בית המשפט המחוזי בתל אביב -יפו
ע"ר 14731-12-23 ד.ר. נ' א.ג.
14 ינואר 2024
לפני
כבוד השופטת תמר אברהמי
מערער
ד.ר.
משיבה
א.ג.
פסק דין
לגופו של עניין צוין בהחלטה השנייה בין השאר, כך:
"אין הצדקה לאפשר תיקונים חוזרים ונשנים של הודעת העירעור בתיק תוך נסיון להוסיף דגשים וטענות. המערער מבקש לטעון טענה כללית של חוסר אובייקטיביות של המותב בבית משפט קמא ולהעלות לראשונה בערכאת העירעור טענת פסלות שופט. דרך המלך להעלאת טענת פסלות היא בפני המותב המנהל את ההליך וכפי שמציינת המשיבה, בהנתן שקיימים הליכים נוספים, הרי שבידי המערער להעלות טענותיו בדרך המלך. לענייננו חשוב שניכר שבידי המערער להעלות את מלוא טענותיו המהותיות בנוגע לאופן ניהול ההליך והמשמעויות בהתאם לכתב העירעור הקיים בתיק. עיקר טענות המערער הנן שהשופט שגה באופן בו ניהל את ההליך וקיפח את זכויותיו, ככל וערכאת העירעור תקבל טענות אלה, חזקה שתימצא את הדרך לתקן את המעוות לרבות, במידת הצורך, השבת הדיון למותב אחר, מבלי קשר לסוגיית פסילת השופט, החורגת מהערעור הפרטני. המערער מפנה להילכת בית המשפט העליון בעמ"מ 7367-22 פלוני נ' פלונית (26/1/23) בטענה שלא ידע על קיומה בעת הגשת העירעור, גם בכך אין כדי לשנות את התוצאה. אין כל צורך לתקן את הודעת העירעור לצורך יישום הילכות בית המשפט העליון, במיוחד כאשר הטענות המהותיות מפורטות בהודעת העירעור המצויה בתיק."
הבקשה המתוקנת נדחתה.
בדומה לדברים שנכתבו בפסק הדין בעירעור על ההחלטות שניתנו בהליך המקביל, גם כאן אין מדובר בתיקון נקודתי זה או אחר אלא הלכה למעשה בבקשה להחלפת כתב העירעור בנוסח אחר, ורלוונטיים דברי בית המשפט העליון (מפי כב' השופט מינץ):
"כלל הוא, כי ההוראה המעוגנת בתקנה 417 לתקנות סדר הדין, המסמיכה את בית המשפט לאפשר את תיקון הודעת העירעור, "לא נועדה לאפשר לבעל-הדין שיזם את העירעור לבצע מקצה שיפורים על דרך של החלפת כתב ערעור מקורי בכתב ערעור חדש 'משופר'" (ראו, בע"א 3657/09 ברזילי נ' אוחיון, פיסקה 6).
...
בעניין הבקשה לתיקון כתב הערעור ניתנה החלטה מיום 29.11.2023, בה נקבע:
בהינתן שהמבקש הגיש כבר בקשה מתוקנת לתיקון כתב הערעור, בהכירו בכך שבקשתו אינה עומדת בדרישות הדין, הכל גם כפי שנקבע בעמ"ש 74443-01-23 הבקשה כנוסחה נדחית.
בד בבד מובהר כי אין בפסק דין זה כדי לגרוע מסמכות המותב שידון בעמ"ש לגופו כדי לקבל כל החלטה, לרבות בעניין גדר טיעוני הצדדים שידונו בעמ"ש.
הערעור נדחה.