מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הרשעה והעונש בעבירות סמים והפרעה לשוטר

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

למרות שהסם לגביו נעברו העבירות בהן הורשעו המערערים נחשב "סם קל", מדובר בסם מזיק, שהמחוקק אסר את השמוש בו. ב"כ המדינה טענה, כי הנזקים הרבים העומדים בבסיס נגע הפצת הסמים המסוכנים, הביאו את מערכת המשפט ומערכות אכיפת החוק להכריז מלחמת חורמה כנגד אלו הנוטלים בה חלק, סוחרי הסמים, והמסייעים בידם הנם אלה העומדים בראש שרשרת ההפצה, ומשכך מדיניות הענישה היא שככלל יש למצות עימם את הדין.
בנוגע למיקומו של המערער מס' 1 בתוך המיתחם, ציין בית משפט קמא, כי מדובר בבגיר צעיר, כבן 21, אשר עברו כולל הרשעות בתחום הרכוש, האלימות, וכן עבירות סיוע לבריחה ממשמרת חוקית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו, וכי עד כה נגזרו על המערער מס' 1, בגין הרשעותיו הקודמות, במצטבר 14 חודשי מאסר, ולצדם מאסרים מותנים, לרבות, מאסר על תנאי בן 4 חודשים בגין עבירת הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.
אכן, למעט הקשר העובדתית-נסיבתי, דהיינו, שהמערער מס' 1 שהה במעצר בגין עבירות הסמים ועבירת ההפרעה לשוטר במילוי תפקידו, אין קשר עינייני בין עבירות אלו לבין עבירת התקיפה הגורמת חבלה של ממש, שביצע המערער מס' 1 בעציר ששהה עימו בתא המעצר, ולרבות העבירה הנוספת של שבוש מהלכי המשפט, שבהן הורשע המערער מס' 1, כמתואר באישום מס' 3.
...
אולם, אין בידינו לקבל את טענת המערערים, ולפיה יש מקום לא לצוות על חילוט הרכב, נוכח הוראת סעיף 36ג (ב) של פקודת הסמים.
מכל האמור לעיל, לרבות מעדות אחיהם של המערערים, אשר העיד מטעמם, ניתן לקבוע, כי עניינם של המערערים איננו מצוי בגדרי הסייגים, שקבע המחוקק לאי-חילוט הרכב, אשר שימש לביצוע עבירות הסמים.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאנו דוחים את ערעורם של המערערים, ומותירים את גזר דינו של בית משפט קמא על כנו, על כל רכיביו, לרבות רכיב המאסר בפועל, ורכיב חילוט הרכב.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המערער הורשע איפוא על יסוד הודאתו באיומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז - 1977 (להלן – חוק העונשין) והפרעה לשוטר במילוי תפקידו, עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
נוסף על כך שני עונשי מאסר על תנאי תלויים ועומדים כנגדו: מאסר על תנאי באורך של 21 ימים למשך שלוש שנים בעבירות סמים והפרעה לשוטר, שהוטל עליו בת"פ 39557-11-14 ביום 3.3.2015 שהוא בר-הפעלה בעניינינו, ומאסר על תנאי של ארבעה חודשים למשך שלוש שנים בעבירות כלפי שוטרים ועובדי ציבור, שהוטל עליו בת"פ 4067/07 ביום 18.2.2014 (שבאשר להפעלתו התעוררה מחלוקת).
בית משפט קמא הטיל על המערער עונש של מאסר על תנאי למשך 6 חודשים והתנאי הוא שהמערער לא יעבור בתוך שלוש שנים ממועד שיחרורו "כל עבירה כלפי שוטרים וכן כל עבירת אלימות לרבות איומים". נראה כי נוכח הקף התחולה הרחב של התנאי, נראה כי משך הזמן שנקבע חורג במידה המצדיקה היתערבות ועל כן משך המאסר המותנה יעמוד על חודשיים חלף התקופה שנקבעה.
...
בית המשפט מצא כי יש למקום את עונשו של המערער "בחלק הראשון של המתחם". בית משפט קמא דן במחלוקת שהתעוררה לגבי הפעלת אחד המאסרים המותנים.
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים, בגזר הדין ובחוות דעת הממונה על עבודות השירות, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל בחלקו במובן זה שהעונש שהוטל על המערער יבוצע בדרך של עבודות שירות, וכן כי תקופת המאסר על תנאי, שהוטלה בגזר הדין, תקוצר.
סיכום על יסוד האמור יש לקבל את הערעור באופן חלקי כך שעונש המאסר הכולל שהוטל על המערער (ארבעה חודשים ויום אחד) יבוצע בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה, וכן כי עונש המאסר על תנאי שהוטל על המערער בגזר הדין יעמוד על חודשיים במקום ששה חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי הנאשם הורשע על פי הודאתו, לאחר שחזר בו מכפירתו, בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן - תקיפה הגורמת חבלה של ממש לפי סעיף 380 וגניבה לפי סעיף 384 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
דוגמא להשפעת נסיבות המקרה ניתן ללמוד מהפסיקה אליה הפנו באי כח הצדדים בטיעוניהם, כך למשל: · רע"פ 2494/18 צליל גורדון נ' מדינת ישראל (7.6.18) – נדחתה בקשת רשות ערעור שהגיש המבקש על החלטת בית המשפט המחוזי בעירעור המדינה על עונשו של הנאשם שהורשע בשתי עבירות של תקיפה הגורמת חבלה ממש ונגזר עליו מאסר בפועל למשך 7 חודשים בגין שני מקרים של אלימות כלפי מתלוננות שהיו עמו בקשר זוגי.
באשר לנסיבות שאינן נוגעות לעבירה, שבהתחשב בהן ייקבע מיקום עונשו של הנאשם בתוך המיתחם, יצוין כי לחובת הנאשם ארבע הרשעות קודמות כאשר הרשעתו האחרונה היא בעבירה משנת 2014 - בעבירות של סמים, רכוש, הפרעה לשוטר והחזקת סכין.
...
עוד לצד החומרה אני סבורה כי יש להביא בחשבון את שיקול הרתעת הרבים, נוכח תופעת האלימות בחברה הישראלית ההולכת וגואה בתקופה האחרונה, לרבות אלימות בתוך התא המשפחתי.
בהתחשב במכלול הנסיבות הללו, אני סבורה כי יש למקם את עונשו של הנאשם בחלקו האמצעי - תחתון של מתחם העונש ההולם.
לאור כל האמור לעיל, אני מטילה בזאת על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל שיימנו מיום מעצרו 22.11.22 ובניכוי 10 ימי מעצר בתאריכים 18.4.22 – 27.4.22.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי במסגרת הסדר אליו הגיעו הצדדים ביום 20.7.2022, הנאשם הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע בעבירות של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית לפי סעיף 7(א) + 7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) התשל"ג – 1973 והפרעה לשוטר במילוי תפקידו לפי סעיף 275 לחוק העונשין, תשל"ז – 1977.
המאשימה עתרה להותיר את ההרשעה על כנה והתנגדה לסטייה ממיתחם הענישה, בהעדר שקולי שקום בעיניינו.
עוד יש לזכור כי גם אם מדובר בסם שאינו מן הקשים, עדיין המחוקק קבע לעבירה זו עונש מאקסימום של 20 שנה ובעבירה של הפרעה לשוטר נקבע עונש מינימום, המעידים על חומרתם.
ערעור הנאשם ובקשת רשות ערעור על חומרת עונשו נדחו.
...
לפיכך, אני קובע כי מתחם העונש ההולם נע בין מאסר קצר שיכול וירוצה בעבודות שירות, בצירוף ענישה נלווית ועד 12 חודשי מאסר בפועל.
בנסיבות המתוארות לעיל, אין בידי לקבל את המלצת שירות המבחן לענישה שיקומית בלבד.
סוף דבר אשר על-כן, הריני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 2 חודשי מאסר בפועל שירוצה בדרך של עבודות שירות בפארק עירוני באר שבע ברח' גרשון דוינבוים 29 באר שבע החל מיום 29.8.2023.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על יסוד הודאתו בסחר בסמים מסוכנים, עבירה לפי סעיף 13 + 19 א' לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) התשל"ג -1973 (להלן: "הפקודה"); החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7 (א) + 7 (ג) רישא בפקודה; הפרעת שוטר במילוי תפקידו, עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז -1977.
בעפ"ג 58296-05-19 (מחוזי ב"ש) אלהואשלה נ' מדינת ישראל (10.7.19), היתקבל עירעורו של מי שהורשע בעבירה אחת של סחר בסם מסוג קאנבוס במשקל של 7.3 גרם תמורת 300 ₪ לסוכן משטרתי, כך שעונשו, 9 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, הועמד על 7 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות.
...
כאן המקום לומר כי אין בידי לקבל המלצת שירות המבחן לענישה שיקומית בדמות צו שירות לתועלת הציבור בהיקף נרחב של 300 שעות, אשר אינה מביאה בחשבון את מקומם של שיקולי הרתעת הרבים הנדרשים בבחינת עונשו של הנאשם ובעיקר נוכח שמדובר בעבירות סמים.
עם זאת, לאור חיוניות רישיון הנהיגה להתנהלות בחיי היומיום, ובעיקר בהינתן שהנאשם עובד למחייתו כנהג, לרבות נתוניו האישיים ומאפייניו החיוביים, סבורני כי ניתן להסתפק בפסילה על תנאי שתהווה גורם הרתעתי נוסף.
סוף דבר מכלל הדברים האמורים, ולאחר איזון בין מכלול האינטרסים ושיקולי הענישה, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו