בהסתמך על החלטה 1, ובהתאם להוראת תקנה 14(ד) לתקנות בתי המשפט (אגרות), תשס"ז-2007 (להלן: "תקנות האגרות") הקובעת כי החלטה של בית משפט למתן פטור מתשלום אגרה בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה תהווה ראיה לכאורה לחוסר יכולת המבקש לשלם את האגרה, ניתנה ביום 7.2.2010 החלטתה של כב' הרשמת רות וקסמן בתובענה 2, לפיה התקבלה בקשת התובעים למתן פטור מתשלום אגרה (להלן: "החלטה 2").
המדינה הגישה לפני בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו ערעור על החלטה 1 (ע"ר 7401-02-10) אשר נדון בפני כבוד השופטת עפרה צ'רניאק, וביום 11.3.2010 ניתן פסק דינה בו נקבע:
"אשר על כן, אני מקבלת את העירעור והענין יוחזר לדיון בפני כב' הרשמת אשר תאפשר למדינה להשלים את טיעוניה על פי כלל המסמכים שהוסיפו המשיבים לאחר שנתנה את תגובתה."
"בנסיבות הענין לא רק שמצאתי שאין כלום בבקשה לפסילה אלא שהגעתי גם למסקנה שאין כל מקום לדחות את מתן ההחלטה עד לאחר שהמשיב יפנה לביהמ"ש העליון כדי לערער על החלטתי זו."
"יחד עם זאת, כדי לאפשר למערער לערער על החלטתי, לא תידון כב' הרשמת מחדש בבקשה לפטור עד אשר יתן ביהמ"ש העליון את החלטתו." (להלן: "פסק דין 1").
בכך גילו את דעתם כי ביטול פסק הדין ייעשה במסגרת הליך ערעורי, ומקובלת עלי טענת המדינה כי דרך המלך להשיג על החלטות שיפוטיות היא באמצעות הגשת ערעור או בקשת רשות ערעור, לפי העניין, ולא על דרך הגשת תובענה לסעדים הצהרתיים בדבר בטלות ההחלטות מחמת תרמית ולסעדים כספיים כנגד נושאי משרה שיפוטית אשר ישבו בדין במסגרת אותן תובענות או כנגד המדינה.
אותן טענות בדבר תרמית והתנהלות קלוקלת ממשיכות לשמש את התובעים במסגרת תביעות דומות אם לא זהות לביטול פסק דין 1, המוגשות לפני ערכאות אחרות, לרבות זו שלפני, ומשכך דין התובענה סילוק על הסף.
...
אבהיר כי גם בהתעלם מאותן החלטות של ערכאות אחרות, בחינת טענת התרמית לגופה הובילה אותי למסקנה כי זו אינה מקימה עילת בטלות, כטענת התובעים.
למעלה מן הצורך, ומבלי לקבוע מסמרות, נראה כי יש ממש בטענת המדינה לפיה דין התובענה להידחות מחמת התיישנות (ראו סעיף 30 לבקשה לסילוק התובענה על הסף), מאחר והטענות המועלות על ידי התובעים בהליך דנן כנגד פסק דין 1, היו ידועות להם כבר במועד בו ניתן במהלך הדיון שהתקיים במעמד שני הצדדים (ראו פרוטוקול הדיון מיום 11.3.2010 לפני כב' השופטת צ'רניאק אליו הפניתי קודם) .
אשר על כן, אני מורה על מחיקת התביעה בהתאם לסמכותי לפי תקנה 100(1) לתקנות סדר הדין האזרחי.