נפסק כי: "על מנת למגר התופעה ולעוקרה מהשורש, אין מנוס מהטלת עונשים ממשיים על העבריינים, לא מתוך רצון לנקמה חלילה, אלא מתוך מגמה להרתיע כל עבריין פוטנציאלי ולהבהיר לו כי אם יהין לשלוח ידו בקטין או בחסר ישע, תוך ביצוע מעשים של היתעללות, כי אז צפוי הוא לענישה קשה ומחמירה שמשמעותה כליאתו מאחורי סורג ובריח, לתקופה לא קצרה. אכן, אין להיתעלם מנסיבותיו האישיות והמשפחתיות של העבריין, אך לשיקולים מעין אלה יינתן משקל מופחת, בנסיבות העניין, כאשר שקולי הענישה העקריים הנם גורם ההרתעה ועיקרון הגמול שבענישה."
ערעור שהוגש בע"פ 5248/06 גלינה גוריאצקין נ' מ"י (9.11.2006) נדחה, ונפסק כי הגם שהנאשמת צעירה נעדרת עבר פלילי אשר על פי חוות דעת פסיכיאטרית היא סובלת מליקוי נפשי – "מנגד, ניצבת חומרתן המופלגת של העבירות בהן היא חטאה. המערערת תקפה תנוקות בני 6 חודשים בלבד ופרקה בהם את זעמה ותסכולה. היא טילטלה אותם, חבטה בהם, הטיחה אותם על הספה וסטרה להם. זו היתנהגות שבן-אנוש מתקשה לעכלה, שהרי שלובים בה רוע ואכזריות כלי קטינים חסרי ישע, אשר מעטים דוגמתם. לפיכך, וחרף נסיבותיה של המערערת אשר אינן פשוטות, אין בעונש דבר המצדיק את התערבותנו. אדרבא, יהא עונש זה לנגד עיניהם של כל אלה שבידיהם הופקדו תנוקות, ילדים וחסרי-ישע, כדי שעבירות מסוג זה שוב לא תשנינה."
בע"פ 5986/08 כחלון נ' מ"י (10.11.2008) הורשעה המערערת בעבירות של תקיפה והיתעללות בקטין או חסר ישע, לפי סעיפים 368ב(א) ו-368ג סיפא לחוק העונשין.
ערעורה נדחה תוך שנקבע כי "בנסיבות אלו אין בעונש שהושת על המערערת חומרה כלשהיא, אדרבא, יהא עונש זה לנגד עיניהם של כל מי שמבקש לעסוק בחינוך, ובמיוחד בגיל הרך, כדי שמעשים מסוג זה לא יישנו".
בע"פ 1940/18 טמוראדה נ' מדינת ישראל (20.3.19) הורשעה המערערת בעבירות היתעללות בקטין חסר ישע ועבירת תקיפת קטין חסר ישע לפי סעיפים 368ג ו-368ב(א) לחוק העונשין.
...
על מעשיה נאמרו בפסק הדין הדברים הבאים, אשר ישימים גם ביחס לנאשמת כאן:
"המערערת נטלה על עצמה תפקיד שספק אם יש אחראי ממנו - לחנך עוללים וילדים שאין רכים מהם בראשית דרכם. זהו תפקיד המחייב את העוסק בו למיומנות, נשמה-יתרה, ובעיקר אהבה וסבלנות שאין להן קץ, כי הרי מדובר בילדים שחלקם אף טרם למדו לבטא את עצמם. למרבה הדאבה, נדמה כי המערערת נעדרת כל אותם כישורים, ובמקום להעניק לפעוטות אכסניה חמה ואוהבת, היא הפכה את חייהם של אחדים מהם לסיוט מתמשך. בנסיבות אלו אין בעונש שהושת על המערערת חומרה כלשהי, אדרבא, יהא עונש זה לנגד עיניהם של כל מי שמבקש לעסוק בחינוך, ובמיוחד בגיל הרך, כדי שמעשים מסוג זה לא יישנו".
בחינת שורת המעשים אשר בוצעו ע"י הנאשמת על פי מבחן "הקשר ההדוק" בהתאם לע"פ 4901/13 ג'אבר נ' מ"י (29.10.2014), מביאה למסקנה כי מדובר באירוע אחד לגביו יש לקבוע מתחם עונש הולם אחד.
ערעורה נדחה תוך שנקבע כי "בנסיבות אלו אין בעונש שהושת על המערערת חומרה כלשהי, אדרבא, יהא עונש זה לנגד עיניהם של כל מי שמבקש לעסוק בחינוך, ובמיוחד בגיל הרך, כדי שמעשים מסוג זה לא יישנו".
בע"פ 1940/18 טמוראדה נ' מדינת ישראל (20.3.19) הורשעה המערערת בעבירות התעללות בקטין חסר ישע ועבירת תקיפת קטין חסר ישע לפי סעיפים 368ג ו-368ב(א) לחוק העונשין.
הערעור נדחה.
אשר על כן אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים:
מאסר - מאסר בפועל לתקופה של 24 חודשים.