בפנינו ערעור על החלטות הממונה על חוק עבודת נשים מיום 3/11/14, ו- 13/11/14 במסגרתן נדחתה "על הסף" בקשת המערערת למתן היתר בדיעבד לפיטורי המשיבה 2, מבלי שהתקיים בירור לגופו של עניין.
המערערת מבקשת להסתמך על פסיקה של בית דין זה בהליכים אחרים, שבהם ניתן היתר לפיטורי עובדת לאחר שכבר יצאה לחופשת לידה, (על"ח 22944-01-14 זילברליכט נ' מנפאואר, ע"ב 2983/09 עמותת אור הנר נ' הממונה על חוק עבודת נשים).
הבקורת השיפוטית על החלטת הממונה
ביחס למיתחם שיקול הדעת של הממונה והביקורת השיפוטית על ההחלטה נקבע כי ההתערבות היא על פי הכללים המקולים במשפט המנהלי:
"החלטת המפקח אם להתיר פיטוריה של עובדת בהיריון אם לאו הנה החלטה מינהלית-שלטונית. בית-הדין אינו משמש כערכאת ערעור על החלטת המפקח, כי אם מפעיל ביקורת שיפוטית על ההחלטה, אם ועד כמה לוקה ההחלטה בחוסר סבירות קצוני או האם הובאו בחשבון השיקולים הרלוואנטיים לעניין (פיסקה 6 לפסק-הדין בעיניין מאסטרו [3]). בית-הדין לא ימיר את שקולי הרשות המוסמכת בשיקוליו הוא, ולא יתערב בהחלטת הרשות המוסמכת לשנותה, כל עוד פעולתה, שיקוליה והחלטתה נעשו וניתנו באופן עינייני, בסבירות, במידתיות, בתום-לב ובמסגרת הסמכות על-פי דין (וראו עניין שלום [4], בעמ' 269-268)." ((ע"ע (ארצי) 307/99 אופיר טורס בע"מ - גולדנברג-חייט, [פורסם בנבו] פד"ע לח 170, 177 (2003); עניין אופיר טורס בעמוד 178)
על רקע האמור יש לציין, כי בעניינינו העירעור איננו מכוון כנגד שיקול הדעת שהפעילה הממונה לגופו של עניין, שכן הממונה כלל לא ראתה עצמה מוסמכת להכריע במחלוקת שבין הצדדים לעניין נסיבות הפיטורים ולעניין ההצדקה למתן היתר.
...
הביקורת השיפוטית על החלטת הממונה
ביחס למתחם שיקול הדעת של הממונה והביקורת השיפוטית על ההחלטה נקבע כי ההתערבות היא על פי הכללים המקולים במשפט המינהלי:
"החלטת המפקח אם להתיר פיטוריה של עובדת בהיריון אם לאו הינה החלטה מינהלית-שלטונית. בית-הדין אינו משמש כערכאת ערעור על החלטת המפקח, כי אם מפעיל ביקורת שיפוטית על ההחלטה, אם ועד כמה לוקה ההחלטה בחוסר סבירות קיצוני או האם הובאו בחשבון השיקולים הרלוונטיים לעניין (פיסקה 6 לפסק-הדין בעניין מאסטרו [3]). בית-הדין לא ימיר את שיקולי הרשות המוסמכת בשיקוליו הוא, ולא יתערב בהחלטת הרשות המוסמכת לשנותה, כל עוד פעולתה, שיקוליה והחלטתה נעשו וניתנו באופן ענייני, בסבירות, במידתיות, בתום-לב ובמסגרת הסמכות על-פי דין (וראו עניין שלום [4], בעמ' 269-268)." ((ע"ע (ארצי) 307/99 אופיר טורס בע"מ - גולדנברג-חייט, [פורסם בנבו] פד"ע לח 170, 177 (2003); עניין אופיר טורס בעמוד 178)
על רקע האמור יש לציין, כי בענייננו הערעור איננו מכוון כנגד שיקול הדעת שהפעילה הממונה לגופו של עניין, שכן הממונה כלל לא ראתה עצמה מוסמכת להכריע במחלוקת שבין הצדדים לעניין נסיבות הפיטורים ולעניין ההצדקה למתן היתר.
על יסוד כל האמור לעיל לא מצאתי כל פגם בהחלטת הממונה לדחות את הבקשה "על הסף" מבלי לקיים בדיקה לגופו של עניין, ולפיכך הערעור נדחה.
בתוך 30 יום המערערת תשלם לכל אחת מהצדדים הוצאות משפט והשתתפות בשכ"ט בסך 3,000 ₪.