ביום 22.8.96 חתמה המערערת על הסכם רציפות זכויות, לפיו עם פרישתה לגימלאות, יחול על פרישתה הסכם לשמירת רציפות זכויות מיום 22.7.76 בין הממשלה לבין מרכז השילטון המקומי.
במכתב מיום 21.6.05 הודיע אגף הגימלאות במשרד האוצר לעירייה:
"בהתאם להסכם הרציפות הקיים בין המדינה לעריית ירושלים אנו נשתתף בתשלום קצבתה של הגברת דרורית וגנר בהגיעה לגיל 60 היות ופרישתה הנה בגין פיטורים במסגרת הסכם ההבראה שנחתם בערייה".
ביום 12.7.17 פנתה המערערת בדוא"ל למר איתי הדר ממחלקת פיצויים וגימלאות ממשרד החינוך, והודיעה כי בחודש 1/18 תגיע לגיל 62, ותהיה זכאית לפנסיה.
המערערת טוענת כי חישוב ההפחתה אינו נכון ומעולם לא הוסבר לה.
הכרעה
דין תביעת המערערת, ככל שהיא מבוססת על ניכוי 0.89% מאחוזי הקצבה שצברה בשרותה במשרד החינוך – להדחות, וזאת בהתאם להוראת סעיף 32(ה) לחוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970, אשר קובע:
"שירת עובד בעת ובעונה אחת בשירות המדינה ובגוף שקופתו נקבעה כקופה ציבורית לעיין סעיף זה, וסך כל הקיצבאות הגימלאות המגיעות עקב שירות כאמור עודף על הקצבה שהייתה מגיעה אילו בתקופה האמורה שירת בשירות המדינה במשרה מלאה, במשכורת השווה למשכורת הקובע כאמור בסעיף קטן (ד) – תופחת הקצבה לפי חוק זה בעודף כאמור".
התנאים של סעיף 32(ה) לחוק מתקיימים לגבי שנת העבודה של המערערת במשרד החינוך בתקופה שבין 2.9.90 ל-31.8.91.
בית הדין מודע לטענת הערייה, המפנה לסעיף 5 להסכם הרציפות, אשר קובעת כי כל בעלות מעבירה תהיה אחראית בנפרד עבור הזכויות הקשורות בה. עם זאת, בית הדין סבור חובת קיום הסכם עבודה בדרך מקובלת ובתום לב, כמו גם חובת אמון שחלה ביחסי עבודה, מצדיקות, בנסיבות כאלה, הטלת נטל על הערייה לפנות מיוזמתה למנהלת הגימלאות כדי לממש את זכותה של המערערת – שהיא גמלאית של הערייה שחתומה עימה על הסכם רציפות זכויות פנסיונית, לקבלת זכויות הפרישה שצברה בשירות המדינה באמצעות הערייה.
...
המערערת טוענת כי חישוב ההפחתה אינו נכון ומעולם לא הוסבר לה.
הכרעה
דין תביעת המערערת, ככל שהיא מבוססת על ניכוי 0.89% מאחוזי הקצבה שצברה בשירותה במשרד החינוך – להידחות, וזאת בהתאם להוראת סעיף 32(ה) לחוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970, אשר קובע:
"שירת עובד בעת ובעונה אחת בשירות המדינה ובגוף שקופתו נקבעה כקופה ציבורית לעיין סעיף זה, וסך כל הקצבאות הגמלאות המגיעות עקב שירות כאמור עודף על הקצבה שהייתה מגיעה אילו בתקופה האמורה שירת בשירות המדינה במשרה מלאה, במשכורת השווה למשכורת הקובע כאמור בסעיף קטן (ד) – תופחת הקצבה לפי חוק זה בעודף כאמור".
התנאים של סעיף 32(ה) לחוק מתקיימים לגבי שנת העבודה של המערערת במשרד החינוך בתקופה שבין 2.9.90 ל-31.8.91.
עלינו לדון בשאלה האם יש לקבוע כי קצבתה של המערערת הולנה החל מגיל 60, על יסוד טענת המערערת כי בידי העירייה היה אישור מיום 21.6.05 של מנהלת הגמלאות של משרד האוצר בדבר השתתפות המדינה בקצבת הפרישה של המערערת בהגיעה לגיל 60.
התוצאה
תביעת המערערת נגד הנתבעת 2 נדחית.
כן תשלם הנתבעת 1 למערערת הוצאות ההליך בסך 3,000 ₪.