במסגרת פסק דינו של בית הדין הארצי היתקבל עירעורו של המבקש על הרשעתו בבית הדין המשמעתי המחוזי של לישכת עורכי הדין בתל אביב (אב"ד עו"ד א' וייסברג, חב"ד עו"ד ע' פלד ועו"ד ע' טנוס שחד) בבד"מ 89/13 מיום 30.7.15.
בנתון לאמור אקדים ואומר, כי אם תישמע דעתי יש להעתר לערעור באופן חלקי, אך בגדרי גזר הדין ולא בגדרי ההרשעה, כפי שיפורט להלן.
כך למשל, בעל"ע 5/87 שמואל נ' ועד מחוז הדרום של לישכת עורכי הדין, פ"ד מא(4) 516 (1987) (להלן עניין שמואל) נדון מקרה דומה לענייננו (אם כי יצוין, שהמקרה לא נגע לכלל 34 אלא לעבירות לפי סעיפים 54 ו-61 לחוק לישכת עורכי הדין), שבמסגרתו נדחה עירעורו של עורך דין אשר הורשע בעבירות משמעתיות בגין הסתרת פנייתו המוקדמת למישטרה בבקשה לביטול האישום כנגד לקוחו.
...
דוגמה נוספת ניתן למצוא בעל"ע 975/96 קרמזין נ' לשכת עורכי הדין – ועד מחוז תל-אביב (1996) (להלן עניין קרמזין), שם נדחה ערעורו של עורך דין אשר הורשע בעבירה לפי כלל 34, בגין הגשת בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין לבית המשפט, מבלי שהוגש עליו ערעור.
משכך סבורני, כי אכן לא היה מקום להידרש, במסגרת ההליכים המשמעתיים, לשאלה האם הושפע בית המשפט המחוזי מרכז מן העובדה שלא ידע על קיומו של פסק הדין בעתירה המינהלית, משנקבע כי נתקיים היסוד העובדתי של העבירה ממילא (וראו עניין שמואל, בפסקה 2, וכן עניין קרמזין, שם נאמר כי יש לראות בהיעדר העדכון בדבר אי הגשת הערעור מחדל "בין אם היה בעדכון כזה כדי לשנות את החלטתו של בית המשפט ובין אם לאו", מפי השופט א' גולדברג).
סוף דבר, אציע לחבריי לקבל את הערעור בחלקו לעניין העונש בלבד, ולהפחית בהתאם את עונשו של המבקש לנזיפה, כאמור בפסקה ט"ז מעלה.