מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חיוב במזונות ומדור ילדים

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

הוגש לפנינו ערעור על החלטת בית הדין האיזורי בחיפה מיום י"ג באלול התש"ף (2.9.20) שקבעה כדלהלן: אחר שמיעת הצדדים ופירוט כלל הוצאות האם מבהיר בית הדין כדלהלן: הוצאות הבית שפורטו בדיון הן כ־750 ש"ח, מהן יש לחייב את האב בהוצאות שני הילדים בסך 300 ש"ח. הצדדים יישאו יחד בחלקים שוים בתשלום ה'משכנתא' המשותפת בסך 1,000 ש"ח לכל אחד.
סך כל החיוב החודשי של האב למזונות ולמדור שני ילדיו מיום ט' בתמוז התש"ף (1.7.20) ואילך יעמוד על 3,900 ש"ח לחודש.
...
פסק דין לאור כל האמור בית הדין מקבל את הערעור: בהתחשב בכל האמור, בנוסף לפסיקת בית הדין האזורי לעיל ישלם האב למזונות הבן [אלמוני] (שבעבורו מתקבלת קצבת הנכות) סך של 1,000 ש"ח לחודש.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2020 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

פסק דין העירעור לפני בית הדין מונח ערעורה של האם על החלטת בית הדין האיזורי להפחית מזונות הילדים ולקבוע שדמי המזונות יופחתו באלף ש"ח והאב ישלם למזונות שני ילדיו סך אלף שמונה מאות ושמונים ש"ח. בטלות ההחלטה – מושא העירעור – שניתנה בדן יחיד מהעיון בהחלטת בית הדין האיזורי, וכמותב בכל ההחלטות בתיק זה, עולה כי ההחלטות נחתמו בדיין יחיד.
האב חייב במזונות ובמדור ילדיו, גובה המזונות צריך להיות סביר ושיהא בו כדי לכלכל ילד כיום.
...
הסיבות לתיקונים פורטו והובהרו בפרוטוקול, האב היה מודע להם, לכתחילה לא היה מעוניין בתיקונים אלו, אך בסופו של דבר תנאים אלו היו בסיס ההסכם המחייב את הצדדים.
מסקנות לאור האמור בית הדין פוסק: הערעור מתקבל ללא התייחסות לטענות הצדדים, מפני שההחלטה ניתנה שלא בסמכות.
הרב שלמה שפירא הרב מימון נהרי מצטרף לקביעה שהחלטת בית הדין קמא שניתנה בדיין יחיד ניתנה שלא בסמכות, ומשכך לקביעה כי אנו מקבלים את הערעור וכי החלטת בית הדין קמא מבוטלת בזאת.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2018 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק ‏ 1109224/3 בבית הדין הרבני הגדול ירושלים לפני כבוד הדיינים: הרב אליעזר איגרא, הרב א' אהרן כץ, הרב שלמה שפירא המערערת (משיבה בעירעור נגדי): פלונית (ע"י ב"כ טו"ר משה מיטלמן) המשיב (מערער בעירעור נגדי): פלוני (ע"י ב"כ טו"ר נסים אברג'ל ועו"ד אסתר שאנן) הנידון: חיוב אב אסיר במזונות ומדור ילדיו – עקרונות ויישום פסק דין
הערעורים ההדדיים שלפנינו על גובה המזונות, ערעור האשה בדבר הפטור ממזונותיה וערעור הבעל על חיובו במזונות בהיותו אסיר ביום כ"א בסיוון תשע"ז (15.6.2017) הגישה האם ערעור נוסף על החלטת בית הדין האיזורי מיום י"א באייר תשע"ז (7.5.2017) שבו היא מערערת: על גובה מזונות הילדים; על העובדה שבית הדין פטר את הבעל ממזונות אשה.
...

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

על כן, טען כי אינו חייב במזונות ומדור ילדיו, כאשר הוא נושא בהם ישירות בזמנים שבהם הילדים שוהים במחציתו, אשר כימעט זהים לזמנים בהם הילדים שוהים במחיצת המבקשת.
לאחר קריאה מעמיקה של בקשת רשות העירעור על נספחיה, של תשובת המשיב ושל תיק בית משפט קמא מצאתי לידון בבקשה כבערעור, ולקבל את העירעור באופן חלקי, זאת בעיקר משום חלוף הזמן הרב מיום שהוגשה התביעה, המועד שבו ניתנה ההחלטה למזונות טרום זמניים, מבלי שבית משפט קמא בחן שיעור המזונות הזמניים על יסוד הרצאות פרטים ונתוני הכנסה לרבות תדפיסי חשבון עדכניים ומלאים, אף נכון למועד בו ניתנה.
...
אפנה לדברי, מן העת האחרונה ב-רמ"ש 57290-01-22 א. נ' ב. (17.02.2022): "הגם, שיודגש, כי על הערכאות הדיוניות לציין במסגרת החלטותיהן בסוגית דמי-מזונות זמניים, את הנתונים הספציפיים עליהם הם מסתמכים בעת קביעת דמי-המזונות הזמניים, סבור אני, כי בענייננו שעה שבית משפט קמא, פירט, במסגרת ההחלטה מושא בקשת רשות הערעור, את טענות הצדדים בפרוטרוט, וציין במסגרת החלטתו את אותם אבני-בוחן שנלקחו בחשבון בעת ההכרעה תוך "גיבוש החלטתו והעברת רעיונותיו בכור ההיתוך של שיקול הדעת השיפוטי" (ר', א. ברק שיקול דעת שיפוטי 48-46 (1987)), אין טענות המבקש מצביעות על פגם היורד לשורשו של עניין, אשר מצדיק את התערבות ערכאת הערעור, בשלב זה, וזאת גם בשים-לב לגילאי הקטינים, זמני-השהות שלהם עם כל אחד מן הצדדים, וגובה דמי-המזונות הזמניים, אשר נקבעו לעת הזו'".

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2017 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

השופט ישעיהו שנלר, סג"נ - אב"ד בפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב יפו (כב' השופטת תמר סנונית פורר) מיום 8.3.16, אשר עניינו חיוב המערער (להלן: האב) במזונות ומדור שני ילדיהם של הצדדים (להלן: הילדים).
...
וכדברי כב' השופטת נאור (כתוארה אז): "בעניין זה, גם אני סבורה, כמו כל חברי, שראוי להחיל את הלכת אטינגר רטרואקטיבית על תיקים התלויים ועומדים בערכאות השיפוט. הלכת אטינגר לא באה לעולם בחטף ורוחה ריחפה על פני הליכים משפטיים זמן רב לפני שניתנה. צדדים רבים ביקשו לתקן כתבי תביעה ולטעון כי זכאים הם לפיצוי בגין השנים האבודות עוד בטרם באה הלכת אטינגר לעולם. תיקים רבים, בכל הערכאות, המתינו לסיום ההתדיינות בהלכת אטינגר, ואין זה ראוי שעזבון אטינגר יהיה היחיד הזוכה משינוי ההלכה. מעבר לכך, וכפי שציין חברי המשנה לנשיא חשין, להלכת אטינגר עצמה רבה, ובצדק רב קרא חברי השופט ריבלין בפסק דינו בפרשת אטינגר, לפסוק פיצוי בגין "השנים האבודות"" (פסקה 3).
אכן, בית המשפט ציין כי עניינו של פסק הדין במשמורת משותפת, תוך שכב' השופט פוגלמן מציין כבר בפתיחת פסק דינו (פסקה 3) כי "...דיונינו במצב הראשון שבו הילד שוהה בביתו של כל אחד מן ההורים פרקי זמן זהים: 7 לילות ב-14 ימים או 15 לילות ב-30 ימים". עם זאת, מעת שבית המשפט קבע את השינוי בתפיסה העקרונית, אודות מקור החיוב של המזונות לאחר גיל 6, סבורני כי יש להחיל את העיקרון בכל מקרה בו דנים אנו בשאלת מזונות ילד מעל גיל 6.
לאור כל האמור הייתי מציע לחבריי לקבוע כי אשר נקבע על ידי בית המשפט בפסק הדין מושא הערעור, יחול כמזונות זמניים וכי הדיון יוחזר לבית משפט קמא על מנת שייבחן את הנדרש בהתאם לאמור בסעיף 19 לעיל ויוציא מלפניו פסק דין בהתאם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו