השופטת חני אופק גנדלר
לפני בקשת רשות ערעור על החלטות בית הדין האיזורי תל-אביב (השופט כאמל אבו קאעוד; סע"ש 42613-02-18), בגדרן נדחתה בקשת המבקשת (הנתבעת בהליך שם. להלן – המעסיקה) לאפשר לה לחקור את המשיב (התובע בהליך שם. להלן – העובד) בדרך של היועדות חזותית (להלן – ההחלטות).
בו ביום ניתנה החלטה לפיה העדות המוקדמת תגבה ביום 25.3.18 וכי על העובד להמציא למעסיקה "העתק מכתב התביעה, הבקשה לשמיעת עדות מוקדמת, תצהיר עדות ראשית מטעם התובע והחלטה זו" עד ליום 19.3.18.
בבקשה שלפני שבה המעסיקה על טענותיה כי לא היתה מיוצגת במועד מתן העדות המוקדמת; כתבי בי הדין לא הומצאו כדין במועד החקירה המוקדמת; כתב התביעה לא מגלה עילת תביעה כלפיה; עדותו של העובד מעולם לא התקבלה לתיק; אישור יציאת העובד מהארץ הוגש רק כשנה וחצי לאחר צאתו, כאשר בנתיים העובד ממשיך להגיש בקשות לזימון מתורגמן.
...
ביום 26.1.19 ניתנה החלטה לפיה "התיק יקבע להוכחות, לשמיעת עדי הנתבעת בלבד...".
דיון ההוכחות נקבע ליום 13.9.20, אך בשל איחור בהתייצבות של ב"כ העובד (בשל התארכות דיון מקביל) ובשל אי התייצבות עדה מטעם המעסיקה (מטעמים רפואיים), לא נשמעו עדויות ונקבע כי "אין מנוס מקביעת דיון הוכחות נוסף".
ביום 1.11.20 הגישה המעסיקה בקשה לאפשר לה לחקור את העובד בחקירה נגדית בהיוועדות חזותית.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה, בהחלטות בית הדין האזורי ובכלל החומר בתיק, הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להידחות, וזאת אף ללא צורך בקבלת תשובת הצד שכנגד.
משכך, אף מטעם זה לא מצאתי מקום ליתן רשות ערעור מיידית, והמעסיקה רשאית לערער על החלטות אלו במסגרת ערעור, ככל שיוגש, עם מתן פסק הדין בתיק, כאשר כל טענותיה לגופו של עניין שמורות לה.
סוף דבר- דין הבקשה להידחות.