] לפנַי ערעור על פסק דינו של הרשם ר' גולדשטיין מיום 12.1.2020 בע"א 4025/19, במסגרתו, בין היתר, נמחק על הסף ערעור שכנגד שהוגש על ידי המערערת, מועצה אזורית מגילות ים המלח (להלן: המועצה).
הודעת העירעור שכנגד מטעם המועצה הוגשה ביום 17.7.2019 ובמסגרתה הלינה המועצה על הקביעה כי היא אחראית בנזיקין כלפי המשיב.
במסגרת העירעור שכנגד העלתה המועצה טענות באשר לעצם חבותה בנזיקין, טענות המופנות למעשה כלפי שני בעלי דין – המשיב והמדינה.
בערעורה טוענת המועצה כי הרשם היתעלם בהחלטתו למחוק את העירעור שכנגד מכך שעצם חבותה של המועצה בנזיקין צפוי להשפיע במישור היחסים בינה לבין המל"ל, שהגיש את העירעור העקרי.
...
זאת מפני שאותו סכום ישולם ישירות על ידי המועצה למשיב על פי בקשת המל"ל. בסופו של דבר אפוא, חויבה המועצה לשלם למשיב סך נוסף של 499,820 ש"ח, שהושתו על המדינה, ולמל"ל סך של 83,455 ש"ח. כך קבע בהקשר זה בית המשפט המחוזי בפסקה 273 שהיא הפסקה המסכמת של פסק דינו (להלן: הפסקה המסכמת):
"באשר לבקשת המל"ל כעולה מסיכומיה, ש: 'היה וייקבע בית המשפט ..., כי קיימת אחריות לנתבעת 1 (המדינה – כ.ס.), הרי שאת שיעור אחריותה יש לנכות משווי תביעת המל"ל'. ועל כך אני מורה. כפועל יוצא מהאמור לעיל ובהתאם לבקשת המל"ל... מהסכום שאמורה המועצה לשלם לו – למל"ל, בסך של 583,275 ש"ח, יועבר על ידי המועצה הסך של 499,820 ש"ח (למשיב – ד.מ.) (חלקה של המדינה ביתרת הפיצויים שמגיעים לתובע כאמור בסעיף 268 לעיל – 1/3 מהסך של 1,499,461 ש"ח), החלק שתשלומו מוטל על המדינה בפיצויי התובע בגין נזקיו כמפורט לעיל, אולם היתרה בסך של 83,455 ש"ח תשלם המועצה למל"ל במועד שנקבע לעיל".
ביום 15.5.2019 הגיש המל"ל בקשה לתיקון טעות סופר בקשר לקיזוז האמור בפסקה המסכמת, בטענה כי "פסקה זו נראה כי הוספה לפסק-הדין באקראי ומתוך שגגה". המל"ל הדגיש כי הציטוט מתוך סיכומיו שהביא בית המשפט לא שיקף כל בקשה מטעמו לקיזוז הסכומים המגיעים לו במסגרת תביעת השיבוב, אלא רק טענה חלופית שלפיה ככל שלא תוטל אחריות מלאה על המועצה, יש לחייבה בתשלום חלקה היחסי בלבד מתוך כלל הגמלאות אותן תבע המל"ל. המדינה הודיעה כי היא מסכימה לבקשה לתיקון טעות, בא-כוח המועצה ובא-כוח המשיב הודיעו כי הם מותירים את ההכרעה בבקשה לשיקול דעתו של בית המשפט.
ברם, ביום 2.6.2019 דחה בית המשפט את הבקשה לתיקון סופר, בקבעו כי:
"לאחר שעיינתי בבקשת המל"ל ותגובות הצדדים האחרים, והגם שהשאירו את העניין לשיקול דעת בית המשפט, אני מחליט לדחות את הבקשה. סעיף זה -273 לפסק הדין בא בעקבות האמור בסיכומי המל"ל ואף הציטוט הובא מסיכומי המל"ל לעניין אופן תשלום חלקה של המדינה בפיצויים שנפסקו לתובע. עפ"י בקשת המל"ל החלק בו חויבה המדינה לשלם לתובע, יקוזז מהסכום שבו המועצה האזורית להחזיר למל"ל בגין תשלומי המל"ל לתובע (2/3 מתוך 874,913 ש"ח שהם תשלומי המל"ל לתובע, המהווים הסך של 583,275 ש"ח). משמע, שעל המועצה להעביר לתובע מעבר לחלק המוטל עליה לפי החלוקה, גם את חלקה של המדינה בפיצוי שנקבע הסך של 499,820 ש"ח מתוך 1,499,461 ש"ח וכי רק היתרה מתשלומי המל"ל הסך של 83,455 ש"ח תעביר המועצה למל"ל. עוד יאמר כי סעיף זה בא לקבוע את חלקה של המועצה האזורית בהשבת החלק היחסי מתשלומי המל"ל לתובע בהתאם לחלוקה שנקבעה בין הנתבעים לבין עצמם. סוף דבר, הבקשה נדחית".
על פסק הדין בחר רק המל"ל להגיש ערעור עצמאי ביום 13.6.2019.
גם כאן, סבורני כי אין ממש בטענות המועצה.
הוראת סעיף 81(ג) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, מורה כי מקום שבו תוקנו פסק דין או החלטה מכוח סעיף 81(א) לחוק, "יראו, לענין ערעור, את מועד החלטת התיקון כמועד מתן פסק הדין או ההחלטה האחרת". מכאן, כאשר הבקשה לתיקון נדחית, אין בהחלטה זו כדי להאריך את המועד להגשת ההליך.
הערעור נדחה אפוא.