בהחלטת הועדה, כמו-גם בהחלטת קצין התגמולים, לא נמצא קשר בין כאבי הגב התחתון שסבלה מהם המערערת עוד לפני גיוסה לצה"ל, לבין תנאי השרות הצבאי.
באשר להתייחסותו של ד"ר קליר לעבודות מחקר במרכזים רפואיים צבאיים בחו"ל, אשר הגיעו למסקנה שהשרות הצבאי מגביר את הסיכון לכאבי גב תחתון, ציינה הועדה כי המערערת אינה יכולה להיבנות ממימצאי המחקרים, שכן אין כל דמיון בין מהות השרות הצבאי של אותם חיילים והקף הפעילות הגופנית שלהם, לבין אופי השרות הצבאי של המערערת – שיעבדה בעבודה משרדית; ומכל מקום, כי מחקרים אלו אינם מבססים "אסכולה רפואית", שיש בה כדי להוכיח קשר סיבתי, בדרגה של "מתקבל מאוד על הדעת", כנדרש בפסיקה, בין תנאי השרות של המערערת לבין החמרת הפגימה בגב.
סעיף 34(א) לחוק הנכים קובע מפורשות כי "התובע או קצין התגמולים רשאים לערער על החלטת ועדת ערעור לפני בית-המשפט המחוזי, בנקודה משפטית בלבד". ערעורה של המערערת נסב על קביעות עובדתיות של ועדת הערעורים, ועל החלטת הועדה להעדיף את חוות הדעת של ד"ר שזר על-פני זו של ד"ר קליר.
...
השופט י' נועם:
לפנינו ערעור על החלטת ועדת הערעורים לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) [נוסח משולב], התשי"ט-1959 (להלן – חוק הנכים), מיום 29.1.14, בתיק ע"נ 25167-09-11, לפיה נדחה ערעורה של המערערת על החלטת קצין התגמולים, מיום 28.7.11.
לאחר בחינת מכלול טיעוני הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי אין עילה להתערב בהחלטת ועדת הערעורים, ודין הערעור, אפוא, להידחות.
כאמור, לא קמה עילה להתערב בקביעותיה ומסקנותיה של הוועדה בהחלטתה המפורטת והמנומקת; ומכל מקום, הואיל ואין מדובר בערעור בשאלה משפטית – דין הערעור להידחות.
ואולם, לא מצאנו עילה להתערב בקביעת הוועדה, לפיה לא הוכחה אסכולה רפואית שיש בה כדי לבסס קשר סיבתי, בדרגה של "מתקבל מאוד על הדעת", בין תנאי השירות לבין החמרת מחלתה (ראו: רע"א 2027/94 לעיל; ור"ע 187/83 רדושיצקי נ' קצין התגמולים, פ"ד לז(4) 361 (1983); והשוו: רע"א 8752/12 אברהם יחזקאל נ' קצין התגמולים (24.1.13)); ובפרט כאשר לא הובאו ראיות לקיומה של אסכולה שכזו, בכל הנוגע לתנאי השירות הצבאי הספציפי בעניינה של המערערת, אשר לא הרימה משאות כבדים ולא עסקה בעבודה פיזית, ועל-פי קביעת הוועדה – שירותה הצבאי היה "בתנאי שירות קלים".
אשר על כל האמור לעיל, אנו דוחים את הערעור.