בבית המשפט העליון
רע"ב 5321/17
לפני:
כבוד המשנה לנשיאה ח' מלצר
המבקש:
אהרון אוהב ציון
נ ג ד
המשיב:
היועץ המשפטי לממשלה
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים בנצרת (כב' השופטים: י' אברהם, ג' אזולאי, וח' סבאג) מתאריך 19.06.2017 ב-עת"א 2981-06-17
בשם המבקש: עו"ד דוד יפתח; עו"ד יגאל דותן
בשם המשיב: עו"ד יונתן ברמן
החלטה
רקע
המבקש מרצה עונש של שלוש וחצי שנות מאסר בפועל בגין הרשעתו, בין היתר, בעבירות מירמה, זיוף, החזקת מקום להימורים, הלבנת הון, ועבירות מס שונות.
...
הוועדה קבעה כי על סמך המידעים הנ"ל בלבד יש לדחות את הבקשה, והוסיפה כי בנסיבות אלו היא לא מוצאת לנכון להתייחס לנושא תשלום הקנס (להלן: החלטת הוועדה הראשונה).
במסקנתי זו תומכים הנימוקים הבאים:
(א) בצד הציטוט שהובא לעיל מ-עניין שטייין נפסק שם אף כך:
"... גם אם המדינה לא תצליח לגבות את מלוא חוב הקנס בפשיטת הרגל, לא ייצא אינטרס הציבור ניזוק, משום שצו הפטר שיינתן נגד החייב לא יפטור אותו מתשלום הקנס: סעיף 69(א)(1) ל[פקודת פשיטת הרגל](http://www.nevo.co.il/law/4668) [נוסח חדש], תש"ם-1980. למעשה אין בצמצום אפשרויות הגבייה של הקנס אלא השעיית תשלום חלק מהקנס לתקופה שבה פשיטת הרגל בעינה עומדת; שנית, אין יסוד מספיק לחששה של המדינה, שהחייבים שנידונו לעונשי מאסר יזכו במקלט פשיטת הרגל כדי להתחמק מתשלום הקנס, שהרי מסור לבית המשפט שיקול-דעת אם להיעתר לבקשת החייב אם לאו, בהתחשב ב"שאר נסיבות הענין", כאמור בסעיף 18 לפקודה, או על יסוד שימוש בשיקול-דעתו שלא להיעתר לבקשה, שלא הוגשה בתום-לב" (ראו: שם, בעמ' 475; ההדגשות שלי – ח"מ; עיינו גם: ע"פ 5625/92 גדבאן נ' מדינת ישראל (04.05.1993)).
בצד כל האמור לעיל – במכלול נשקל טעם נוסף, שעמד גם הוא בבסיס דחיית הבקשה לשחרור מוקדם, והתרכז בהשלכות השחרור האפשרי על שלום הציבור.
נוכח כל האמור לעיל – הבקשה נדחית.