מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת רשם הפטנטים בדבר הארכת תוקף פטנט

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת רשם הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר (להלן: "רשם הפטנטים" או "הרשם") מיום 24.5.2018 לדחות בקשה למתן צו להארכת תקופת הגנה על פטנט (להלן: "ההחלטה" או "החלטת הרשם").
אננטיומר הוא מולקולה בעלת א-סימטריות, המהוה תמונת ראי מדויקת של מולקולה (אננטיומר) אחר(ת) (ר' החלטת רשם הפטנטים מיום 3.2.2009 שבבסיס ענין לונדבק, היתנגדות לבקשה להארכת תוקף פטנט מס' 90465, בסע' 19.
סיכומו של דבר, בית המשפט דחה את העירעור על החלטת רשם הפטנטים.
...
אין במסקנה האמורה כדי לקבוע כלל ולפיו תמיד לא תהא לשינוי תצורה משמעות בנוגע למבחן ההכלה לצורך סעיף 64ד(3).
די לומר כי בנסיבות המקרה שלפנינו ועל רקע ממצאי הרשם המעוגנים בחומר הראייתי שהובא לפניו, אין במהות הרצמט ושינוי התצורה המבוצע לשם הפרדת האננטיומרים בו, השלכה על המסקנה כי תכשיר המערערת אינו הרישום הראשון של החומר הפעיל.
הערעור נדחה.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת רשם הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר (כב' הרשם אסא קלינג, להלן: "הרשם"), בבקשה לצוו הארכה לפטנט מס' 181673 (השגה לפי סעיף 161 לחוק) מיום 28.6.2015 (להלן: "ההחלטה") בה דחה הרשם את השגת המערערות על דחיית בקשתן להארכת תוקף הפטנט שבבעלותן.
החלטת הרשם הרשם אשר דחה את בקשת המערערות להארכת תוקף הפטנט, הסתמך על לשון החוק ועל הפסיקה , ועל דברי ההסבר להצעת החוק.
...
איני מקבלת גישה זו. אין חולק כי לפי סע' 16 (א) לתיקון מס' 11 לחוק, התיקון יחול הן על בקשות הארכה התלויות ועומדות לפני הרשם ביום תחילתו של תיקון זה (27.1.2014) והן על בקשות הארכה שהוגשו לרשם לאחר תחילתו של תיקון זה. אין חולק כי המערערות הגישו את בקשת הארכה של הפטנט שבנדון לרשם ביום 24.4.2014 (אומנם לאחר שביקשו ביום 26.2.2013 הארכת מועד להגשת הבקשה להארכת הפטנט) ולפיכך תיקון 11 לחוק חל עליהם.
הנה כי כן, כל החלופות היו פתוחות לפני המחוקק הישראלי, הוא שקל אותן היטב, אך בחר בסופו של דבר באופן חד משמעי, לנקוב דווקא בחלופה של צו הארכה מסוג PTE, ונמנע מבחירה גם באפשרות של ההתאמה מסוג PTA, כפי שעולה כבר מדברי ההסבר.
סיכום לאור האמור לעיל, במצטבר, הערעור נדחה.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עם זאת, חרף העובדה שהמערערת לא הגישה ראיות כלשהן לטענתה בדבר חוסר תום הלב של המשיבה, דן הרשם בהרחבה בטענה האמורה: א. לפירוט טענתה ציינה המערערת כי לטענתה, האיחור של 90 הימים בהגשת הבקשה להארכת הפטנט לא נעשה בתום לב, שכן היה על המשיבה לדעת כי המועד להגשת בקשה להארכת תוקף ההגנה על הפטנט כבר חלף; וכמו כן, כי הבקשה למתן צו הארכה הוגשה תוך העלמת פרטים ועובדות רלוואנטיים, וביניהם, כי התכשיר הוטרינרי "רגולין", המכיל מלטונין, כבר נרשם בישראל; כי משווקים תוספי תזונה המכילים מלטונין; וכי המשיבה החלה בהליכי רישום מקבילים בבריטניה וארצות הברית.
עוד בעיניין זה, רואה אני להבהיר כי לא מצאתי בסיס לטענת המערערת כאילו שקיימת סתירה כלשהיא בין קביעת הרשם שעל המבקש מתן צו הארכה, בהליך חד צדדי, מוטלת חובת הבאת הראיה והשכנוע, תוך הצגת כלל הנתונים שבידיו הנוגעים לפטנט, לרבות רישום תכשירים קודמים הקשורים לבקשתו, מידע אודות הליכים המתנהלים בעיניינו במדינות זרות וכיוצא באלה, לבין קביעתו כי המשיבה אכן עמדה בחובה זו. למרות שהמשיבה "עשתה דין לעצמה" עת החליטה על דעת עצמה איזה מידע ייחשב רלוואנטי ואיזה לאו, הרי שבסיכומו של דבר נקבע, כי המידע שאכן הוצג על ידה, הוא הרלוואנטי לצורך קבלת או דחיית הבקשה.
...
למסקנה זו הגעתי מעיון בפסקה 61 להחלטת הרשם, בה צוין כי לסברת המערערת לא ניתן לדעת האם תכשיר "פריודרם" המיועד לטיפול בכינים, הינו לשימוש וטרינרי (משהוא גורם לשינויים פיסיים-ביולוגיים לכינה) או תכשיר לשימוש הומאני (משהוא משנה את מצב האדם המשתמש בו), ואולם, המשיבה הוכיחה כי לגבי תכשיר זה, לא ניתן לחלוק בעובדה כי הוא נועד לשימוש הומאני, משצוין במפורש בתעודת רישום התכשיר, כי רישומו נעשה לטיפול בבני אדם.
ברם, סבור אני כי בחינה זו מתיישבת עם פרשנות החוק כפי שהוצגה לעיל, ומצדיקה סטייה מקביעת בית המשפט המחוזי בפרשת לונדבק.
סיכום החלטת הרשם מיום 21.3.13, תישאר על כנה, ולפיכך הערעור נדחה בזאת.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המשנה לנשיאה (בדימ') ח' מלצר: האם הטעייה של רשם הפטנטים על-ידי מבקש פטנט בניסיון להאריך שלא כדין את רישום הפטנט שברשותו, עשויה להקים כנגד מבקש הפטנט עוולה של עשיית עושר ולא במשפט? שאלה זו, לצד שאלות עובדתיות סבוכות, היא העומדת להכרעה בערעורים שלפנינו.
בתאריך 22.03.2010 אוניפארם, טבע וסאנופי הגיעו להסכמה ביניהן, שקבלה תוקף של החלטה מטעם רשם הפטנטים שלפיה הדיון בהתנגדות לבקשת הפטנט יימשך: "כאילו נתקבל התיקון מהסיבה של העדר רלוואנטיות ל-[Ex.1] [כלומר, לדוגמה א' – ח"מ] בשל מחיקת התביעות הקשורות בה". בתאריך 06.06.2010 סאנופי הודיעה כי היא זונחת את בקשת הפטנט, תוך הדגשה כי אין בזניחת הבקשה משום הודאה באחת מהטענות שנטענו נגדה במסגרת הליכי ההיתנגדות מול רשם הפטנטים.
דא עקא, אם אוניפארם ידעה ממילא כי דוגמא א' איננה מובילה להווצרות Form 2 אלא ל-Form 1, וכי Form 1 עלול לבצע "המרה ספונטאנית" ל-Form 2 – הכיצד זה ניתן לקבוע שמתקיים קשר סיבתי בין ההטעיה לטעות, או כי אוניפארם בכלל טעתה בהבנת מצב הדברים (בנגוד, אולי, לרשם הפטנטים)? ואם אוניפארם ידעה לומר כי קבלת בקשה לפטנט על דוגמה הזהה לדוגמה המופיעה בפטנט הראשון שפקע, או על עצם הווצרות פולימורף חדש היא חסרת בסיס – הכיצד זה ניתן לקבוע שקיים קשר סיבתי בין הטעות להחלטה שלא לבצע "השקה בסיכון"? זאת ועוד.
ממילא, עומדת לאוניפארם זכות ערעור על החלטת רשם הפטנטים אם היא סבורה שהתקבלה ב"טעות" (ראו סעיף 174 לחוק הפטנטים).
...
לכן אני מצטרפת לתוצאה שאליה הגיע המשנה לנשיאה ח' מלצר, שלפיה יש לדחות את הערעור שהגישה סאנופי בתיק העיקרי.
המסקנה הנובעת מכך היא שעומדת לאוניפארם זכות לערער על ההחלטה במסגרת הערעור על פסק הדין כולו.
סוף דבר סיכומו של דבר, דעתי היא כי יש לדחות את הערעור של סאנופי, ולקבל את הערעור שכנגד שהוגש על ידי אוניפארם, ומשמע שהדיון יוחזר לבית המשפט המחוזי לצורך מתן חשבונות וקביעת שיעור ההשבה.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת רשם הפטנטים (להלן: הרשם) מיום 09.03.2023 (להלן: ההחלטה), על ביטול צו ההארכה לפטנט מס' 146578 (להלן: הצוו), שניתן לתקופת ההגנה על תכשיר רפואי שרשמה המערערת הנושא את השם המסחרי ONBERZ BREEZHALER(להלן:ONBERZ).
הדבר נלמד מלשון הסעיף- מכך שאין ה"א הידיעה במילים "תכשיר רפואי" (בנגוד למילים "הציוד הרפואי") המלמדת כי הכוונה היא לכל תכשיר: "64ח(ד) נתן הרשם צו הארכה, יהיה בעל הפטנט הבסיסי זכאי למנוע, במשך תקופת תוקפו של צו ההארכה, מכל אדם לשווק או לייצר לצורכי שיווק, ללא רשותו, את הציוד הרפואי או תכשיר רפואי המכיל את החומר, ככל שהחומר, התהליך לייצורו, השמוש בו, התכשיר הרפואי או התהליך לייצורו נתבע בתביעות הפטנט הבסיסי.[...]" המערערת הפניתה בנדון לדברי ההסבר לסעיף 64ח שם מצוין שההגנה מתוקף צו הארכה מוענקת בין היתר לשימוש תרופתי של המוצר.
...
אקדים את המסקנה לדיון ואומר כי לדעתי יש להעדיף את גישת רשם הפטנטים לגופה של המחלוקת ובתוך כך את עמדת המערערת.
לאור כל האמור, מצאתי כי יש לקבל את הערעור ולהעדיף את פרשנות המערערת להוראת סעיף 64יב(3) לחוק, דהיינו, כי ביטול רישומו של התכשיר הראשון לא הביא לפקיעת צו ההארכה, בהינתן רישומם של שני התכשירים הנוספים, שכללו את החומר הפעיל.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל כאמור בפסקה 38 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו