על כן, קבע המנהל המיוחד, כי אין להכיר בלאוניד כעובד הזכאי להגיש תביעה בדין קדימה, וכי תביעתו תיבדק במעמד של חוב בלתי מובטח.
לתמיכה בטענות האמורות לעיל, שב לאוניד וצרף את תצהירו של מר איליה חרקובר, אשר צורף לערעור על החלטתו הראשונה של המנהל המיוחד, בו נטען כי לאוניד הועסק כשכיר בחברה "לכל דבר ועניין".
יוער, כי לאוניד לא הכחיש כי חברת אולן שבבעלותו העניקה שירותים לחברה, אולם טען כי יש להבחין בין שירותים אלו לבין עבודתו כשכיר בה.
דיון והכרעה
כפי שיפורט להלן, הגעתי למסקנה כי דין העירעור להדחות; הן בשל מדיניות הצמצום הנוהגת בהתערבות בית המשפט בהחלטות בעל תפקיד בתביעות חוב, והן כי לגופו של עניין שוכנעתי שלאוניד לא היה עובד החברה.
הרעיון העומד מאחורי ריכוזן של תביעות החוב בפני גורם אחד, חלף הגשת תביעות מרובות לאכיפת חובותיו של חייב לבתי משפט שונים, נעוץ ביכולת להציג תמונה מלאה וכוללת של מצבת חובותיו של החייב (או החברה שבפרוק), דבר אשר תורם לקיומו של הליך יעיל, מהיר ושוויוני, לחלוקת נכסי החייב בין הנושים השונים (ע"א 8765/07 פז חברת נפט בע"מ נ' עו"ד אמיר שושני (27/12/2010)).
כך, המנהל המיוחד לא ציין בהחלטתו האם איתר ועיין בהסכם השכר עם המערער; בהסכם עם חברת אולן; לא פורטו הסכומים הכוללים ששולמו לאולן לפני תחילת העסקת המערער כשכיר בחברה אל מול הסכומים ששולמו לאחר מכן לשניהם יחד; לא צוין התאריך שבו הוענקו למערער האופציות והאם הן אכן הוקצו לו רק עם תחילת עבודתו כשכיר; לא פורט האם נבחן אתר האנטרנט של החברה (ככל שהיה כזה) והאם פורטו בו רשימת העובדים, ועוד.
...
מסקנה זו עולה בקנה אחד עם התפיסה לפיה אין בהגדרת הצדדים את יחסי העבודה ביניהם די כדי לקבוע אם התקיימו יחסי עובד-מעביד, אם לאו.
סוף דבר
דין הערעור על החלטת המפרק – להידחות.
המערער ישלם לקופת הפירוק הוצאות הערעור בסך של 3,000 ₪.