בית משפט השלום בחר להמנע מהרשעתו, גזר עליו קנס בסך - 5,000 ₪ ו-120 שעות של"צ. בית המשפט המחוזי הפך את ההחלטה, תוך שציין כי אין להקל ראש בהברחת הטובין שביצע הנאשם, מבלי ששילם עליהם את המיסים כדין, ועל כן, על אף האמור בתסקיר החיובי, הרשיע את הנאשם, אך לגבי הקנס, הותיר אותו על כנו, בשל נסיבותיו האישיות של הנאשם.
· עיון בגזרי דין שניתנו במסגרת הסדר טיעון, בתיקי הברחות סיגריות ארצה, קלים יחסית, בהם הנאשמים היו נורמאטיביים, נעדרי עבר פלילי, מגיעה המאשימה להסכמות בנושא העונשים, הכוללות מאסרים על תנאי וקנס (ת"פ 24465-12-12 בית המכס נתב"ג לוד נ' קרייטמן (2013), הוטל בהסכמה מאסר מותנה של שנה, על ביצוע עבירות לפי סעיפים 211 ו-212 לפקודת המכס, ומאסר מותנה של 4 חודשים לגבי יתר העבירות בהן הורשע הנאשם וכן קנס בסך 15,000 ₪.
הנאשם ערער על הכרעת הדין וגזר הדין, ומנגד ערערה המדינה על קולת העונש.
הנאשם פנה בבקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון, אשר נדחתה, תוך שבית המשפט העליון קובע, "...אשר לחומרת העונש – בעניינינו נראה כי אכן צודקת המשיבה בטענתה לפיה העונש שהוטל על המבקש אינו חורג מרמת הענישה הראויה והמקובלת".
מקור נוסף להשוואת מדיניות ענישה הוא בעבירות הברחת טובין ללא תשלום מס קניה עליהם, מאחר וגם כאן הדגש הוא ההשתמטות ממס.
· בע"פ (מחוזי – ב"ש) 12701-03-14 קונקה נ' מדינת ישראל – הורשע הנאשם לאחר שמיעת ראיות בעבירות של הברחת טובין, הישתמטות מתשלום מכס, הגשת תרשים הון כוזב, מסירת הצהרה שאינה נכונה, הטעיית פקידת מכס ועשיית מעשה לחמוק מתשלום מס. הנאשם הצהיר על כוונתו לייבא מוצרים מסין ברשות המכס, ייבוא מכולה, בבדיקתה עלה כי בנגוד למוצהר, היא מכילה מוצרים שונים מאלה אליהם הצהיר הנאשם, מתוך כוונה להיתחמק מתשלום מס. בית משפט קבע מיתחם הנע בין 12 ל-18 חודשי מאסר בפועל.
...
אשר על כן, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים:
הנאשם 1:
5 חודשי מאסר בפועל, שירוצו בעבודות שירות בעירית מעלות תרשיחא.