מבוא
לפניי ערעור מינהלי על החלטתה של ועדת הערר לעניני ארנונה שליד עירית בת ים (להלן: "ועדת הערר" או "הוועדה") מיום 6.12.2016, אשר דחתה ערר של המערערת בנוגע לחיובי ארנונה שהוטלו עליה בגין אולם ארועים שהיא מפעילה ברחוב העצמאות 67 בבת ים (להלן: "הנכס") עבור השנים 2009- 2015.
הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בסעיף 17 להחלטת הוועדה, שם היא קבעה: "כמו כן, דוחה הועדה את טענות העוררת באשר לחיוב ו/או סיווג שגוי בארנונה כלפיה כפי שהתרשמה מטענות הצדדים ומהביקור שנערך בנכס." הא ותו לא. קביעה כזו אינה מנומקת, ולו קמעא, והיא אינה מקיימת אחר חובתה של כל רשות שיפוטית או מעין שיפוטית לנמק את החלטותיה.
השאלה האם ניתן במקרה כזה להחיל את תיקון השומה באופן רטרואקטיבי גם לשנים 2009- 2011 (שהרי ההחלטה לתקן את הסווג התקבלה רק ביום 1.12.2011), מחזירה אותנו מחדש לשאלת החיוב הרטרואקטיבי, שאלה שמנהל הארנונה וועדת הערר גם יחד לא היו מוסמכים לידון בה, וממילא הדרך הנכונה לתקוף חיוב רטרואקטיבי כזה היא באמצעות הגשת עתירה מנהלית ולא ערעור מינהלי.
...
ככל שחברי ועדת הערר כבר התחלפו, כפי שטוענת המשיבה, אין מנוס מהבאת הענין לפתחה של ועדת הערר בהרכבה החדש.
מכל מקום, אף אם הייתי מניח לטובת המערערת כי מדובר אכן בהסכם פשרה מחייב, לא בהכרח היה בכך די על מנת למנוע מן המשיבה את האפשרות להשתחרר ממנו, לאחר שהגיעה לכלל מסקנה כי יסודו בטעות (על יכולתה של הרשות להשתחרר מהסכם פשרה בענייני ארנונה מקום שצרכי ציבור חיוניים מצדיקים זאת ונוכח שינוי נסיבות שהתרחש לאחר ההתקשרות ההסכמית, ראה עע"מ 8183/03 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' מועצה אזורית הגולן (פורסם בנבו, 22.08.2010)).
אשר על כן הערעור מתקבל בענין אחד בלבד, והוא, בענין העדר הנמקה בשאלת סיווגו הנכון של הנכס.