נטען עוד כי גם לבית המשפט קמא, כערכאת ערעור על החלטת הממונה, אין סמכות דומה לשלול פתיחת הליך חידלות פרעון רק משום שבסופו לא יופטר החייב ממרבית חובותיו, ולכן שגה בית המשפט קמא משקבע כך.
ייאמר כבר עתה כי בטענה זו סותר ב"כ החייב טענה אחרת שלו, כי היה על הממונה שלא לידון בבקשת החייב, באם כוונתו שלא לתת צו פתיחת הליכים, ולהעביר הדיון לבית המשפט המוסמך.
כך נקבע בעחדל"פ (מחוזי חי') 5678-08-20 עוידה נ' ממונה על חידלות פרעון מחוז חיפה והצפון (30.12.2020) (להלן: "הילכת עוידה") כי:
"הגם שהממונה הוא רשות מנהלית, סמכויותיו אינן סמכויות טכניות והחוק העניק לו סמכות להכריע בשאלות שבשיקול דעת. שיקול דעתו הרחב של הממונה טמון בשינוי המבני שחולל החוק, אשר העביר חלק מן הסמכויות שהיו בידי בית המשפט לפי הפקודה לידי הממונה. בדברי ההסבר לחוק הובהר (בעמ' 596), כי "מוצע להעביר את החלקים המנהליים של הליכי חידלות הפרעון לניהולו של הכונס הרישמי או בשמו המוצע – הממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי (להלן-הממונה) כך, הממונה יהיה אחראי על ניהולם השוטף של ההליכים, ואילו הכרעות בסכסוכים שהן הכרעות שיפוטיות בעיקרן יהיו בסמכותו של בית משפט השלום", ואילו בדברי ההסבר לסעיף 350 לחוק (בעמ' 768 להצעת החוק ודברי ההסבר) הובהר, כי "הממונה הוא גוף מנהלי, שהחוק המוצע מעניק לו סמכות לקבל החלטות מהותיות בהליך. מוצע לקבוע כי החלטות סופיות של הממונה נתונות לערעור בזכות לפני בית משפט השלום". עיון בהוראות החוק מעלה, כי לממונה הוקנו סמכויות "מעין שיפוטיות" הדורשות הפעלת שיקול דעת ואינן טכניות או מנהליות גרידא; כך לדוגמא, מעניק החוק לממונה הסמכות לקבוע כי היחיד מצוי במצב "חידלות פירעון" (סעיף 105 לחוק), סמכות להורות לנאמן כיצד לפעול ככל שהיחיד פונה לממונה בבקשה לשנות מהחלטת הנאמן (סעיף 139 לחוק), הסמכות להסיר הגבלות שהוטלו על היחיד בצו פתיחת הליכים לרבות צו עיכוב יציאה מן הארץ (סעיף 143 לחוק); מתן היתר להפעלת עסק של היחיד (סעיף 157 לחוק) ועוד סמכויות נוספות שבשיקול דעת.
...
בפרשת חימאווי הליך פשיטת הרגל נפתח לבקשת הנושה ולא לבקשת החייב כפי שעשה החייב בענייננו, ובפסק הדין שם בית המשפט מבחין במפורש בין שני סוגי הבקשות:
"בטרם מסקנות, סבורני שנכון להדגיש את האבחנה לעניינו שבין הליך שנפתח לבקשת חייב לבין זה שננקט לבקשת נושה... שנגד חייב אשר עותר להכרזתו כפושט רגל קיימת סנקציה שככל שיתברר שחובותיו נוצרו בחוסר תום לב שנוגד באופן מהותי את תקנת הציבור או שלא התנהל בתום לב במהלך תקופת פשיטת הרגל, יבוטל ההליך נגדו. לעומתו, חייב אשר נגדו הוגשה בקשת פשיטת רגל מעוניין לרוב בביטול הליך פשיטת הרגל ולכן אין לשיקול של תום הלב משקל". (ההדגשות אינן במקור)
בנוסף, יש לזכור כי נסיבות המקרה כאן אינן דומות לנסיבות בפרשת חימאווי.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, מצאתי כי קביעותיהם של הממונה ושל בית המשפט קמא סבירות, מנומקות ומקובלות עליי ולא ראיתי לנכון להתערב בהן.
על כן אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.