מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על סיווג "חצר אנגלית" לצורך ארנונה

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

פתח דבר לפניי ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה כללית שליד עריית פתח תקווה מיום 1.1.2018 (ערר 10/18) (להלן: "ועדת הערר" או "הוועדה") שעניינה שאלת סיווגה של "חצר אנגלית" לצורך תשלום ארנונה.
המערער הגיש ערעור על החלטה קודמת של הוועדה (ערר 99/15 הנ"ל) והערעור נדחה בהסכמה.
אלא שמעבר לשאלה האם החלטת הוועדה דנן בלתי סבירה באופן המצדיק להתערב בה, הרי שאם יתקבל עירעורו של המערער ואתערב בהחלטת הוועדה, התוצאה תהא כי תושב אחד יחויב בארנונה בגין החצר האנגלית שברשותו, בעוד שהתושב האחר יהיה פטור מארנונה בגין חצרו האנגלית שהרי העירעור בעיניינו נדחה.
...
סבורני כי כשם שאין להשלים עם מצב שבו בעל דין יטען טענות סותרות, כך אין להשלים עם התנהלות מהסוג האמור.
על חובתה של הרשות לנהוג בשוויון עמד בית המשפט העליון מימים ימימה: "...רשות מינהלית אינה חפשיה לסטות ללא נימוק סביר מן העקרונות שהיא קבעה לפעולתה. הרשות חייבת לנהוג יחס שווה בשווים, שאם לא תעשה כן, תהא בזאת משום הפליה פסולה, המשמשת עילה להתערבותו של בית-משפט זה". (בג"צ 246/71 מגרש מסודר בע"מ נ' שר האוצר פ"ד כו(1) 449 (1972)) אין צורך לומר כי הרשות נדרשת לנהוג בשוויון גם בהטלת המסים: "...עקרון השוויון בהטלת מס – מוטמע ומובנה מאליו בכל הוראת-דין המטילה מס, ופטור ממס או הקלה במס הניתנים לראובן אך נמנעים משמעון, פוגעים בעקרון השוויון בהיטיבם עם ראובן ביחס לשמעון. הבחנה זו שבין ראובן לבין שמעון הופכת להיותה הפליה במקום שראובן ושמעון שווים או דומים בכל שאר הנתונים שלעניין חוץ מאשר בנושא הטלת המס". (בג"צ 4140/95 סופרפארם (ישראל) בע"מ נ' מנהל המכס ומע"מ , נד(1) 49, 83 (1999)) והנה, בעניין מזרחי, לאחר שהגיעה הועדה למסקנה כי החצר האנגלית אינה בגדר מרפסת, הגיעו הצדדים להסכמה במסגרת הליך הערעור שהתנהל בבית המשפט המחוזי, לפיה הערעור יידחה.
יתר על כן, ובכל הנוגע לאחר, מר מזרחי, ספק אם המערער יכול היה להסתמך על פסק הדין בערעור דנן, אם וככל שערעורו היה מתקבל, על יסוד הטענה כי חל איזה שינוי בהלכה וכי כל שנת מס עומדת בפני עצמה כפי שטען בפניי (ראו: ע"א 8150/11 חב' ש.י סימון אחזקות בע"מ נ' אגף המכס והמע"מ אשדוד (11.2.2015)); כפי שהוסכם במפורש על ידי המערער, הרי שבעניינו של מר מזרחי, מתקיימות "נסיבות מיוחדות". לפיכך, מה לו ולאותה הלכה חדשה?! נוכח האמור לעיל – הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעיון בעיניין אייזן עולה כי ההנמקה המרכזית עליה מתבסס פסה"ד בנוגע לחצרות האנגליות הוא על כך שועדת הערר הראשונה פסקה שהחצרות האנגליות הן חלק מהחצר ועל כן אין לחייבן בארנונה בשל הסכמה מכללא של הערייה ועדות המערערת על כך ש"מהדירה אין יציאה לחצר" ולא ניתן לנצל את החצר האנגלית אפילו להצבת כיסא.
בנוסף, צוין כי אין בשינוי העובדתי שהתגלה לעיני ועדת הערר השנייה כדי לשנות בהכרח את סיווג החצרות להיות "מרפסות". הועדה לא בדקה את ההשלכות שיש לפתח היציאה על תיפקוד החצרות.
...
אני סבורה כי ועדת הערר צדקה לגופו של עניין, כאשר קבעה כי החלטת מנהל הארנונה בנסיבות העניין סבירה, וממילא החלטתה נמצאת במתחם הסבירות ולא מצדיקה התערבות של בימ"ש זה. השטח שצמוד למרתף לא מצאתי כי הקביעה של ועדת הערר בסעיף 11 להחלטה לפיה: "המקרה בערר זה שונה מפסק דין עמ"נ אייזן הלן נ' עירית תל אביב 273/06 שכן שם, לא ניתן היה לצאת לחצר משטח הדירה"; שגויה.
ועדת הערר קבעה כי "מדובר במרפסות להן יציאה משטח הנכס, במרפסות תאורה ואין ספק כי ניתן להשתמש במרפסות אלה". עפ"י הראיות שעמדו בפני ועדת הערר מקובלת עלי המסקנה של ועדת הערר לפיה מדובר במרפסות.
עפ"י הממצאים העובדתיים שעליהם נסמכה ועדת הערר ניתן היה להגיע למסקנה כי מדובר ב"מרפסת" ולא ב"חצר אנגלית" ועל כן החלטת ועדת הערר ניתנה כדין ואין מקום להתערב בה. לסיכום: לאור האמור לעיל, דין העתירה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו