טענות "פרעתי" של הנתבעת התקבלו במלואן ע"י רשם ההוצאה לפועל, אשר דחה את טענות התובע בדבר עדיפות המחאות הזכות, העומדות בבסיס התביעה דנן.
על החלטות רשם ההוצל"פ, אף הוגשו ערעורים לבימ"ש השלום בעכו (ע"א 14447-08-13 ו- ע"א 14417-08-13) ואלו נמחקו, לבקשת אותם לקוחות והתובע בעצמו, כך שבעקבות מחיקת הערעורים, הפכו החלטות רשם ההוצל"פ בטענת 'פרעתי' לחלוטות.
כמו כן, 'טענת פרעתי', היא אחת מארבע החלטות שיפוטיות שבסמכות רשם ההוצל"פ, אשר ניתנות לערעור בזכות, תוך 20 יום, לפני שופט של בית משפט שלום.
...
ביחס לטענת ההתיישנות, נטען כי מדובר בהמחאות זכות, שניתנו, לטענת התובע, במהלך השנים 2002-2003, ובהתחשב במועד מתן המחאות הזכויות, מועד מתן פסקי הדין ומועד ביצוע פעולות הקיזוז ע"י הנתבעת, על מלוא התביעה דנן להידחות או לכל הפחות דין חלק ממנה להידחות.
ככל שניתן 'לזקק' את תגובת התובע לבקשה, בבחינת 'הוצאת הבר מהתבן', טוען התובע כי דין הבקשה לסילוק תביעתו על הסף להידחות, מהנימוקים הבאים:
(1) עילות התביעה בתיק דנן שונות לחלוטין מעילת התביעה בתיקי ההוצל"פ שנפתחו נגד הנתבעת.
לעניין זה צוין בספרה של פרופ' נ' זלצמן, מעשה בית דין בהליך האזרחי, עמ' 137:
"בהבדל מכלל השתק העילה, המונע התדיינות נוספת בין בעלי הדין בגין אותה עילת תביעה, ואפילו הם מבקשים להעלות נושאים או טענות שמעולם לא הוכרעו ביניהם, מונע כלל השתק הפלוגתא התדיינות נוספת בין בעלי הדין בפלוגתא שכבר נדונה ביניהם בהתדיינות קודמת והוכרעה על ידי בית משפט מוסמך בפסק דין סופי.. דגש המניעות הדיונית מושם בפלוגתא הנוספת, שנדונה בין אותם צדדים בהליכים קודמים והוכרעה בפסק דין סופי על ידי בית משפט מוסמך. תכליתו של הכלל, כלשונו של הנשיא (אגרנט) בע"א 246/66 קלוז'נר נגד שמעוני, היא "למנוע, על ידי הפחתת האפשרויות של פסקי דין סותרים את החלשת מעמדו של בית המשפט בעיני הבריות וכדי להבטיח פעולה תקינה וחסכונית של בית המשפט".
לאור המסקנה כי קיים מעשה בית דין בין הצדדים מכוח השתק פלוגתא כאמור, מתייתר הצורך לדון בטענות החלופיות שהעלתה הנתבעת בבקשתה לסילוק על הסף.
סיכום:
אשר על כן אני מחליט לקבל עתירת הנתבעת ומורה על דחיית התביעה על הסף.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט בסך 2,500 ₪ תוך 30 יום מיום קבלת פסק דין זה.
ניתן היום, י"ג תמוז תשע"ה, 30 יוני 2015, בהעדר הצדדים.