מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת מנורה מבטחים בדבר גובה פנסיית נכות

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

רקע כללי זוהי תביעתו של מר לאוניד ספיבק (להלן – "התובע") כנגד חברת מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ (להלן – "הנתבעת") בעיניין גובה פנסיית הנכות שהוא מקבל מהנתבעת.
מששוכנענו כי התובע קיבל את ההחלטות בדבר הורדת אחוזי הנכות מ-100% ל-50% – שוב אין באפשרותו לערער על החלטות אותן ועדות וזאת בהתאם לתקנה 77.
ח. לתקנון קרן הפנסיה מבטחים החדשה (מהדורת יולי 2013, שהיא הרלוואנטית בשים לב למועד תחילת זכאותו של התובע לפנסיית נכות מהנתבעת), הקובעת כי ערעור על קביעת ועדה רפואית יוגש תוך 6 חודשים מיום משלוח ההחלטה.
...
אשר לטענה שהועלתה כי מצבו הרפואי של התובע היה כה חמור עד שלא אפשר לו לעקוב אחרי העניינים הכספיים, הרי שטענה זו לא נתמכה בראיות ממשיות ואינה מקובלת עלינו.
מששוכנענו כי התובע קיבל את ההחלטות בדבר הורדת אחוזי הנכות מ-100% ל-50% – שוב אין באפשרותו לערער על החלטות אותן ועדות וזאת בהתאם לתקנה 77.
סיכום לנוכח כל האמור לעיל, משהוכח כי התובע לא ערער על קביעת הנכות ופנסיית הנכות שנקבעו לו לתקופה שמיום 1.1.17 ואף לא דאג לתשלום עצמאי של דמי הגמולים, "התקבעה" פנסיית הנכות שעל הנתבעת לשלם לתובע בהתאם לתקנונה, ודין התביעה להידחות.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 04/01/2021, אשר קבעה כי התובעת מסוגלת ל"עבודה מתאימה" בהקף של שליש משרה, החל מיום 01/12/2019 ועד ליום 31/12/2025 (להלן: "הועדה").
בבדיקתה בועדה הנוכחית, הלינה כי מתקשה בישיבה, יושבת על כסא מוגבה גם בשירותים, סובלת מכאבי בטן, לא יכולה להתכופף, לא יכולה לנעול נעליים או מכנס, לא יכולה לשבת זמן ממושך, הירך נתפס, ישנה על כרית גבוהה, מאוד סובלת מכאבים בכל האגן.
עוד נפסק כי: "בית הדין מטיל ביקורת שיפוטית על שיקול דעתה של הנהלת הקרן והועדות, שהוקמו מכוח תקנות מבטחים, בבואם ליישם את תקנות הקרן ולפעול באמנות לזכויות חברי הקרן ולטובתם. תפקיד זה דומה לפעילות בית הדין בבואו להטיל ביקורת שיפוטית על החלטות המוסד לביטוח לאומי או הועדות הרפואיות הפועלות מכוח חוק זה. הפיקוח הנו משפטי וכולל, בין היתר, את הבדיקות הבאות: האם התמלאו הסדרים שנקבעו בתקנות; האם הועדות נימקו את מסקנותיהן; האם יש פגם בעקרי הצדק, וכן הלאה. לצורך הפיקוח הנאות שלבית הדין יש להקפיד על הגשת כל ההחלטות של הועדות, המסמכים שהוגשו לועדות על ידי הצדדים ועדויות הנוגעות לפגמים משפטיים אפשריים. על מנת לבצע את תפקידו אין חובה שבית הדין ימנה מומחה יועץ רפואי, שכן אין בית הדין בודק את ההחלטות הרפואיות של הועדות... בסופו של דבר, על בית הדין להכריע אם החלטות הועדות חורגות ממתחם הסבירות" (דב"ע (ארצי) נו/2-6 חנה מרויץ - מבטחים מוסד לביטוח סוצאלי פד"ע לב, 418)).
כבר נקבע כי "הזכאות לפנסיית נכות אינה נקבעת על פי השאלה אם עמית עובד בפועל בעבודה אחרת אלא אם הוא מסוגל לעשות זאת" (ע"ע (ארצי) 45568-11-13 ליאור מועלם – מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ, מיום 09/01/2017).
...
עוד נפסק כי: "בית הדין מטיל ביקורת שיפוטית על שיקול דעתה של הנהלת הקרן והוועדות, שהוקמו מכוח תקנות מבטחים, בבואם ליישם את תקנות הקרן ולפעול באמנות לזכויות חברי הקרן ולטובתם. תפקיד זה דומה לפעילות בית הדין בבואו להטיל ביקורת שיפוטית על החלטות המוסד לביטוח לאומי או הוועדות הרפואיות הפועלות מכוח חוק זה. הפיקוח הינו משפטי וכולל, בין היתר, את הבדיקות הבאות: האם התמלאו הסדרים שנקבעו בתקנות; האם הוועדות נימקו את מסקנותיהן; האם יש פגם בעיקרי הצדק, וכן הלאה. לצורך הפיקוח הנאות שלבית הדין יש להקפיד על הגשת כל ההחלטות של הוועדות, המסמכים שהוגשו לוועדות על ידי הצדדים ועדויות הנוגעות לפגמים משפטיים אפשריים. על מנת לבצע את תפקידו אין חובה שבית הדין ימנה מומחה יועץ רפואי, שכן אין בית הדין בודק את ההחלטות הרפואיות של הוועדות... בסופו של דבר, על בית הדין להכריע אם החלטות הוועדות חורגות ממיתחם הסבירות" (דב"ע (ארצי) נו/2-6 חנה מרויץ - מבטחים מוסד לביטוח סוציאלי פד"ע לב, 418)).
אשר לטענת התובעת כי הוועדה חרגה מסמכותה כאשר קבעה לה תקופת נכות ארוכה מזו שאליה היא נדרשה – מדובר בטענה שהועלתה לראשונה בדיון מיום 01/11/2021, באופן כללי וללא נימוק ועל כן דינה להידחות.
לאור כל המפורט לעיל, לא מצאנו כי נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה או במסקנותיה, ומכאן, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני בקשה מטעם התובעת להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ (להלן – "הקרן") לדחות את תביעתה של התובעת לפנסיית נכות בגין ארוע תאונתי מיום 4.5.2017.
תקנה 125 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991 קובעת: "מועד או זמן שקבע בית הדין או הרשם לעשיית דבר שבסדר הדין או שבנוהג, רשאי הוא, לפי שיקול דעתו ובאין הוראה אחרת בתקנות אלה, להאריכו מזמן לזמן, אף שנסתיים המועד או הזמן שנקבע מלכתחילה; נקבע המועד או הזמן בחיקוק, לרבות בתקנות אלה, רשאי הוא להאריכם מטעמים מיוחדים שיירשמו". בעב"ל (ארצי) 33351-11-12 מוחמד דולאני נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו, 26.9.2017) (להלן – "עניין דולאני") דן בית הדין הארצי בפירוט רב בסמכות בית הדין לעבודה, מכוח תקנה 125 לתקנות, להאריך מועד הקבוע בחיקוק כאשר מדובר בעירעור על החלטות של ועדות ערר ושל גופים אחרים, שאינם בית הדין.
במילים אחרות – אין בידי לקבוע במועד זה כמה גבוהים סכויי העירעור של התובעת על החלטת הקרן, אולם יש בידי לקבוע כי קיים סיכוי, שיש לזקקו ולבררו במסגרת ההליך העקרי.
...
במילים אחרות – אין בידי לקבוע במועד זה כמה גבוהים סיכויי הערעור של התובעת על החלטת הקרן, אולם יש בידי לקבוע כי קיים סיכוי, שיש לזקקו ולבררו במסגרת ההליך העיקרי.
מתוך שכך, אני מקבל את הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת הקרן.
סוף דבר הבקשה להארכת המועד להגשת ערעור לבית הדין מתקבלת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ת"צ 1103-02-16 לפני: כב' השופטת הבכירה עידית איצקוביץ נציג ציבור (עובדים) מר גבריאל נבו נציג ציבור (מעסיקים) מר יצחק קוגמן המבקשת אופק לקידום אנשים עם צרכים מיוחדים ע"י ב"כ עו"ד איתן חיימוביץ ועו"ד שלומי מושקוביץ המשיבות 1. מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ 2. מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ 3. כלל פנסיה וגמל בע"מ 4. הראל ניהול קרנות פנסיה בע"מ 5. הפניקס פנסיה וגמל בע"מ המשיבות 1,4 ו-5 ע"י ב"כ עו"ד הראל שחם ועו"ד עומר גולדנברג המשיבות 2-3 ע"י ב"כ עו"ד ברק טל ועו"ד תומר טאקו פסק דין
(1) התובענה מעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה, ויש אפשרות סבירה שהן יוכרעו בתובענה לטובת הקבוצה; (2) תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות הענין; (3) קיים יסוד סביר להניח כי ענינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת; הנתבע לא רשאי לערער או לבקש לערער על החלטה בענין זה; (4) קיים יסוד סביר להניח כי ענינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בתום לב".
גביית דמי ניהול ביתר פוגעת בעמיתי הקרנות ובמקבלי הקצבה וגורמת להם לנזקים מכמה סוגים: חישוב פרמיות ביטוח נכות ושאירים גבוהות מדי בשל שיעור גבוה של דמי ניהול; מניעת החזר הפרישי דמי ניהול למקבל הקצבה במשך כל תקופת הפנסיה; יצירת גירעון אקטוארי בקרן כתוצאה מגביית דמי ניהול גבוהים, והפעלת מנגנון האיזון המובנה של הקרן, דבר שיגרום להפחתת זכויות של העמיתים הפעילים; מניעה או הפחתה של עודף אקטוארי אפשרי שיפגע בהתכנות של חלוקת העודף על ידי הגדלת זכויות הקצבה.
...
בנסיבות דנן, אנו סבורים כי התובענה הייצוגית אינה מעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה, וכן לא מצאנו כי קיימת אפשרות סבירה כי התובענה תוכרע לטובת הקבוצה.
לסיכום מכל האמור לעיל, דין בקשת האישור להידחות.
המבקשת תשלם לכל אחת מהמשיבות הוצאות משפט בסך 5,000 ₪.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת חני אופק גנדלר לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי חיפה (השופטת דניה דרורי; סע"ש 23284-03-21) בגדרה נדחתה בקשת המבקש לביטול פסק הדין החלקי אשר דחה בהסכמה את התובענה נגד המשיבה 2.
ביום 12.7.22 ניתנה החלטה בדבר צירוף המשיבה 2 כנתבעת.
עוד הבהירה המשיבה 2 כי אילו היה מבוטח על ידה היה זכאי לפנסיית נכות ממנה, ולא היה זכאי לפנסיית נכות גם ממנורה-מבטחים.
ככל שהשכר המבוטח במנורה-מבטחים היה גבוה יותר מזו המבוטח בקרן אליה מופקדים התגמולים השוטפים היה זכאי להפרשי פנסיה בלבד ממנורה-מבטחים.
...
וכך נאמר: "הבקשה לביטול פסק דין שהורה בהסכמה על דחיית התביעה כנגד הנתבעת 2 – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו