מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הרשעה וגזר דין בעבירות הברחה והשתמטות מתשלום מכס

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

האישום הראשון - מיוחס לקסם (הנאשמת 1), דקל (הנאשם 2) ולשלומן (נאשם 3) – קסם ודקל זוכו בהכרעת הדין מאישום זה, שלומן הורשע באישום זה בהסדר טיעון בתחילת ההליך האישום הראשון מייחס לקסם ולדקל עבירות של הישתמטות מתשלום מכס שיש לשלמו [133 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(1) לפקודת המכס; הכנת והצגת חשבון מכר שהוא כביכול אמתי ולמעשה אינו כזה – לפי סעיף 212(א)(3) לפקודת המכס; הגשת רשימון כוזב [133 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(4) לפקודת המכס; מסירת אמרה שאינה נכונה או מסירת הצהרה שיש בה אמרה כזו [133 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(6) לפקודת המכס; הטעיית פקיד מכס בפרט מסויים העלול לפגוע במילוי תפקידו [133 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(9) לפקודת המכס; הברחת טובין [133 עבירות] – לפי סעיף 211(א)(1) לפקודת המכס; מסירת ידיעה לא נכונה [133 עבירות] – לפי סעיף 117(א)(3) לחוק מע"מ. על פי האישום הראשון בין התאריכים 17.8.2008 ועד 17.3.2010, ייבאו קסם ודקל מספקים שונים בסין, על שם קסם, מוצרי צריכה שונים לרבות כלי בית, מוצרי נוי וצעצועים ("הטובין").
בנוסף שגה עת היתעלם מהעובדה כי שלומן, אשר עבד במשיבה 1, ושימש כיד ימינו של המשיב 2 (ע"פ טענת המשיב 2 עצמו במענה לכתב האישום), הודה בכתב האישום, הורשע ע"י ביהמ"ש ונגזר דינו בגין ביצוע העבירות שיוחסו לו. צוין כי ס' 229 לפקודת המכס דן בחובת הראיה באישום מכס וקובע: "נתעוררה שאלה באישום מכס... חובת הראיה שהמכס שולם או שהעשייה בטובין הייתה כדין, תחול באישום מכס על הנאשם...". נטען כי בימ"ש קמא קיבל את טענת המערערת בעיניין זה וקבע בעמ' 45 להכרעת הדין ס' 119 כי המאשימה הרימה את הנטל הבסיסי הנידרש ומשכך חובת הראיה הועברה לכתפי המשיבים.
ביחס לערעורים על גזר הדין: אשר לענישה שהוטלה על נאשמים 1 ו- 2, קסם ודקל בשל הרשעתם בעבירות באישומים הראשון והשלישי, יש להשיב את עניינם בכל הקשור לענישתם בגין כל האישומים, אל בית משפט השלום, אשר ידון מחדש בגזר הדין בעיניינם, וזאת ביחס לכל ארבעת האישומים בהם הם מורשעים.
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל: מתקבל ערעור המדינה על הכרעת הדין ביחס לנאשמים 1 ו-2 – ע"פ 41937-01-20, ונדחה ערעור הנאשמים 1 ו-2 על הכרעת הדין – עפ"ג 15357-01-20.
הנאשמת 1 - חברת קסם היבוא בע"מ והנאשם 2 - דקל בן לולו, מורשעים גם בעבירות המיוחסות להם באישום הראשון ובאישום השלישי: עבירות של השתמטות מתשלום מכס שיש לשלמו [115 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(1) לפקודת המכס; הכנת והצגת חשבון מכר שהוא כביכול אמתי ולמעשה אינו כזה – לפי סעיף 212(א)(3) לפקודת המכס; הגשת רשימון כוזב [115 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(4) לפקודת המכס; מסירת אמרה שאינה נכונה או מסירת הצהרה שיש בה אמרה כזו [115 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(6) לפקודת המכס; הטעיית פקיד מכס בפרט מסויים העלול לפגוע במילוי תפקיד [115 עבירות] – לפי סעיף 212(א)(9) לפקודת המכס; הברחת טובין [115 עבירות] – לפי סעיף 211(א)(1) לפקודת המכס; מסירת ידיעה לא נכונה [115 עבירות] – לפי סעיף 117(א)(3) לחוק מע"מ. עבירות של מסירת ידיעה כוזבת [3 עבירות] – לפי סעיף 117(ב)(1) לחוק מע"מ, הכנת פנקסי חשבונות כוזבים או רשומות אחרות כוזבות [3 עבירות] – לפי סעיף 117(ב)(6) לחוק מע"מ, זיוף והסתרת מסמך שנדרש לנהלו [3 עבירות] – לפי סעיף 117(7) לחוק מע"מ, שימוש בכל מרמה או תחבולה [3 עבירות] – לפי סעיף 117(ב)(8) לחוק מע"מ. למישל (הנאשם 4) מיוחסות העבירות הנ"ל ביחד עם סעיף 117(ב1) לחוק מע"מ. זאת בנוסף לעבירות בהן הורשעו הנאשמים 1 ו-2 במסגרת הכרעת הדין.
נדחה ערעורו של מישל - הנאשם 4 על הכרעת דין – ע"פ 49167-01-20, ומתקבל באופן חלקי ערעור המדינה על גזר הדין בעניינו של הנאשם 4 – עפ"ג 41913-01-20.

בהליך דנ"פ (דנ"פ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק הדין הראשון, ע"פ 8425/11, אשר ניתן מפי השופט צ' זילברטל, בהסכמת השופטים י' דנציגר ו-ע' פוגלמן, נדחה עירעורו של המבקש על הרשעתו בעבירות ייבוא, מכירת תרופות מזויפות, עבירות מכס ועבירות הלבנת הון, וכן נדחה עירעורו על גזר הדין.
בהליך הפלילי ניתנה הכרעת דין מקיפה ומפורטת מיום 30.6.2012, בה קבע בית המשפט המחוזי (השופט ג' קרא) כי המשיב ביצע את המיוחס לו. בית המשפט מצא כי הכדורים הוברחו לישראל תוך שהמבקש מיתחמק מתשלומי מכס ומע"מ, ובגין כך הרשיעו בעבירה של הברחת טובין, הישתמטות מתשלום מכס והתחמקות מתשלום מס; בית המשפט קבע כי הכדורים היו מזויפים וכי המבקש ידע זאת, ובגין כך הרשיעו בעבירה של קבלת דבר במירמה, חובת מירשם ומכירת טובין שייבואם אסור; בהמשך לכך נקבע, כי המבקש העמיד את חייהם של רוכשי הכדורים בסכנה, ובגין זאת הוא הורשע בבצוע עבירה של סיכון חיי אדם.
...
בפסק הדין הראשון, ע"פ 8425/11, אשר ניתן מפי השופט צ' זילברטל, בהסכמת השופטים י' דנציגר ו-ע' פוגלמן, נדחה ערעורו של המבקש על הרשעתו בעבירות ייבוא, מכירת תרופות מזויפות, עבירות מכס ועבירות הלבנת הון, וכן נדחה ערעורו על גזר הדין.
בפסק הדין השני, ע"א 325/12, אשר ניתן מפי השופט ע' פוגלמן, בהסכמת השופטים י' דנציגר ו-צ' זילברטל, נדחה ערעורו של המבקש על חילוטו של נכס מקרקעין אשר נקבע כי הנו רכושו של המבקש.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, וזאת אף מבלי להידרש לתשובת המשיבה.
מאחר וכאמור הגעתי למסקנה כי דין הבקשה לדיון נוסף – לענין שני הערעורים – להידחות, לא ראיתי לנכון לדון בשאלה האם ניתן היה להגיש את הבקשה לדיון הנוסף ביחס לשני ההליכים במאוחד.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

במסגרת "מבחן ההיבלעות" סוגיית הסעד בשל כפל האישום נבחנת בשלב הכרעת דין וזאת להבדיל מסעיף 186 לחוק סדר הדין הפלילי שנותן שסתום ביטחון לנאשם רק בשלב גזירת הדין על ידי כך שלא יוענש פעמיים.
במקרה דנן יוחסו למערער בכתב האישום, בין השאר, עבירה של "הברחת טובין" ללא תשלום מכס וכן עבירה של "הישתמטות מתשלום מכס". בית משפט קמא הרשיע את המערער בשתי העבירות ובית המשפט העליון קבע שהעבירה הקלה יותר של "הברחת טובין" נבלעת בתוך העבירה החמורה יותר של "הישתמטות מתשלום מכס" ולכן זיכה אותו מהעבירה הקלה.
במקרה זה, המערער הורשע על ידי בית משפט קמא בשתי עבירות שיוחסו לו בכתב האישום והן "הסתננות" ו-"כניסה לישראל שלא כחוק". בשלב העירעור, המערער טען שיש לזכותו משתי העבירות ולחילופין לזכותו מהעבירה של "כניסה לישראל שלא כחוק" עקב הבלעותה בעבירת ה-"הסתננות", כאשר היסוד העובדתי זהה.
(הפנייה לפסיקה של בתי משפט שלום- ה'א'ש') ככלל, העמדה לדין בעבירה זו תהא רק כאשר דברי ההעלבה נאמרו בפני עובד הציבור או שנאמרו בנסיבות בהן סביר להניח כי הדברים יגיעו לידיעתו של עובד הציבור והמעליב היה מודע לאפשרות זו [ראו בהקשר זה: ע"פ 2034/04 שמואל לם נ' מדינת ישראל (לא פורסם) הבוחן סוגיה זו ביחס לעבירת האיומים].
...
כבוד השופט אלון רום קבע בהחלטתו מאותו היום, כדלקמן: "המשיב לא התייצב אף שזומן כדין. הוגשה בקשה מטעמו לדחות את מועד הדיון אולם לא מצאתי לנכון להיעתר לה. על פי הבקשה שהוגשה ע"י המשיב, אין הוא מתנגד לצו, יחד עם זאת, הוא עתר לדחיית הדיון, כדי להתכונן כראוי. בהעדר התייצבות המשיב, לאחר שמצאתי כי מתקיימות הנסיבות להורות על הארכת הצו, וזאת בשל ההטרדה הצפויה למבקשת על בסיס התנהגותו של המשיב כלפיה בעבר, אני מורה על הארכת הצו שניתן ביום 14/11/12 עד ליום 14/05/13." טענות הנאשם כאמור, הנאשם הודה, הן במשטרה (ראו אמרות החוץ של הנאשם, ת/11, ת/12 ו-ת/13) והן בבית המשפט (ראו עדותו בפרוטוקול מיום 26.6.18, עמ' 10 - 13, ופרוט' מיום 29.10.18 עמ' 18 - 42), בשליחת ארבעת המכתבים מושא כתב האישום.
לפיכך, באישום השלישי, הנני מרשיע את הנאשם בעבירה המושלמת של זילות בית המשפט ובעבירה המושלמת של העלבת עובד ציבור.
לפיכך, באישום הרביעי הנני מרשיע את הנאשם בביצוע העבירה המושלמת של זילות בית משפט.
סוף דבר לסיכום, הנני מרשיע את הנאשם בעבירות הבאות: באישום הראשון, בעבירה המושלמת של זילות בית משפט לפי סעיף 255 לחוק העונשין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"פ 17671-07-20 מדינת ישראל נ' בת דוד לפני כבוד השופטת מעין בן ארי המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד מרדית שיבאן-פרקל הנאשמת סיון בת דוד מרטין ע"י ב"כ עו"ד אדוה אלאב גזר דין
במסגרת זו, נכחה הנאשמת מספר פעמים בשבוע בבית הבושת, הייתה בקשר עם רשויות שונות, ביצעה שליחויות, אפשרה תשלום לספקים תחת שמה ובידיעתה ושימשה אשת הקשר של אילנית לנשים שספקו שירותי מין בתשלום בבית הבושת ולפקידות שיעבדו שם. בית הבושת פעל שבעה ימים בשבוע, באופן המתואר בגזרי הדין שניתנו בתיק הנוסף.
כמו כן, אפנה לפסקי הדין, כדלקמן: בע"פ 1816/18 מחמוד חלו נ' מדינת ישראל (16/10/2018) שאוזכר בעיניינה של אילנית, הורשע המערער על-פי הודאתו בעבירות של הברחה לפי פקודת המכס; מירמה בנסיבות מחמירות לפי חוק מע"מ; מירמה לפי פקודת מס הכנסה; וכן סיוע לאיסור הלבנת הון, כאשר כל העבירות בוצעו בצוותא עם אחר.
נאשמת 4 שימשה כמנהלת משרדו אחר המעורבים והורשעה בכך שסייעה לאחרים בבצוע פעולות הקשורות ליבוא ולהברחת טובין ארצה והיא הורשעה, על יסוד הודאתה בעבירות סיוע להברחת טובין בנסיבות מחמירות (ריבוי), סיוע להשתמטות מתשלום מכס (ריבוי), סיוע לעשיית מעשה כדי להיתחמק מתשלום מס קנייה (ריבוי), סיוע למסירת ידיעה לא נכונה (ריבוי), ובריבוי עבירות של סיוע להלבנת הון בהקף העבירה שלעיל.
...
הערעור נדחה בין היתר נוכח עקרון אחידות הענישה.
לנוכח כל האמור קבע מתחם הנע בין 40-18 חודשי מאסר בפועל, ומתחם קנס נע בין 1,000,000-300,000 ₪, והטיל עליו 24 חודשי מאסר בפועל, מע"ת, קנס בסך 500,000 ₪ וחולטו כספים.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר למשך 9 חודשים שירוצה בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת ממונה מיום 18/9/22.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחר להמנע מהרשעתו, גזר עליו קנס בסך - 5,000 ₪ ו-120 שעות של"צ. בית המשפט המחוזי הפך את ההחלטה, תוך שציין כי אין להקל ראש בהברחת הטובין שביצע הנאשם, מבלי ששילם עליהם את המיסים כדין, ועל כן, על אף האמור בתסקיר החיובי, הרשיע את הנאשם, אך לגבי הקנס, הותיר אותו על כנו, בשל נסיבותיו האישיות של הנאשם.
· עיון בגזרי דין שניתנו במסגרת הסדר טיעון, בתיקי הברחות סיגריות ארצה, קלים יחסית, בהם הנאשמים היו נורמאטיביים, נעדרי עבר פלילי, מגיעה המאשימה להסכמות בנושא העונשים, הכוללות מאסרים על תנאי וקנס (ת"פ 24465-12-12 בית המכס נתב"ג לוד נ' קרייטמן (2013), הוטל בהסכמה מאסר מותנה של שנה, על ביצוע עבירות לפי סעיפים 211 ו-212 לפקודת המכס, ומאסר מותנה של 4 חודשים לגבי יתר העבירות בהן הורשע הנאשם וכן קנס בסך 15,000 ₪.
הנאשם ערער על הכרעת הדין וגזר הדין, ומנגד ערערה המדינה על קולת העונש.
הנאשם פנה בבקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון, אשר נדחתה, תוך שבית המשפט העליון קובע, "...אשר לחומרת העונש – בעניינינו נראה כי אכן צודקת המשיבה בטענתה לפיה העונש שהוטל על המבקש אינו חורג מרמת הענישה הראויה והמקובלת". מקור נוסף להשוואת מדיניות ענישה הוא בעבירות הברחת טובין ללא תשלום מס קניה עליהם, מאחר וגם כאן הדגש הוא ההשתמטות ממס.
· בע"פ (מחוזי – ב"ש) 12701-03-14 קונקה נ' מדינת ישראל – הורשע הנאשם לאחר שמיעת ראיות בעבירות של הברחת טובין, הישתמטות מתשלום מכס, הגשת תרשים הון כוזב, מסירת הצהרה שאינה נכונה, הטעיית פקידת מכס ועשיית מעשה לחמוק מתשלום מס. הנאשם הצהיר על כוונתו לייבא מוצרים מסין ברשות המכס, ייבוא מכולה, בבדיקתה עלה כי בנגוד למוצהר, היא מכילה מוצרים שונים מאלה אליהם הצהיר הנאשם, מתוך כוונה להיתחמק מתשלום מס. בית משפט קבע מיתחם הנע בין 12 ל-18 חודשי מאסר בפועל.
...
אשר על כן, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים: הנאשם 1: 5 חודשי מאסר בפועל, שירוצו בעבודות שירות בעירית מעלות תרשיחא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו