מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חומרת עונש בגין גידול סמים מסוכנים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

האחר היתחבר באופן פיראטי לרשת החשמל וגנב חשמל לצורך גידול סמים בדירה.
בית המשפט העליון קיבל את עירעורו על חומרת העונש לרבות בשל העובדה כי ראיות ביחס לחלקו בעבירה והעמיד את עונשו על 6 חודשי מאסר (ע"פ 6031/18 אלעסאם נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 13.9.2018).
במקרה זה נסיבות ביצוע העבירות היו חמורות משלנו הן מבחינת הקף הגידול והן מבחינת מידת הסיוע של המסייע, שאף קיבלת תשלום עבור הסיוע שלו; ע"פ 6180/16 אלחרומי נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 26.10.2016) בו דחה בית השפט העליון את עירעורו של נאשם שהורשע בעבירות של סיוע לגידול סם מסוכן מסוג קאנבוס, כניסה למקום צבאי והסתייעות ברכב לבצוע פשע והותיר על כנו עונש של 28 חודשי מאסר שכלל הפעלה של מאסר מותנה בן 12 חודשים מתוכם 8 חודשים במצטבר.
...
לאור כל האמור לעיל, אני גוזר על כל אחד מהנאשמים את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר החל מיום המעצר.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט י' אלרון: לפנינו ערעור על חומרת העונש שהושת על המערער בגזר דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (סג"נ השופטת ד' סלע) ב-ת"פ 29731-05-21 מיום 9.5.2022.
במהלך התקופה המערער צייד את הדירה לצורך גידול סם מסוכן מסוג "קאנבוס", בין היתר, ב-36 מנורות, אוהל שחור גדול, 5 בלוני חמצן, 4 מזגנים ניידים, 2 מפוחים, 200 אדניות, 2 מנועי מזגן, מקררים ומיכל מים גדול.
נוכח האמור לעיל, ובשים לב למדיניות הענישה הנוהגת, בית המשפט המחוזי גזר על המערער 22 חודשי מאסר בפועל; 18 חודשי מאסר על תנאי, לבל יעבור עבירת סמים מסוג "פשע", למשך 3 שנים; 6 חודשי מאסר על תנאי, לבל יעבור עבירת נטילת חשמל או עבירת שימוש והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית, למשך 3 שנים; קנס בסך 10,000 ש"ח; וחיובו בתשלום 21,072 ש"ח לחברת החשמל, כשווי החשמל שגנב.
...
מנגד, לטענת המשיבה יש לדחות את הערעור, מאחר שהעבירות שביצע המערער אינן מעידה חד פעמית אלא בוצעו במסגרת תכנית עבריינית סדורה.
דין הערעור להידחות, וכך אציע לחבריי לעשות כן. הלכה היא כי ערכאת הערעור תטה שלא להתערב בעונש שהושת על ידי הערכאה הדיונית אלא במקרים שבהם ניכרת חריגה קיצונית ממדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים, או כאשר נפלה על פני הדברים טעות מהותית ובולטת בגזר הדין (ע"פ 475/20 סורני נ' מדינת ישראל, פסקה 8 (13.7.2022)).
אשר על כן, אני סבור כי דין הערעור להידחות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

ובעניין זה אפנה לדברים שנאמרו בע"פ 2596/18 זנזורי נ' מדינת ישראל (12.8.2018) פסקה 8: "סחר בסמים הוא סחר בסמים. ידע כל מי שמהרהר בדרכים לעשיית כסף קל, כי מדיניות הענישה לא השתנתה ובית המשפט רואה בחומרה עבירות של סחר והפצה של סמים מסוכנים, גם סמים 'קלים', תוך הטלת ענישה משמעותית ומרתיעה. צרכנים ומשתמשים – ראו הוזהרתם" וכן ע"פ 5807/17 דרחי נ' מדינת ישראל (18.6.2018); רע"פ 174/21 סוויסה נ' מדינת ישראל (25.2.2021) ולע"פ 6299/20 חן נ' מדינת ישראל (4.2.2021).
ערעור לבית המשפט העליון על חומרת העונש היתקבל, בהסכמת המדינה ולנוכח הליך שקומי הועמד עונשו של המערער על 9 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, יתר רכיבי הענישה ללא שינוי.
ע"פ 4285/17 יצחקי נ' מדינת ישראל (8.7.2018) – הנאשמת נעדרת עבר פלילי הורשעה בהתאם להודאתה בעבירות של גידול סמים ביחד עם אחר הצטיידה בציוד יקר ערך לצורך תפעולה של מעבדה לגידול קאנבוס ובמשך כשלושה חודשים הפיקה וגידלה כ 1,000 עציצים במשקל כולל של כ 100 ק"ג וכן נתפס קאנביס במשקל של 9.1 ק"ג. בית-המשפט המחוזי קבע מיתחם ענישה בין 48-24 חודשי מאסר בפועל ומצא לסטות ממיתחם העונש מטעמי שקום והשית על הנאשמת עונש מאסר בן 12 חודשים.
...
ברי כי העונש אשר הוטל בסופו של דבר תלוי בנסיבות המעשה והעושה.
לאור כל האמור בהתחשב בנסיבות ביצוע העבירה, הפגיעה בערכים המוגנים ומדיניות הענישה הנהוגה, מצאתי לקבוע את מתחם העונש ההולם בין 30-14 חודשי מאסר, מאסר מותנה וקנס.
תוצאה לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 14 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו בהתאם לרישומים שב"ס. הנאשם יתייצב לריצוי מאסרו ביום 2.11.2022 עד השעה 10:00 בבית מעצר "ניצן", או על פי החלטת שירות בתי הסוהר, כשברשותו תעודת זהות או דרכון ועותק מהחלטה זו. על הנאשם לתאם את הכניסה למאסר, כולל אפשרות למיון מוקדם, עם ענף אבחון ומיון של שירות בתי הסוהר, בטלפונים: 08-9787377 או 08-9787336.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

על מדיניות הענישה הנוהגת ניתן ללמוד מהפסיקה שלהלן, הן זו העוסקת בעבירה המושלמת של ייצור, הכנה והפקת סם מסוכן והן זו העוסקת בעבירת סיוע לייצור, הכנה והפקת סם מסוכן : בע"פ 4474/19 אבו סבילה נ' מדינת ישראל (6.1.2020), היתקבל עירעורו של מערער אשר הורשע בעבירות של סיוע לייצור, הכנה והפקת סם מסוכן והשמדת ראיה.
בית המשפט העליון קיבל את עירעורו על חומרת העונש בשל גילו הצעיר, תקופת מעצרו הארוכה והשתלבותו בתעסוקה, והעמיד את עונשו על 9 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות.
בע"פ 6031/18 אלעסאם נ' מדינת ישראל (13.9.2018), היתקבל עירעורו של המערער אשר הורשע בעבירת סיוע לגידול סם מסוכן מסוג קאנבוס במשקל של 57.05 ק"ג ומתן היתר לחצרים.
...
לאחר שנדרשתי למכלול השיקולים הרלוונטיים ובהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40ג(א) לחוק העונשין), אני קובע מתחם עונש הולם לנסיבות המקרה שלפנינו הנע בין מספר חודשי מאסר בפועל אשר יכול וירוצו בדרך של עבודות שירות לבין 16 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
סוף דבר אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות, בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות השירות מיום 31.01.23.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במועדים שאינם ידועים במדויק למאשימה, לפני 12/10/22, ציידו הנאשם והאחר את המקום לצורך גידול הסם בדודי דישון גדולים ממתכת (להלן: "הכלים") ומים סופקו על ידי היתחברות לא חוקית לקו מקורות סמוך.
המערער הקים והפעיל מעבדה לגידול סם מסוכן מסוג קאנבוס בדירה,  שם נתפסו מאות שתילים שהגיעו למשקל של 80 ק"ג. נקבע מיתחם העונש ההולם הנע מ-22 ועד ל-46 חודשי מאסר בפועל, ועל הנאשם הוטלו 26 חודשי מאסר בפועל לצד עונשים נלווים.
ערעור על חומרת העונש היתקבל ועונשו של הנאשם הומר ל- 9 חודשי מאסר בעבודות שירות וצו מבחן וזאת בשל "נסיבות חריגות במיוחד". בע"פ 3378/21 אליהו נ' מדינת ישראל, הנאשם הורשע בעבירות של ייצור, הכנה והפקת סם מסוכן ונטילת חשמל במירמה, בכך שהקים מעבדת סמים, שם גידל סם מסוג קאנבוס, ובמעבדה נתפסו הסמים בתפזורת ובמספר רב של שתילים במשקל של 54 ק"ג .
...
ראה דבריו של כב' השופט נ. הנדל בע"פ 972/11 מדינת ישראל נ' יונה  "את נגע הסמים יש לעקור מן השורש. ייצור, הפצה, סחר וכמובן גם שימוש בסמים – כל אלו מסבים נזק עצום. הנזק נגרם לא רק למעגל הסגור של המעורבים הישירים בביצוע העבירות, אלא גם לחברה בכללותה".בע"פ 6029/03 מדינת ישראל נ' שמאי, נקבע כי הענישה אמורה "לשקף את הצורך הדוחק להביא להדברת הנגע". ראו בעניין זה דבריו של כב' השופט א. רובינשטיין בע"פ 1345/08 ארקדי איסטרחוב נ' מדינת ישראל: "אין מנוס מהכבדת היד על המחזיקים סמים שלא לצריכה עצמית, שכל בר דעת מבין כי נועדו לצריכת הזולת, קרי, להוספת שמן על מדורת הסמים אשר להבותיה אופפות רבים וטובים, או רבים שהיו טובים. עבירה זו היא תאומתה הסטטוטורית של עבירת הסחר בסמים, אלא שלא ניתן להוכיח לגביה את הסחר עצמו,... יידעו המעורבים בסמים שלא לצריכה עצמית, כי יד המשפט תכבד עליהם". ברע"פ 174/21  ישראל סעדיה סויסה נ' מדינת ישראל נקבע:  "אין לקבל את טענת המבקש בדבר שינוי הגישה העונשית כלפי עוברי עבירה הקשורה בגידול סם הקנביס והחזקתו שלא לצריכה עצמית מצד קובעי המדיניות. אך בעת האחרונה קבע בית משפט זה כי הדין הנוהג והמחייב הוא הקבוע בפקודה לפיה קנביס הוא סם מסוכן...". נסיבות ביצוע העבירות הנאשם יחד עם אחר גידלו בשטח מיוער ומגודר , סם מסוג קנבוס, ציידו את המקום בציוד לגידול הסם, בין היתר , דודי דישון גדולים ממתכת ומים סופקו על ידי התחברות לא חוקית לקו מקורות סמוך.
אני גוזר על הנאשם מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים והתנאי הוא  שלא יעבור בתוך 3 שנים עבירת סמים מסוג עוון ויורשע בגינה.
אני גוזר על הנאשם 12 חודשי פסילה בפועל מלנהוג או מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה וזאת במצטבר לכל פסילה אחרת בה הנאשם נתון.
אני מורה על חילוט הכלים והציוד שנתפסו כמפורט בכתב האישום המתוקן לטובת המדינה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו