זהו ערעור על החלטת ועדת עררים (אי כושר) מיום 31.10.21 (להלן: "הועדה") אשר קבעה, כי המערערת לא איבדה 50% לפחות מכושר הישתכרותה, החל מיום 1.7.20 (להלן: "ההחלטה").
בהמלצת פקידת השקום מיום 4.8.21 נקבע, כי יש לראות במערערת כמי שלא איבדה כושרה להישתכר, זאת מנימוקים אלה (צורפה לכתב התשובה):
"לסכום: מדובר באישה בת 52, הסובלת מקשיי היסתגלות, הידרניטיס, הפרעה במתן שתן, הגבלה בע"ש מותני וצווארי, פיברומיאלגיה, כאבים והגבלות בשתי הכתפיים, כאבי ראש. בעלת השכלה של 10 שנות לימוד ועבר תעסוקתי בעיקר בעבודות משק בית, בהקף חלקי. אינה עובדת משנת 2019. התובעת מדווחת על בעיות סוציאליות, וכן על כאבים מפושטים, ובעיות נפשיות אך בועדה הרפואית ניתנו אחוזי נכות לא גבוהים בגין בעיות אלו, ועפ"י חוו"ד הרופא המוסמך, מסוגלת לעבודה מלאה, ללא מאמצים וללא לחץ נפשי. בהתאם להמלצה זו, מסוגלת לעבודות בלתי מקצועיות כקופאית, טפול בקשיש הזקוק ללווי והשגחה וללא טפול סעודי פיזי, בדיקת תיקים בכניסה לחנויות וכד'. לפיכך, יש לראותה כמי שלא איבדה כושרה להישתכר."
הועדה היתכנסה ביום 31.10.21, שמעה את דברי המערערת לפיהם:
"נימצאת בטיפול פסיכיאטרי, מטופלת אצל רופא עור עם מישחות. כל יום יש לי מגרינה. לא עובדת מזה שנים. הפסקתי לעבוד עקב בעיות רפואיות, יש לי רדימות ברגליים, לא רוצה לעבוד."
עוד הקשיבה הועדה לטיעוני ב"כ המערערת שנרשמו מפיו בזו הלשון:
"סובלת מחרדות ודכאון ומטופלת באופן קבוע בעיניין הזה, בעברה התעסוקתי עבדה אך ורק במשק בית ובשל המצב הבריאותי חדלה מלעבד עקב קשיים אורתופדיים, בנוסף מחלת העור פוגעת במפשעות דבר שמקשה עליה ללכת. מבקשים דרגת אי כושר מלאה.
בטרם אחתום אוסיף, כי אמנם לשון פריט הליקוי שיושם בעיניינה של המערערת בגין קשיי היסתגלות (34(ב)(3)) טומן בחובו "הגבלה בינונית של כושר העבודה", אלא שאין בכך כדי לסתור את קביעת הועדה לפיה "גם אם איבדה (המערערת) מכושר עבודתה לא איבדה בשיעור 50% ויותר ולכן הערר נדחה" – קביעה הנסמכת כאמור על שיקול דעתה המקצועי של הועדה ובהיעדר חוסר סבירות קיצונית בקביעה זו – לא מצאתי מקום להתערב בה. כך גם עולה בבירור, כי הועדה הביאה במניין שיקוליה את השפעת ליקוי העור ובשים לב לטענת המערערת, כי מחלה זו פוגעת במפשעות קבעה הועדה, כי המערערת מסוגלת לעבודה שאינה כרוכה בהליכה ממושכת.
...
מנגד, טען המשיב כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה, המהווה קביעה מקצועית מובהקת הנסמכת על שיקול דעתה הרפואי של הוועדה, בה אין מקום להתערב.
"
מן הכלל אל הפרט
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובמכלול החומר שבתיק וכן לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות.
בטרם אחתום אוסיף, כי אמנם לשון פריט הליקוי שיושם בעניינה של המערערת בגין קשיי הסתגלות (34(ב)(3)) טומן בחובו "הגבלה בינונית של כושר העבודה", אלא שאין בכך כדי לסתור את קביעת הוועדה לפיה "גם אם איבדה (המערערת) מכושר עבודתה לא איבדה בשיעור 50% ויותר ולכן הערר נדחה" – קביעה הנסמכת כאמור על שיקול דעתה המקצועי של הוועדה ובהעדר חוסר סבירות קיצונית בקביעה זו – לא מצאתי מקום להתערב בה. כך גם עולה בבירור, כי הוועדה הביאה במניין שיקוליה את השפעת ליקוי העור ובשים לב לטענת המערערת, כי מחלה זו פוגעת במפשעות קבעה הוועדה, כי המערערת מסוגלת לעבודה שאינה כרוכה בהליכה ממושכת.
סוף דבר
לאור האמור – הערעור נדחה.