להכיר בפריטים שווי ערך גם אם הם לא נרשמו בטופס הפחת, ובילבד שהם מצויים בפועל בחממה, ויוכח כי החממה הייתה מצוידת בפריטים האמורים עובר להתנתקות:
"כך למשל גם אם לא יאותר בטופס י"א הנוגע לחממה "ראש מערכת לבקרת דישון והשקיה", אך המבקש יוכיח כי החממה הייתה מצוידת בפריט זה, יהא זכאי הוא, בהתקיים יתר התנאים, להכרה בחממתו כחממה מידגם ג' ולפצוי בשיעור המתאים".
לפני שהוגש העירעור שלפנינו, פנו המערערים לועדה המיוחדת, אולם פנייתם נדחתה בהחלטת הוועדה המיוחדת מיום 10.7.12, אשר נקבע בה, בין היתר:
"הוועדה המיוחדת סבורה כי אין בידה, בנסיבות העניין, כדי לאשר תשלום מיוחד למבקשים עבור חממות מידגם ג'. המבקשים לא הציגו נסיבות מיוחדות בגינן נכון וראוי להכיר בדרכי כורכר, שלא ניבנו על ידם, כפריט שווה ערך ולאשר תשלום מיוחד כאמור. טענותיהם של המבקשים, רובן ככולן, הנן טענות, שמקומן בעירעור על החלטת ועדת זכאות שהסמכות לידון בהן אינה של הוועדה המיוחדת כי אם נתונה לבית משפט... לדברי המבקש עצמו, כפי שעלה בדיון שהתקיים בועדה המיוחדת, ההשקעה האמורה בוצעה על ידי אגודת היישוב. ככל שהמבקשים סבורים כי החלטת ועדת הזכאות הנה מוטעית - עליהם לפנות לבית המשפט..."
בעקבות החלטת הועדה המיוחדת , הוגש העירעור שלפנינו הואיל ולדעת המערערים הכרה בשבילי הכורכר כפריטים שווי ערך הייתה מביאה לכך ששווי הפריטים היה עולה על הסכום של 25,000 ₪ , והמערערים היו זכאים לקבלת פיצוי בשל חממות מידגם ג' ולא מידגם ב', כפי שקבלו בפועל.
טענות המערערים
המערערים טוענים כי יש להכיר בשבילי הכורכר כ"פריטים שווי ערך" הואיל ומעבר לעובדה שהמערערים עצמם השקיעו בהם (כמפורט בסעיפים 35 – 41 לסיכומיהם) – הרי ששאלה זו כלל אינה רלבאנטית, הואיל וסעיף 6 לתוספת קובע כי לצורך סיווג החממה יש לבחון מה כוללת החממה, ואין רלבאנטיות לשאלה מי השקיע בפריטים שווי הערך הנכללים בה.
לטענת המערערים, המשיבה קראה לתוך לשון החוק תנאי שלא נזכר בחוק, והציגה מחסום נוסף שהמחוקק לא התכוון להציב בפני המפונים.
...
משהגעתי למסקנה האמורה, מתייתר למעשה הצורך לדון בשאלות האחרות שהוצבו בפסקה 24 לעיל, ודין הערעור להידחות.
אם המשיבה בחרה בכל זאת להתחשב בשבילי הכורכר, במסגרת המדיניות המקלה האמורה – הרי שהייתה רשאית להתנות התחשבות מקילה זו בכל תנאי שמצאה לנכון, לרבות התנאי שההשקעה תבוצע על ידי מבקש הפיצוי , וזאת ללא קשר ללשון החוק והפרשנות שיש ליתן לו.
עוד יוער למעלה מן הצורך, כי אם הייתי משתכנעת שבמקרה דנן המערערים אכן השקיעו בפועל בשבילי הכורכר נשוא הערעור, הרי שלמען השוויון, הייתי מניחה גם להם להיבנות מן הטעות של המשיבה בכל החלטותיה שבהן נכללו שבילי הכורכר במסגרת "פריטים שווי ערך".
דא עקה, שבמקרה שלפנינו לא שוכנעתי כי המערערים הם אלה שהשקיעו בשבילי הכורכר, וראיתי להעדיף לעניין זה את עמדת המשיבה, כפי שפורטה בסעיפים 26 – 28 לסיכומיה, על פני עמדת המערערים, כפי שפורטה בסעיפים 35 – 39 לסיכומיהם.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל – הערעור נדחה.