מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת שרת הבריאות להשעות רישיון רופא שיניים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8432/20 לפני: כבוד השופט י' עמית כבוד השופטת ד' ברק-ארז כבוד השופט ד' מינץ המבקש: ד"ר אילן הלוי נ ג ד המשיבים: 1. ועדה לפי סעיף 44ב לפקודת הרופאים 2. מנכ"ל משרד הבריאות בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 4.11.2020 עב"י 56525-06-20 שניתן על-ידי כבוד השופט ג' גונטובניק בשם המבקש: עו"ד לירן זילברמן בשם המשיבים: עו"ד רנאד עיד, עו"ד סיון דגן ][]פסק-דין
בית המשפט המחוזי דחה ערעור שהגיש המבקש על החלטתו של המשיב 2, מנכ"ל משרד הבריאות (להלן גם: המנכ"ל) מיום 17.6.2020 בגדרה הוארכה התליית רישיון הרפואה של המבקש לתקופה נוספת.
בהקשר זה, כפי שעמד על כך אף בית המשפט המחוזי, אני סבורה כי עיקרון המידתיות תומך בפרשנות הסעיף באופן שסמכות המנכ"ל כוללת בתוכה גם את האפשרות להורות על הארכת ההתליה לתקופות קצרות יותר והארכתה מעת לעת עד לסיום בירור ההליך המשמעתי בעיניינו של הרופא (ראו והשוו לעמדתי בבג"ץ 6301/18 פוזננסקי-כץ נ' שרת המשפטים, (27.12.2018), באותו עניין בדעת מיעוט בשים לב לטעמים המיוחדים להקשר שנידון באותו פסק דין).
כך למשל, לנציב שירות המדינה סמכות להשעות עובד עד לתום ההליך המשמעתי או הפלילי בעיניינו, ולצד זאת עליו לשוב ולשקול את החלטתו האמורה מידי תקופה, כקבוע בסעיף 47 לחוק שירות המדינה (משמעת).
...
במובן זה, אני סבורה כי פרשנותו של המערער, לפיה מרגע שהורה המנכ"ל על הארכת תקופת ההתליה אין הוא רשאי עוד להאריכה פעם נוספת, אינה מתיישבת עם תכלית החוק ואף נעדרת אחיזה ממשית בנוסחו.
מסקנה זו עולה בקנה אחד אף עם הסדרים סטטוטוריים דומים ביחס להגבלת עיסוק, אשר נועדו גם כן להקנות אפשרות לנקוט בצעדי ביניים מידתיים, וזאת עד לסיום הטיפול במישור המשמעתי או הפלילי.
סוף דבר: הערעור נדחה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1989 בעליון נפסק כדקלמן:

לאור מסקנתי זו עלי לידון בשתי שאלות: ראשית, האם למר צימרמן (המערער) מעמד בדין לערער לפנינו על החלטתה של שרת הבריאות; שנית, האם ראוי הוא להתערב בהחלטתה של שרת הבריאות בעיניין התליית רישיונו של המשיב 3.
מה היגיון יש להעניק לו זכות ערעור, מקום שהשר החליט לבטל או להשעות את רישיונו של רופא השיניים? גם חברי, השופט מלץ, עומד על קושי זה, תוך שהוא מציין, כי "זו תוצאה שקצת קשה להשלים עימה". לדעת, התשובה על קושי זה הנה, כי במקום ששר הבריאות החליט שלא ליתן צו בעיניינו של רופא, עומדת בפני המטופל-המתלונן אפשרות הפנייה לבית המשפט הגבוה לצדק.
מדוע לא תנתן לאדם המטופל שניפגע זכות ערעור על החלטה, שאף היא החלטת השר, שלא לבטל ושלא להשעות את הרישיון? מדוע יש להפנותו, במקרה זה דוקא, לבית המשפט הגבוה לצדק? המסקנה המתבקשת היא אפוא, שהפקודה התכוונה רק לרופא שניפגע מהצו של שר הבריאות, והוא כמובן יכול להפגע רק במקרה שניתן צו לביטול רישיונו או להשעייתו, אך לא כאשר לא ניתן כל צו שהוא.
...
המשיב 3 לערער על חומרת העונש, וערעורו נדחה על-ידי בית-משפט זה. המדינה לא מצאה לנכון לערער ולדרוש החמרת העונש.
לדעת של אלה-והמה ארבעה רופאים ונציג היועץ המשפטי לממשלה-הדרישה לשלילה טוטאלית של רישיון המשיב 3 היא "מוגזמת ואינה מקובלת עלינו בכלל", והסנקציה ההולמת היא, לדעתם, שלילה לתקופה של שנתיים ימים, בניכוי ארבעת החודשים שבהם ישב המשיב במאסר בפועל.
אשר-על-כן דעתי היא, כי יש לדחות את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו