ההחלטה דחתה את בקשת הזוכה (המערער) לחייב את צד ג' (המשיבה) בחובה הפסוק של החייבת, חברת "קבוצה לרכישה בכפר" בע"מ, בטענה להפרת צו עיקול.
כך בפסיקת בית המשפט העליון בע"א 533/87 ארגון מושבי הפועל המזרחי בע"מ נ' משה ולך ואח', פ"ד מג(2) 864, בעמ' 870:
"נטל השיכנוע בהליכי חיוב על-פי סעיף 48 לחוק ההוצאה לפועל הוא על המבקש (המשיב בעניינינו), שעותר לפי סעיף זה לראש ההוצאה לפועל לחייב את הצד השלישי (הוא המערער בעניינינו) בתשלום החוב הפסוק, כאשר אותו צד שלישי לא מילא אחר הצוו למסירת המעוקלים ולא העבירם אל המוציא לפועל. אולם לאחר שהובאו הראיות הללו (והן בגדר עובדות מוסכמות בעניינינו) מוטל על הצד השלישי נטל השיכנוע להוכחת 'הצדק סביר', שמנע ממנו את העברת הנכס המעוקל של המוציא לפועל. חובת שיכנוע זו מעוגנת בעקרון הבסיסי של דיני הראיות, שלפיו בעל דין במשפט אזרחי, הטוען טענה משפטית התומכת בעמדתו או המבססת אותה, יישא בנטל להניח את התשתית העובדתית, הנחוצה לביסוס טענתו, ולשכנע, כי זו אכן מתקיימת".
פרק ב' - המערער לא הוכיח כי המשיבה חבה כספים לחייבת
ב'1 - עדות המשיבה
ביום 26/2/19 היתקיים דיון לפני כב' רשמת ההוצל"פ מיטל דלל-איינשטיין, שבו המשיבה ייצגה את עצמה.
סיכום
העירעור על החלטת כב' רשם ההוצל"פ מיום 11/2/20 נדחה, למעט בכל הנוגע לפסיקת ההוצאות.
...
פסיקת בית המשפט העליון בעניין ארגון מושבי הפועל המזרחי בע"מ נ' משה ולך ואח', שנזכר לעיל, דנה בשאלה מהו "הצדק סביר" (בעמ' 875):
"המחוקק לא מצא לנכון להגדיר 'הצדק סביר' מהו, והשופט בר-אופיר בספרו הנ"ל, בעמ' 158, מוצא, 'כי הכוונה היא לכל נימוק מתקבל על הדעת שיהווה בסיס להתנהגותו של הצד השלישי, מעשיו ומחדליו'. הוא מוסיף עם זאת, כי נקיטת המונח 'סביר' -'מעמידה מבחן אובייקטיבי לקיומו של הצדק לאי העברת המעוקלים אל המוציא לפועל, כלומר: מבחן ההתנהגות התקינה והמקובלת של אדם מן הישוב, כפי שהיה פועל באותן נסבות שבהן פעל הצד השלישי'. השקפה זו אכן מקובלת עלי".
בענייננו, לא מתקבלת על הדעת האפשרות שהמשיבה תעביר לתיק ההוצאה לפועל סך של 50,000 ₪ עבור החייבת, מקום שבו היא מנהלת נגדה בבית המשפט המחוזי תביעה כספית בסכום גבוה בהרבה.
בנסיבות העניין, אני מורה על תיקון רכיב ההוצאות לסך של 12,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין.