ברע"פ 4175/19 מועלם נ' מדינת ישראל (22.7.2019), נדון המבקש שהורשע על פי הודאתו בריבוי עבירות הסתה לאלימות ובריבוי עבירות הסתה לגזענות, בגין פירסום רשומות רבות בחשבון הפייסבוק שלו, שכללו גם קריאה לאלימות כלפי ערבים ישראלים ופלשתינאים וזאת על רקע מבצע "צוק איתן" ואירועי טירור.
ברע"פ 2376/17 אבו סארא נ' מדינת ישראל (18.4.2017) (פסיקה שהגישה המאשימה), נדחתה בקשת רשות ערעור שהגיש מבקש שהורשע בעבירה של הסתה לאלימות ואיסור פירסום הסתה לגזענות, בכך שעל רקע גל טירור ששרר באותה עת, הוא נשא נאום במסגד בהר הבית שהוסרט והועלה ל-"YouTube", שבו קרא לעשיית מעשה אלימות, ובין היתר אמר "ואני אומר את זה ליהודים במפורש הגיע הזמן לשחוט אתכם [...], הגיע הזמן להרוג אתכם [...] וחיילי מדינת הח'ליפות האסלאמית שתגיע לארץ זו לשחרר אותה מהטינוף שלכם והיום הזה קרוב".
בית משפט השלום קבע כי מיתחם העונש ההולם נע בין 6 ל-18 חודשי מאסר בפועל, וגזר על המבקש 8 חודשי מאסר בפועל.
הגם שהנאשם מרצה עונש מאסר בגין הרשעתו בפלילים, נימסר על ידי ההגנה – ועל כך אין חולק, כי מפאת ההליך דנן סווג הנאשם בשב"ס כאסיר בטחוני, ומשמעות הדבר היא שהוא מוחזק בתנאי מאסר קשים במיוחד, לא כל שכן מאז ארועי השבת 7.10.2023, והמלחמה מאז.
...
וכך נימק בית המשפט את פסיקתו:
"ההבחנה שערך בית המשפט קמא בין החלופה הראשונה בסעיף העבירה "פרסום קריאה לעשיית מעשה אלימות", לבין החלופה השנייה, בה הורשע המערער, דהיינו "פרסום דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה אלימות", אינה מקובלת עלינו.
לאחר ניתוח מעשי הנאשם בפרסום דברי הסתה לאלימות בנסיבותיהן, בשתי הזדמנויות, בראי מדיניות הענישה הנוהגת אני קובעת כי מתחם העונש ההולם הכולל נע בין 7 חודשי מאסר ל-14 חודשי מאסר בפועל.
מכל הטעמים האלה אני סבורה כי נכון לגזור את עונשו של הנאשם בשליש התחתון של מתחם הענישה, באופן שיש בו לאזן בין תוכנם המסית של הדברים ופוטנציאל הסיכון שנבע מהם למעשי אלימות אל מול נסיבותיו האישיות של הנאשם לחומרה וקולה.
אשר על כן אני גוזרת על הנאשם את העונשים שלהלן:
מאסר בפועל למשך 8 חודשים.