על החלטה זו הוגשה ביום 4.5.20 התביעה שבפנינו.
התובעת הוסיפה, כי כל פניותיה לתומר אחיה להעברת הבעלות ברכיב על שמו לא הועילו, ומדובר בחלק מדרך פעולה קבועה שלו, שיצרה על שמה חובות לגורמים נוספים ובהם חברת הביטוח שלמה סיקס, עריית שונות וכן חובות לכביש 6.
דיון והכרעה
בטרם נפנה לבחינת מסכת הראיות והעדויות בדבר בעלות ושימוש התובעת ברכב הרשום על שמה, עלינו להדרש לטענת הסף שהעלה הנתבע, לפיה בית דין זה נטול סמכות להדרש לטענת התובעת שאינה הבעלים ברכב, שכן מדובר בטענה שהועלתה לראשונה במסגרת כתב התביעה, ולא בפני המוסד בעת שטיפל בתביעה התובעת.
נוכח כל האמור, ברור כי קיימת בתיק החלטה של פקיד התביעות של הנתבע לגופה של המחלוקת, ומכאן שקמה סמכותו של בית-דין זה לידון ולהכריע בה.
לגופה של המחלוקת בין הצדדים, לאחר שבחנו את טענות הצדדים לכאן ולכאן, הגענו למסקנה כי כף המאזניים הראייתית נוטה לצד התובעת, ומובילה לקביעה עובדתית לפיה התובעת אכן מכרה את הרכב לאחיה תומר, וכי הרכב כלל אינו נמצא בחזקתה ובשימושה.
מכל מקום, מעיתוי הפקדת המזומנים לחשבון (ביום 30.4.17, בהתאם לאסמכתא שהוגשה) עולה בבירור כי הרכב אכן נמכר מספר שנים קודם להגשת התביעה להבטחת הכנסה;
חמישית, העובדה כי התובעת הגישה לאורך השנים תביעות שונות להבטחת הכנסה ולגמלאות נכות, אשר חלקן נדחו וחלקן נימצאות בהליכי ערעור שונים, אינה יכולה לעמוד לתובעת לרועץ ולהוות שיקול לדחיית תביעתה;
ולבסוף, כל המסמכים והעדויות שלעיל נתמכו גם בעדותו המפורטת והאמינה של אבי התובעת, שאף שברור שהנו בעל אינטרס, מצאנו גם בעדותו, לרבות בעיניין מערכת היחסים, לרבות מערכת היחסים הכלכלית, שבין שני ילדיו – התובעת ואחיה תומר – משום חזוק לגירסת התובעת.
...
ולבסוף, גם הדודה גב' סיטון העידה על עניין מכירת הרכב, ועל מערכת היחסים בין בני המשפחה לבין תומר, ואף בעדותה מצאנו חיזוק מסוים לגרסת התובעת.
סוף דבר
הגענו לכלל מסקנה כי טענת התובעת שהרכב נמכר לאחיה הינה טענה נכונה.
מכאן, שדין התביעה להתקבל, ועל הנתבע לשלם לתובעת את גמלת הבטחת ההכנסה שאותה תבעה, החל מחודש ינואר 2020.