מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הכרעת נאמן תצהיר דיני ראיות

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כשנה וחצי לאחר מתן פסק דיני שדחה ערעור החייב על הכרעת הנאמן, הגיש החייב ערעור לבית המשפט העליון.
בהחלטתי מיום 23/5/21 קבעתי כי אין בראיה החדשה הנטענת כדי להעלות או להוריד, שכן מדובר בגירסה סובייקטיבית של עורך דין, ולא בהכרעה שיפוטית, וממילא אין בראיה זו כדי ללמד כי החייב ו/או ילדיו אינם חתומים על הסכם הגישור ו/או לא נתנו הסכמתם לו. כן ציינתי בהחלטתי זו כי מדובר בהסכם פשרה שהוגש לביהמ"ש לפני למעלה מ-10 שנים, כאשר מאז ועד היום לא הועלתה מעולם טענת זיוף מצד החייב על אף שנוהלו הליכי הוצל"פ בגין פסק הדין שאישר ההסכם.
כן נטען כי על בעל דין המבקש לבטל פסק דין מחמת תרמית להוכיח כי לא ניתן היה להשיג את הראיה החדשה בגינה מבוקש ביטולו של פסק הדין ב"שקידה סבירה", כאשר סבירותה של השקידה תבחן ע"י משך הזמן בו בוצעה השקידה ורצינותה: שמו של המגשר מצוין בהסכם הגישור, ומצופה היה כי לפחות מהמועד בו הודה החייב כי ידע על הסכם הגישור (שנת 2017) יפעל החייב על מנת לברר את הנסיבות של החתימה על הסכם זה, יפעל לזימונו של המגשר כעד מטעמו בישיבה שהתקיימה בפני בעל התפקיד שבדק את תביעת החוב או ייטול ממנו תצהיר בתמיכה לבקשה שלפני.
...
נטען כי החלטתי מיום 23/5/21 לעניין הראיה החדשה הנטענת בדבר אישורו של עו"ד חטיב כי לא ייצג את החייב בהסכם הגישור, מהווה מעשה בית דין, השתק עילה והשתק פלוגתא, ולפיכך יש לראות את טענות החייב בעניין זה כטענות ממוחזרות שדינן להידחות.
הכרעה: דין הבקשה להידחות.
סוף דבר – הבקשה נידחת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מקומן של השגות המבקשת ביחס לחוות דעת המומחה וקביעותיו הוא בשלב שמיעת הראיות או בעירעור על פסק הדין, ולא בבקשת רשות ערעור כאשר ההליך הדיוני בעיצומו.
הוספת מסמכים רפואיים מחוץ לגדרי חוות הדעת של מומחי הצדדים ובית המשפט, כאשר כבר הוגשו תצהירי עדות ראשית של המבקשת ונקבעו דיוני הוכחות, מהוה ניסיון להרחבת חזית אסורה מצד המבקשת ולבצוע "מקצה שיפורים" במסד הראיות, שאין להעתר להם.
ככלל, אין זה מדרכה של ערכאת העירעור להתערב בהחלטות ביניים של הערכאה הדיונית הנוגעות לאופן ניהול המשפט על-ידה, קביעת סדרי דין ודיני הראיות.
האמון הרב לו זוכה מומחה מטעם בית המשפט, נובע, בין היתר, מחזקות התקינות והמקצועיות המיוחסות לו. הנחת המוצא היא כי המומחה הממונה על-ידי בית המשפט יבצע מלאכתו נאמנה, ויפעל בהגינות ובמקצועיות [רע"א 1548/06 אטיאס נ' בלכנר, פס' 2 (נבו 20.04.2006)].
אלו יביאו בתורם להארכת ההיתדיינות, הגשת ערעור בלתי נמנעת, המשכות בירור המחלוקת וההכרעה בה לכלל הצדדים, וכלוי מיותר של משאביהם ושל זמן שפוטי יקר בהליכים בלתי נחוצים.
...
אצטט מההחלטה את הרלוונטי לענייננו: "בהתאם לבקשתם המוסכמת של הצדדים ולאחר שתיאמו ביניהם את זהותו של המומחה, אני מורה על מינויו של ד"ר יהושע גושן... כמומחה לרפואה תעסוקתית בתיק זה, על מנת שיעריך ויבחן את טענות התובעת בנוגע לשיעור אי-כושר עבודתה ביחס לתקופה שמיום 1.1.20 ואילך.
אשר על כן, אני מקבל את הבקשה למתן רשות ערעור, דן בה כאילו הוגש ערעור, ומורה על קבלת הערעור באופן חלקי.
אני מורה כדלקמן: החלטות בית משפט קמא מיום 04.10.2021; 14.10.2021; 17.10.2021 יבוטלו – למעט פסיקת ההוצאות בסך 1,500 ₪ לזכות המשיבה.
סבורני שתהיה לכך תועלת כפולה, גם להליך קמא וגם בהיבט המערכתי של מניעת פיצול דיונים ומסקנות סותרות, וזאת בשים לב לחפיפה הברורה בין העילות הכספיות וההצהרתיות להן טוענת המבקשת.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

על הפרק: האם יש לקבל ערעור על הכרעת נאמנת בתביעת חוב שהגיש ב"כ של נושה בשל אי הצגת ייפוי כח עדכני (כאשר התברר (בדיעבד) שהנושה נפטרה).
מנגד גם היום יכול היה החייב לעמוד על מהות החוב וניתנה לו היזדמנות לעשות כן, אלא שהוא הסתפק בהכחשה כללית ואף זקף לזכותו בהקשר זה את השהוי הגובל בנזק ראייתי שהוא עצמו יצר.
גם לפי דיני שטרות הנטל להוכחת הכחשת החוב מוטל על החייב לפי סעיף 29(א) לפק' השיטריות [נוסח חדש].
על הנאמנת היה לעורר מיוזמתה בירור היכן הנושה? מדוע אין ייפוי כח עדכני? מדוע אין חתימת נושה על התצהיר? ועליה היה לדחות על הסף את התביעה כל עוד לא נוכחה שאכן הנושה קיימת (כאמור בירור פשוט של בית המשפט מול ב"כ הנושה אישש החשש שהנושה כלל לא הייתה מיודעת להליך ולמעשה נפטרה קודם ניפתח!) 23.7.
...
החריג הקבוע בסעיף 71(ב) לפקודה המאפשר לנושה לבקש הארכת מועד ולבעלי התפקיד להיעתר לה יחול בנסיבות בהן הנושה לא ידע בפועל על ההליך.
בסיכומו של דבר ודווקא בשל העובדה שלנאמנת סמכות מעין שיפוטית, עליה היה לנהוג משנה זהירות (כפי שפעל בית המשפט) ולוודא שיש בפניה אכן נושה ולא רק מייצג שלה.
סוף דבר, מצאתי לנכון לקבל הערעור של החייב ולבטל הכרעת הנאמנת בתביעת החוב.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 09.02.2022 פנו המערערים למשרד בעל התפקיד החצוני, בבקשה לבחון מחדש את תביעות החוב בהסתמך על עובדות וראיות חדשות שהגיעו לידי המערערים, שעיקרן תצהירים של החייב מיום 02.11.2021, בהם טען החייב כי שיקר בשעתו לבעל התפקיד החצוני כאשר כפר באמיתות חובו כלפי המערערים.
בכל הנוגע להארכת המועד להגשת ערעור על הכרעה בתביעות חוב, החילו בתי המשפט את תקנה 528 לתקסד"א הישנות, שעניינה הוא בסמכות בית המשפט להאריך מועדים שנקבעו בחיקוק "מטעמים מיוחדים שיירשמו" (ע"א 3932/21 אלי בוארן נ' כונס נכסים הרישמי, פסקה 14 (נבו 11.08.2021) (להלן: "בוארן"); רע"א 3010/18 שריף עביד נ' יניב אינסל עו"ד, פסקה 10 (נבו 07.10.2018); פש"ר (מחוזי ת"א) 4584-08-18 חיים אברהמי נ' עו"ד עופר שפירא גלעד ליפקר דגן הנאמנים לחייב בפשיטת רגל, פסקה 20 (נבו 17.10.2019); פש"ר (מחוזי ת"א) 33124-04-19 דורון זהבי נ' כונס נכסים רישמי תל אביב, פסקה 26 (נבו 30.06.2019)).
במילים אחרות, שיקול נוסף לדחיית הבקשה להארכת המועד הוא הסתמכותם של הנושים על הקף הדיבידנד שצפוי להיות משולם להם בהליך זה, בהיותם שחקנים המתחרים על קופה בעלת משאבים מוגבלים הנתונה לחלוקה באופן שוויוני (ס' 232 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח- 2018; דוד האן דיני חידלות פרעון, ע' 5-3, 42 (מהדורה שנייה 2018)).
בשולי הדברים אך לחלוטין לא בשולי חשיבותם - אין ספק כי החייב הגיש תצהירים כוזבים והוא עצמו מודה בכך: החייב הרי "חזר בתשובה" בנסיבות בלתי ברורות לאחר שכבר זכה בהפטר חלוט, והגיש לבית המשפט ביום 08.08.2022 שני תצהירים (במסגרת שני הערעורים) במסגרתם הודה כי מסר ביום 31.12.2017 (ביחס לתביעת החוב של צרפתי) וביום 17.05.2018 (ביחס לתביעת החוב של אנג'לבו) תצהירים שיקריים לבעל התפקיד החצוני בטרם ניתנו ההכרעות בתביעות החוב.
...
משכך, דינם של הערעורים להידחות על הסף.
בנסיבות אלה אין מנוס אלא להעביר את הענין למשטרת ישראל על מנת שתחקור בדבר.
בטרם אורה כן, מבוקשת התייחסותו של החייב, תוך 15 יום, לאפשרות זו. סיכומו של דבר – הערעורים נדחים על הסף מחמת האיחור בהגשתם.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפנינו בקשה למתן רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי ירושלים (השופטת יפה שטיין; צ"ו 77897-01-23) בגדרה נדחתה בקשת המבקש (להלן: העובד) לצרוף קלטת השימוע שהקליטה המשיבה (להלן: המעסיקה) לצורך הסתמכות בסיכומיו עליה.
בית הדין האיזורי דחה את הבקשה בקובעו כך: "אין מקום להוסיף בשלב זה ראיות שלא עמדו בפני בית הדין במועד הדיון, כשענין זה הועלה רק לאחר סיום הדיון שקוים בצו הזמני (ולא נטען שיש חוסר התאמה לכאורה בין ההקלטה לבין תמליל השימוע). ממילא אף לא ניתן לצטט מתוך ההקלטה אלא מתוך התמליל שהוגש. בכל מקרה משמדובר בבקשה לצוו זמני דחוף אין מקום להתיר הגשת ראיות נוספות, כשלא היתה כל סבה שלא לבקשם סמוך לאחר השימוע, או לכל המאוחר לקראת מועד הדיון, מה גם שייתכן והגשת מיסמך נוסף/הקלטה תגרור דיון נוסף ואולי אף תצריך שמיעת עדותו של המקליט. הבקשה נדחית". כנגד החלטה זו מופנית בקשת רשות העירעור שבפנינו.
המעסיקה טענה בתגובתה כי היה על העובד להגיש את הקלטת עת הגיש את הבקשה לצוו מניעה (31.1.23) ולמצער טרם הדיון בבקשה לסעד זמני (19.2.23); פרוטוקול הדיון נימסר לעובד עוד בטרם הוגשה הבקשה לסעדים זמניים, והעובד לא טען בבקשה לסעד זמני או בדיון בבקשה זו כי פרוטוקול השימוע אינו משקף נאמנה את השימוע; המעסיקה טענה כי ניסיון העובד לטעון כי רק במהלך הדיון לסעד זמני התחוור לו כי בהקלטה מצויים חלקים נוספים החיוניים לו – הנו חסר יסוד, ועוד טענה כי היה עליו לצרף את התמליל ביחד עם הקלטת בהתאם לכללים שנקבעו בפסיקה; גם במסגרת בקשתו, לא טרח העובד לצרף במעטפה חתומה תימלול של ההקלטה, אלא ביקש כי יותר לו לצרף את קלטת השימוע ולהפנות אליה; צירוף קלטת בשלב הסכומים עומד בנגוד לדיני הראיות ולעקרונות שהותוו בע"ע 36076-06-10 י. קל-לי תעשיות בע"מ - דמטרי מלי (9.12.10) (להלן: ענין קל-לי); המעסיקה דוחה את טענת העובד כאילו הפרוטוקול שערכה צונזר או תוקן בהיבטים מהותיים, ולטענתה אף הדוגמאות שמביא העובד מלמדים כי מדובר בעניינים בלתי מהותיים; ככל שבית הדין יסבור כי יש מקום להדרש לתוכן הקלטת ייתן הוראות דיוניות מתאימות.
דומה כי בהיבט זה קיימת מחלוקת בין הצדדים, כשהמעסיקה טענה שלא הושמטו חלקים מהותיים מהתמליל שהוגש כראיה, ואילו העובד חלק על כך. בית הדין האיזורי לא בחן היבט זה, ולא הכריע במחלוקת זו. משכך, בהיבט זה קיים חסר בהחלטתו, בפרט נוכח חילוקי הדיעות שנתגלעו בין הצדדים אם החסר בתמליל מהותי אם לאו, ואין מנוס מהחזרת הבקשה לצרוף ראיה לשקילה מחודשת.
וכך נאמר: "..דרך המלך להגשת הקלטה כראיה היא באמצעות הגשת סליל ההקלטה עצמו, או המדיה הדיגיטלית בה בוצעה ההקלטה, יחד עם תצהיר של מבצע ההקלטה המעיד על זהות המקליט, דרך ביצוע ההקלטה (לרבות סוג המכשיר והאם פעל משך כל זמן השיחה), מוועדה, זהות המשתתפים בשיחה שהוקלטה וכיצד נשמרה ההקלטה בזמן שחלף. ככלל יש לצרף לכך גם תמליל, שישמש כאמצעי עזר, ויעלה על הכתב את שנאמר בהקלטה. מובן כי התמליל אמור להיות מקצועי ואמין כשלעצמו, ולשקף את כל שנאמר בהקלטה בצורה מדויקת. על מנת שביה"ד יוכל להתרשם מכך יש לצרף לתמליל תצהיר, או אישור אחר, של מי שערך אותו. האמור לעיל הינו דרך המלך, אך ייתכנו לה חריגים בתלות בסוג ההליך המתנהל ובכלל נסיבות העניין. הערכאה הדיונית היא שתיתן דעתה לכלל השיקולים ותחליט אם יש הצדקה לקבל הקלטה – או תמליל – כראיה גם אם הוגשו שלא במסגרת "דרך המלך", הכול תוך שמירה על העקרונות הבסיסיים של דיני הראיות בהתאמה לסוג ההליכים המתנהלים בבתי הדין לעבודה, ולשם השגת התכלית של חשיפת האמת ועשיית צדק.
...
בית הדין האזורי דחה את הבקשה בקובעו כך: "אין מקום להוסיף בשלב זה ראיות שלא עמדו בפני בית הדין במועד הדיון, כשענין זה הועלה רק לאחר סיום הדיון שקוים בצו הזמני (ולא נטען שיש חוסר התאמה לכאורה בין ההקלטה לבין תמליל השימוע). ממילא אף לא ניתן לצטט מתוך ההקלטה אלא מתוך התמליל שהוגש. בכל מקרה משמדובר בבקשה לצו זמני דחוף אין מקום להתיר הגשת ראיות נוספות, כשלא היתה כל סבה שלא לבקשם סמוך לאחר השימוע, או לכל המאוחר לקראת מועד הדיון, מה גם שייתכן והגשת מסמך נוסף/הקלטה תגרור דיון נוסף ואולי אף תצריך שמיעת עדותו של המקליט. הבקשה נדחית". כנגד החלטה זו מופנית בקשת רשות הערעור שבפנינו.
דומה כי בהיבט זה קיימת מחלוקת בין הצדדים, כשהמעסיקה טענה שלא הושמטו חלקים מהותיים מהתמליל שהוגש כראיה, ואילו העובד חלק על כך. בית הדין האזורי לא בחן היבט זה, ולא הכריע במחלוקת זו. משכך, בהיבט זה קיים חסר בהחלטתו, בפרט נוכח חילוקי הדעות שנתגלעו בין הצדדים אם החסר בתמליל מהותי אם לאו, ואין מנוס מהחזרת הבקשה לצירוף ראיה לשקילה מחודשת.
משני השיקולים לעיל, סברנו כי אין מנוס מהחזרת הבקשה לצירוף ראיה לשקילה מחודשת על ידי בית הדין האזורי.
סוף דבר – הערעור מתקבל כאמור בסעיף 17 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו