המערער הורשע, על בסיס הודאתו, בעבירות לפי סעיפים 17(1)-(4), (6) לחוק שירות המדינה (משמעת), התשכ"ג - 1963 (להלן - "חוק המשמעת"), וזאת לאחר הרשעתו בפליליים בעבירות של גניבה בידי עובד ציבור, קבלת דבר במירמה, לקיחת שוחד, וקבלת דבר בנסיבות מחמירות.
מפאת הרשעתו בפליליים כאמור, נגזר על המערער בהליך הפלילי עונש מאסר בפועל בן שלושים ושניים חודשים, עונש מאסר מותנה, וקנס בסך 70,000 ₪ (ת"פ (י-ם) 55406-11-15 מדינת ישראל נ' אשורי (13.5.20); ע"פ 4051/20 אשורי נ' מדינת ישראל (2.3.21).
כן הוגשה כנגד המערער תביעת מאת המוסד לביטוח לאומי לתשלום סך של כשלוש מאות אלף שקלים חדשים.
אף השוואת משך שלילת הגימלה במקרה דנן עם מקרים דומים, בהם ננקט אמצעי משמעת זה, מלמדת, כי פסיקת בית הדין אך סבירה, וודאי שאינה מצדיקה היתערבות בית משפט זה. ראו לדוגמא: בד"מ 39/18 נציבות שירות המדינה נ' ברודציקי (15.11.18), בו הוטלה פסילה לעשר שנים משירות המדינה ולצמיתות מהביטוח הלאומי בגין גניבת כמאה ושמונים אלף שקלים חדשים מהקופה הציבורית; בד"מ 2/19 נציבות שירות המדינה נ' שטינברגר (23.7.19) (להלן - "עניין שטינברגר"), בו הוטלה פסילה למשך 4 שנים משירות המדינה ומועצות דתיות, בגין עבירות מירמה והפרת אמונים וניסיון קבלת דבר במירמה; עש"מ 3295/08 אזולאי נ' מדינת ישראל (23.6.08), בו נפסקה פסילה למשך 3 שנים בגין קבלת כשמונה עשרה אלף שקלים חדשים, שלא כדין מקופת המדינה; עש"מ 1116/08 מדינת ישראל נ' בהותי (22.4.09), בו הוטלה פסילה ל 3 שנים מכל תפקיד בשירות הצבורי ושנתיים נוספות ממשרד החינוך בגין הגשת מיסמך כוזב לצורך שיפור תנאי השכר; עמש"מ (חי') 46557-06-11 מדינת ישראל נ' לוי (5.10.11), בו הוטלה על עובד שהורשע בעבירת גניבה בידי מורשה פסילה למשך 7 שנים.
...
בית הדין נימק החלטתו שלא להמליץ על מתן גמלה לבני משפחת המערער כהאי לישנא: "אין צורך לחזור ולהדגיש כי בתקופת הפסלות לא תשולם לנאשם גימלה בשיעור כלשהו שהרי סעיף 57(1) לחוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח משולב], תש"ל - 1970, מאפשר תשלום גימלה בשיעור מסוים בתנאי שבית הדין למשמעת לא קבע שהפסילה הינה בנסיבות חמורות. דא עקא, שבעניינו של הנאשם הפסילה היא בנסיבות חמורות במיוחד, המטילות קלון על הנאשם. בנוסף, לא מצאנו מקום לעשות שימוש בסמכותנו ולהמליץ על מתן גימלה בתקופת הפסלות, ולו גם בשיעור חלקי, לרעייתו או לבנו של הנאשם. סעיף 62(א) לחוק שירות המדינה (גמלאות) קובע כי "מקום שנשללה גימלה, כולה או מקצתה, מאדם ... רשאי הממונה להורות שתשולם כולה או מקצתה, למי שהאדם חייב בפרנסתם ... אולם אם נשללה גימלה מאדם עקב החלטת בית הדין למשמעת, לא יורה הממונה על תשלום כאמור אלא על פי המלצת בית הדין המשמעתי". בענייננו - מתן המלצה, כמבוקש ע"י ההגנה, לתשלום הגימלאות בתקופת הפסילה לרעייתו או לבנו של הנאשם תעשה את תכליות אמצעי המשמעת של הפסילה - פלסתר.
לא מצאנו כל הצדקה, על רקע העבירות החמורות מאוד שביצע הנאשם, בשיטתיות לאורך שנים, למתן המלצה מכוח סעיף 62(א) לחוק שירות המדינה (גמלאות) לממונה על הגימלאות" (עמ' 13 - 14 לגזר הדין).
הדעת נותנת, כי נסיבות כגון דא - בהן מורשע בן זוג בפליליים, נגזר עליו עונש חמור, והוא אף מפוטר מעבודתו, בה עבד שנים רבות - הן נסיבות דרמטיות בחיי משפחה.
על רקע השיקולים האמורים, ובשים לב למצבם הכלכלי של בנו הנכה ואשת המערער, כעולה מהנטען בפני בית הדין, סבורני, כי יש להתערב בקביעת בית הדין בעניין אי מתן המלצה כאמור.