בדיון קדם משפט שהתקיים ביום 3.4.13 (בפני כב' השופטת נ. נצר), טענה ב"כ התובעת, כי על רקע הנטען בבקשת הנתבע להיתמנות כאפוטרופוס של התובעת (שצוטטה לעיל), הרי "לאור פסיקת בית המשפט העליון, ניתן לראות בו כאפוטרופוס של התובעת". התובעת חזרה על הטענה, בישיבת קדם המשפט הבאה, בהסתמך על פסיקת בית המשפט המחוזי הנכבד בירושלים בעמ"ש 53349-01-12 ר'נ' נ' ד'ס' (פסק דין מיום 8.5.12), אשר דן בתחולת הוראת סעיף 67 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, שעניינו "אפוטרופוס למעשה", ועל פסק דינו של בית המשפט העליון (בדחותו את בקשת רשות העירעור על פסק הדין האמור), בע"מ 4513/12, פלונית ואח' נ' פלונית (החלטה מיום 2.12.12), אשר פירט בין היתר, מבחני עזר שונים להבחנה "... בין גמילות חסדים נטולת מעמד משפטי מחייב, לבין הקטגוריה הפורמלית של אפוטרופסות למעשה..." (ס' 6 להחלטה).
כאמור, במסגרת הבקשה שהגיש להיתמנות אפוטרופוס, על התובעת, ציין הנתבע כי "...משנת 2005 לערך, מטפל בחסויה ובכל צרכיה וענייניה, הלכה למעשה משנת 2005 המבקש מתפקד כמעין אפוטרופוס בפועל של החסויה...". סבורני, כי הצהרתו זו של הנתבע, המהוה הודאת בעל דין, לעניין הצורך של התובעת, בסיוע איטנסיבי ובטיפול של אדם אחר בענייניה, בתקופה הרלוואנטית, עולה בקנה אחד, עם המסקנה, כי תיפקודה של התובעת היה לקוי, עוד בשנת 2005, והלך ופחת מאז.
...
", וכי "...במשך שנים רבות... שימש כאפוטרופוס שלה בפועל", כהודאה בהיותו "אפוטרופוס למעשה", משום שלטענתו: "המונח המשפטי אפוטרופוס למעשה מקורו בסעיף 67 לחוק, ובפסיקה שבאה בעקבותיו, ואילו המונח אפוטרופוס בפועל אינו מונח משפטי, ואינו נכלל בגדרו של המונח המשפטי 'אפוטרופוס למעשה' כמשמעותו בסעיף 67 לחוק ובפסיקה (ההדגשות במקור – ג.ג.)". סבורני, כי טענה זו יש לדחות, באשר ה"אפוטרופוס למעשה", כלשון כותרת הסעיף, אינו אלא "מי שפועל כאפוטרופוס...", כמוגדר ברישא של הסעיף גופו.
סבורני, כי יש לדחות טענתו זו של הנתבע.
לפיכך, מתקבלת התביעה.