ביום 5.12.2021 הגיש המערער ערעור לבית משפט זה על החלטת המנהל המיוחד לאפשר תשלום חלקי בלבד ועל כי "לא הוכר מעמד המערער כשכיר".
ביום 9.1.2022 הגיש המנהל המיוחד את תשובתו לערעור, בה טען כי לא נפל פגם בהחלטתו לדחות את תביעת החוב ביחס לתקופות עליהן הוגש העירעור ונימק את הכרעתו (להלן: "תשובת המנהל המיוחד").
נטען, כי בדיקה באתר "תולעת המשפט" עולה כי בתקופה הרלוואנטית סיפק המערער שירותים משפטיים למגוון רחב מאד של גורמים שאינם קשורים לעמותות, ואין לראותו כעובד גם מטעם זה.
ביחס לטענת המערער כי המנהל המיוחד טעה בקבלת גרסת העמותות ממר לנג, וכי היה עליו לפנות לחברי עמותה נוספים, טען המנהל המיוחד כי מר לנג הוא מנהל העמותה הנוכחי החל משנת 2014, התקופה בה קיבל המערער תלושי שכר, וכי נטל ההוכחה הנו על המערער לצרף בעצמו את כל האסמכתאות לתמיכה בתביעת החוב, ואם לשיטתו יש צורך בגירסת המנהלים הקודמים, היה עליו לצרף את גרסותיהם לתביעת החוב.
נטען, כי זמן קצר לאחר הצוו קיים המנהל המיוחד פגישה עם המערער, בה הבהיר לו כי בגין השירותים שניתנו או יינתנו לאחר מתן הצוו, עליו להעביר למנהל המיוחד פירוט שעות עבודה, כדי לאשר את שכרו בבית המשפט.
יפים לענייננו דבריה של כבוד השופטת (בדימוס) א' פרוקצ'יה בע"א 8765/07 פז חברת נפט בע"מ נ' עו"ד אמיר שושני (27.12.2010) בפסקות 15-16, בעיניין מיתחם הבקורת הראוי על החלטות בעל תפקיד, לרבות החלטות בעיניין תביעות חוב:
"תפקידי הניהול והביצוע של הליכי פשיטת הרגל הופקדו בידי הנאמן, לו הוקנו כוחות וסמכויות נרחבים, בצד חובות נאמנות וזהירות בדרך מילוי תפקידו. דרך כלל, תפקידו של בית המשפט מצטמצם בפקוח ובבקרה על אופן ביצוע תפקידו של נושא התפקיד, ובבחינת תקינות הפעולות המתבצעות על ידו. סמכות הפיקוח השפוטי על פעולות הנאמן מתאפיינת בריסון ובהתערבות מצומצמת, המוגבלת למצבים של סטייה קיצונית ומהותית מסבירות ותקינות ההחלטה או הפעולה מושא הבקורת ... הדעת נותנת כי הבקורת השיפוטית על החלטות נאמן מכל סוג ומהות תופעל במשורה, ותוגבל למצבים של חריגה קיצונית מסבירות ותקינות הפעולה, תוך הותרת מתחם שיקול דעת רחב לנושא התפקיד לאור הקף סמכויותיו, מומחיותו, וחשיבותם של גורמי היעילות הדיונית הפועלים בענין זה. השיקולים לענין זה דומים ביחס לפונקציות השונות שהנאמן ממלא, והכרעות הנאמן בתביעות חוב של נושים בכלל זה". (ראו גם ע"א 7575/12 יחזקאל עודי יפת נ' חנן זלצמן (04.08.2014), פסקה 21 לפסק דינו של כ' השופט א' שהם); [ההדגשות אינן במקור – א.ד.].
...
תקנה 151(ג) לתקסד"א קובעת כי "סבר בית המשפט שבעל דין עשה שימוש לרעה בהליכי משפט או לא מילא אחר תקנות אלה, רשאי הוא לחייבו בהוצאות לטובת הנפגע או לטובת אוצר המדינה ובנסיבות מיוחדות אף את בא כוחו". סבורני, כי המקרה שלפנינו הוא בדיוק מסוג המקרים אותם ביקש מחוקק המשנה למנוע.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, הערעור נדחה.
המערער ישלם למנהל המיוחד הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסכום של 8,000 ₪, וזאת בתוך 45 ימים מהיום.