בית המשפט המחוזי בירושלים
ת"א 8657-01-18 עוזרי נ' לישכת רישום מקרקעין - ירושלים
מספר בקשה:1 20.3.2018
לפני כבוד הרשמת, השופטת תמר בר-אשר
התובע / המשיב
אופיר עוזרי, עו"ד
הנתבעת / המבקשת
מדינת ישראל - לישכת רישום מקרקעין, ירושלים
התובע – בעצמו
בא-כוח הנתבעת: עו"ד מג'ד בוטרוס (פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי))
החלטה
התובע הוסיף, כי הגם שברור כי מדובר בטעות סופר וחרף ניסיונותיו הרבים לשכנע את עובדי לישכת רישום מקרקעין בירושלים כי מדובר בטעות סופר הטעונה תיקון, הדבר לא עלה בידיו.
כן הטעימה, כי בהליך הנידון מעמדו של רשם המקרקעין הוא מעמד של "נאמן בית המשפט" (officer of the court), אשר אינו נוקט עמדה לגופה של המחלוקת, אלא ממלא את תפקידו לדאוג ולוודא כי מירשם המקרקעין ישקף נאמנה, כלפי כולי עלמא, את הזכויות הרשומות בו. לרשם המקרקעין אין כל עניין בקרקע ואף אינו בעל העדפה כי גורם זה או אחר יהיה מי שיירשם כבעל הזכויות במקרקעין.
עוד טען התובע, כי אין מקום לצרוף יורשי הקבלן מכיוון שרישום הקבלן כבעל הזכויות נובע מכך שבעת רכישת המקרקעין, הבניין טרם נרשם כבית משותף.
מבוקש איפוא, צו אשר יורה לנתבעת, לישכת רישום המקרקעין, לשנות את הרישום של הזכויות בדירה, כך שבמקום הקבלן המנוח, הרשום כבעל הזכויות בה, תרשם גרציה כבעלת הזכויות בה.
לרשות התובע עומדות איפוא, שתי אפשרויות של הליכים כדי לעתור במסגרתם לסעד הנתבע.
על-פי הוראת סעיף 122, על החלטת הממונה ניתן להגיש ערעור אל בית המשפט המחוזי (ראו עוד בעיניין ה"פ (ירושלים) 6008/07 ג'אנח נ' רשם המקרקעין (10.9.2007), כבוד השופט צ' זילברטל, פסקה 7 (להלן – עניין ג'אנח).
...
התובע הוסיף כי על בית המשפט להיעתר לבקשתו ועל הנתבעת לתקן את הרישום, כפי שהצהירה שתעשה אם יינתן פסק-דין שכך יורה לה. לבסוף חזר התובע וטען, כי ברור שמדובר בטעות סופר אשר יש להביא לתיקונה וכי בכל מקרה, סילוק תביעה על הסף היא בגדר צעד חריג אשר יינקט רק במקרים חריגים שהמקרה הנדון, כך לטענתו, אינו מצדיק זאת.