מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת כונס נכסים למכירת מקרקעין

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בטענתו המקדמית של כונס הנכסים לאור ההליכים המאוחרים לצוו הארעי בתיק זה, ביקש האחרון לדחות בקשת המבקש לאור החלטת כב' ביהמ"ש המחוזי בירושלים בהליך החדל"פ. לדידו ההחלטה הנ"ל המורה על המשך מימוש המקרקעין גוברת על עיכוב הבצוע שניתן בתיק זה, משום שהצו הזמני ניתן במסגרת בר"ע על החלטת הרשמת מיום 30.6.22 ולא על החלטתה המאוחרת מ-5.7.22 במסגרתה כבר אישרה את המכר.
בפרשת זליבנסקי עלתה השאלה שעד אז לא נדונה, בנוגע להקדמת מועד זה לשלב הליך ההתמחרות והובעה דיעה מפי כב' השופטת וילנר כך: "משעה שהחל הליך היתמחרות לשם מימוש נכס ממושכן בהוצאה לפועל, החייב אינו רשאי עוד לפדות את הנכס באמצעות מכירתו לצד שלישי, ובכך, הלכה למעשה, לממש את הנכס במנותק מהליכי המימוש המבוצעים בהוצאה לפועל. מתן אפשרות למימוש על-ידי החייב כאמור תקעקע את הליך ההתמחרות, תיפגע באנטרס הוודאות וההסתמכות של משתתפים פוטנציאליים בהליך ותרתיעם מפני הישתתפות בהליכי מימוש המתנהלים בהוצאה לפועל. זאת, נוכח החשש המובנה של משתתפים בהליכי היתמחרות כי בכל שלב עד לאישור המכר על-ידי רשם ההוצאה לפועל, החייב יוכל למכור את הנכס הממושכן לגורם אשר לא הישתתף כלל בהתמחרות, או אף לגורם אשר הישתתף בה והצעתו לא זכתה. זאת ועוד, ערעור יסודותיהם של הליכי מכר המתבצעים בהוצאה לפועל, כאמור, תימנע את מימוש תכלית הליך ההתמחרות בהשאת תמורתם של נכסים ממושכנים (המושגת, בין היתר, באמצעות תחרות בין מציעים רבים ככל הניתן), ומשכך תיפגע בציבור הנושים המובטחים ואף בחייבים עצמם". לא רק שיש בדברים הנ"ל ללמד על השיקולים הרלבאנטיים לצורך מאזן הנוחות במקרה של דנן בו קוים הליך ההתמחרות ואישור המכר נעשה רק במסגרת ההחלטה נ"ל מושא בקשת הרשות לערער, אלא שיש בהם להעמיד את המבקש, שפנה בבקשתו רק לאחר שהליך ההתמחרות הושלם, בעדיפות נמוכה יותר מזכויות המשיבה 4 שנרכשו במסגרת זו. לא זו אף זו, מדברי המבקש בדיון עולה שהבקשה לפדיון המישכון אינה מעוגנת באפשרות מעשית מוכחת ,בהיותו חסר הון אישי על פי הודאתו.
...
באשר לסמכות רשם ההוצאה לפועל לעכב הליכים מקובלת עלי טענת המבקש שסמכות העיכוב של הרשם קבועה בסעיף 57 לחוק ההוצאה לפועל תשכ"ז-1967 ,המעניק שיקול דעת לעכב ההליך לבקשת צד ג', הטוען לזכות אחרת במקרקעין שנתמנה לגביהם כונס נכסים, וזאת על מנת שיפנה לביהמ"ש לעניין זכותו.
דא עקא, המבקש לא פנה לאחר החלטת כב' הרשמת לבית המשפט המוסמך, אלא לאחר החלטתי מיום 10.8.22 ולאורה של החלטת כב' בית המשפט המחוזי בירושלים, המורות לו לעשות כן. עם זאת לאחר הקביעות של כב' ביהמ"ש המחוזי בירושלים, בנוגע להתנהלות המבקש עובר להגשת בקשתו (מחקירותיו בפרוטוקול מיום 18.7.22 שהוגש) ,נראה כי קביעות אלו מקבלות משנה חשיבות ותוקף, בוודאי ככל שעסקינן בבקשה לסעד זמני .
לאור האמור אני דוחה את כל הבקשות שהוגשו בתיק.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי הורה בהחלטתו על מינוי כונס נכסים לצורך מכירה של נכס מקרקעין.
למותר לציין שאינני נוקטת כל עמדה בעיניין זה. סוף דבר: העירעור מתקבל במובן זה שהחלק בהחלטתו של בית המשפט המחוזי מיום 27.11.2017 אשר עוסק במינויו של כונס הנכסים מבוטל בזאת.
...
בהמשך לכך, אני סבורה כי דין הערעור להתקבל.
אינני מקבלת את טענת המשיבים 4-1 לפיה לא נפל פגם בהחלטתו של בית המשפט המחוזי בשים לב לכך שהמבקש הסכים בדיון למינויו של כונס נכסים לנכס.
למותר לציין שאינני נוקטת כל עמדה בעניין זה. סוף דבר: הערעור מתקבל במובן זה שהחלק בהחלטתו של בית המשפט המחוזי מיום 27.11.2017 אשר עוסק במינויו של כונס הנכסים מבוטל בזאת.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לפי הצעת כונס הנכסים, במסגרת השותפות, מחזיק הקבוץ ב-49% מהקונה, ולפיכך עונה העסקה המוצעת לתנאי הנ"ל. המבקשים הגישו ערעור על ההחלטה, ובצדו הגישו את הבקשה לעיכוב ביצוע שלפנַי.
בפרט ציין כונס הנכסים, כי הסכם המכר המוצע הותנה בשלושה תנאים מצטברים, אשר קיומם נידרש עד ליום 18.8.2020 (כשנה ממועד חתימת הקונה על ההסכם): אישור העסקה על-ידי בית המשפט בפסק דין חלוט; אישור הממונה על התחרות – אשר היתקבל ביום 25.12.2019; אישור רשות מקרקעי ישראל להעברת הזכויות לידי הקונה.
...
דיון והכרעה למקרא החלטת בית המשפט המחוזי, הבקשה לעיכוב ביצועהּ, והתשובות לבקשה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
קביעה זו מנומקת כדבעי, ועל פני הדברים – משכנעת ומקובלת עלי.
אשר על כן, הבקשה לעיכוב ביצוע החלטת בית המשפט המחוזי – נדחית; הצו הארעי מיום 17.12.2019 – מבוטל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשה לפטור מתשלום אגרה, בגדר ערעור על החלטה שניתנה על ידי בית משפט השלום בנתניה בת"א 2640-05-19 (כב' הש' הבכירה סמדר קולנדר-אברמוביץ) מיום 18.12.19 (להלן: "פסק הדין") לפיו התביעה נמחקה בהיעדר הפקדת ערובה בסך של 5,000 ₪.
כמו כן, לטענת המערער בתיק הוצאה לפועל מס' 534186-01-20 הוטל מימוש מישכון ביום 29.1.20 באמצעות מינוי כונס נכסים למכירת מקרקעי המערער לרבות דירת מגוריו (לא ראיתי החלטה אולם צורפו מסמכים לבקשה ביחס למינוי כונס נכסים).
...
נוכח כל האמור, מצאתי שהמערער הוכיח חוסר יכולת כלכלית לתשלום האגרה.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"ם 3664/19 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן המבקש: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. פלוני 3. פלונית 4. פלונית בקשת רשות לערער על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופט י' גייפמן) ברמ"ש 53490-02-19 מיום 30.4.2019 בשם המבקש: עו"ד עודד הוכהאוזר ][]החלטה
המשיב 1 (להלן: המשיב) מונה ככונס נכסים לצורך מכירת מקרקעין (להלן: הנכס).
מכאן בקשת העירעור שלפניי שבגדרה נטען בין היתר, כי שגה בית המשפט המחוזי שהתיר את הקביעה בדבר מסירת המפתחות על כנה, שכן מדובר במפתחות לנכס שאינו חלק מנכסי הכנוס, ובכניסה למבנה ולחצרים של נכס אחר המצוי בבעלות המבקש; כי לא די במצגים שקבע בית המשפט המחוזי כדי להזהיר מציעים עתידיים, וכי נותר על כנו החשש להסתרת מידע מהותי מהם והפרת חובת תום הלב בהליך הכנוס; וכי מצבו של הנכס רעוע ויש סכנה בכניסה אליו.
...
ביום 20.1.2019 נעתר בית המשפט לענייני משפחה (כב' השופט י' שקד) לבקשת המשיב להורות למבקש להעביר לידיו את מפתחות הנכס כדי לבצע פעולות שונות הקשורות בכינוס.
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערער ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות בהתאם לתקנה 407א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
הערעור נדחה אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו