מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדת עררים במשרד הבריאות בדבר השתתפות ברכישת כיסא גלגלים ממונע

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הועדה, על החלטתה הוגש העירעור שבפנינו, היתכנסה לבחון את מצבו של המערער עם תום הזכאות הזמנית שנקבעה לו. העורר שטח תלונותיו בפני הועדה, והן תועדו כך: "אני רבע אדם. הידיים שלי חלשות לא מסוגל לפתוח כפתורים עברתי ארוע מוחי. עברתי התקף לב. יש לי בעיות זכרון. אני קטוע רגל ברגל השניה יש לי פלטינות - 4. יש לי כאבים ברגל. לא משתמש כימעט בהליכון. יש לי סוכרת לוקח 22 כדורים. התיפקוד שלי אפס. לא יכול להחזיק מזלג. בבית יש איתי תמיד מישהו אם נשאר לבד נמצא במיטה. לא יכול ללבוש חולצה כי יש הסתיידות בכתף. מתרחץ בכסא בישיבה אישתי עוזרת לי, לא מגיע לראש ולכתפיים ולגב ולכפות הרגליים. אישתי מגישה לי את האוכל חתוך ומוכן. לא מסוגל להחזיק כוס ומגישה לפה. אין חיתול משתמש בבקבוק לשתן ואישתי עוזרת לי. לא יכול לנגב צואה. סנדויץ' לא אוכל. לא יכול להשתמש בשלט של הטלויזיה אין כח בטלויזיה. לא יכול לנקות בית. אישתי מגישה לי תרופות כי הן נופלות לי מהיד. אישתי עושה לי זריקות אינסולין. 95% מהזמן עם כסא גלגלים." הועדה סיכמה את מימצאי הבדיקה הרפואית הנוכחית: "סכרת, ליקויים אורטופדיים, נוירופטיה, מצב אחרי CVA, ליקוי ראיה, מצב לאחר קטיעת רגל שמאל מתחת לברך. " הועדה התייחסה לסעיפים השונים וקבעה את הקביעות הבאות: בסעיף ניידות בתוך הבית קבעה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "ניכנס לחדר הועדה ישוב על כסא גלגלים. לדבריו בבית משתמש בכסא גלגלים בחדר הועדה בדרג 1 הסיע בעצמו את כסא הגלגלים. נזקק לעזרה במעברים". בסעיף הלבשה קבעה כי המערער "תלוי לחלוטין בעזרת הזולת" שכן "תלוי לחלוטין בהלבשת כל פרטי הלבוש". בסעיף רחצה קבעה הועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "הועדה מתרשמת שפנים וידיים יכול לבצע בעצמו זקוק לעזרה פעילה ברחצת הגוף". בסעיף אכילה ושתיה קבעה הועדה כי המערער "זקוק לסיוע מועט" שכן "הועדה מתרשמת שקיימות יכולות לאכול ולשתות בעצמו זקוק לעזרה בחימום והגשת המזון חם מוכן וחתוך". בסעיף הגיינה אישית קבעה הועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "שולט על הסוגרים בשימוש בשירותים זקוק לעזרה בניידות הלבשה והיגיינה אישית". בסעיף השגחה קבעה הועדה כי המערער "לא זקוק להשגחה" שכן "אינו זקוק להשגחה צמודה ומתמדת". בסעיף הכנת מזון קבעה הועדה כי המערער "תלוי לחלוטין" שכן "לא מסוגל לבצע שום פעולה של הכנת מזון." בסעיף "הפעלת מכשירים" קבעה הועדה כי המערער "זקוק לסיוע מועט" שכן "מסוגל להפעיל רק מכשיר פשוט ולחייג רק למספרים קבועים". בסעיף אחזקת בית קבעה הועדה כי המערער "תלוי לחלוטין" שכן "אינו מסוגל לבצע כל פעילות של אחזקת בית". בסעיף טפול תרופתי קבעה הועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "נזקק להכנה יומית של תרופות אך הועדה מתרשמת שיכול ליטול באופן עצמאי". בסעיף קניות קבעה הועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "לא מסוגל לבצע קניות חוץ לבית בשל מיגבלה פיזית אך מסוגל לתכנן קניות". בסעיף סידורים מוסדיים וכספים קבעה הועדה כי המערער "זקוק לסיוע מועט" שכן "זקוק לסיוע בשל מיגבלה פיזית". לאור קביעות אלה סיכמה הועדה כך : "הועדה שמעה את דברי התובע ומוצאת שתלוי בעזרה רבה בזולת בבצוע כל הפעולות היום יום ברוב שעות היממה ולפיכך הערר נדחה". החלטת הועדה: "תלוי בעזרה רבה בזולת בבצוע כל פעולות היום יום ברוב שעות היממה ובביצוע פעולות הקשורות לשירותו האישי ולמשק ביתו." על החלטה זו הוגש העירעור.
כמו כן ביום 8.11.2016 הגיש המערער תעוד נוסף מיום 30.10.2016 (לעניין דחיית בקשתו להישתתפות ברכישת כסא חשמלי ממונע בשל מצבו הרפואי תיפקודי) אף הוא מאוחר למועד היתכנסות הועדה.
תקנה 3 לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (ועדות עררים לשירותים מיוחדים ולילד נכה), התשנ"ה – 1995 קובעת כי הרכב ועדה לעררים יהיה שניים או שלושה מבין בעלי המיקצוע הבאים: רופא מומחה, אח בעל ניסיון של שנה אחת לפחות בבדיקת מידת התלות בעזרת הזולת בבצוע פעולות יום יום ופסיכולוג מומחה, פזיותראפיסט, מרפא בעסוק או קלינאי תיקשורת, שהם בעלי תעודה מקצועית מוכרת בידי משרד הבריאות.
...
הוועדה, על החלטתה הוגש הערעור שבפנינו, התכנסה לבחון את מצבו של המערער עם תום הזכאות הזמנית שנקבעה לו. העורר שטח תלונותיו בפני הוועדה, והן תועדו כך: "אני רבע אדם. הידיים שלי חלשות לא מסוגל לפתוח כפתורים עברתי אירוע מוחי. עברתי התקף לב. יש לי בעיות זיכרון. אני קטוע רגל ברגל השניה יש לי פלטינות - 4. יש לי כאבים ברגל. לא משתמש כמעט בהליכון. יש לי סוכרת לוקח 22 כדורים. התפקוד שלי אפס. לא יכול להחזיק מזלג. בבית יש איתי תמיד מישהו אם נשאר לבד נמצא במיטה. לא יכול ללבוש חולצה כי יש הסתיידות בכתף. מתרחץ בכיסא בישיבה אשתי עוזרת לי, לא מגיע לראש ולכתפיים ולגב ולכפות הרגליים. אשתי מגישה לי את האוכל חתוך ומוכן. לא מסוגל להחזיק כוס ומגישה לפה. אין חיתול משתמש בבקבוק לשתן ואשתי עוזרת לי. לא יכול לנגב צואה. סנדוויץ' לא אוכל. לא יכול להשתמש בשלט של הטלוויזיה אין כח בטלוויזיה. לא יכול לנקות בית. אשתי מגישה לי תרופות כי הן נופלות לי מהיד. אשתי עושה לי זריקות אינסולין. 95% מהזמן עם כיסא גלגלים." הוועדה סיכמה את ממצאי הבדיקה הרפואית הנוכחית: "סכרת, ליקויים אורטופדיים, נוירופטיה, מצב אחרי CVA, ליקוי ראיה, מצב לאחר קטיעת רגל שמאל מתחת לברך. " הוועדה התייחסה לסעיפים השונים וקבעה את הקביעות הבאות: בסעיף ניידות בתוך הבית קבעה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "נכנס לחדר הוועדה ישוב על כיסא גלגלים. לדבריו בבית משתמש בכיסא גלגלים בחדר הוועדה בדרג 1 הסיע בעצמו את כיסא הגלגלים. נזקק לעזרה במעברים". בסעיף הלבשה קבעה כי המערער "תלוי לחלוטין בעזרת הזולת" שכן "תלוי לחלוטין בהלבשת כל פרטי הלבוש". בסעיף רחצה קבעה הוועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "הוועדה מתרשמת שפנים וידיים יכול לבצע בעצמו זקוק לעזרה פעילה ברחצת הגוף". בסעיף אכילה ושתיה קבעה הוועדה כי המערער "זקוק לסיוע מועט" שכן "הוועדה מתרשמת שקיימות יכולות לאכול ולשתות בעצמו זקוק לעזרה בחימום והגשת המזון חם מוכן וחתוך". בסעיף היגיינה אישית קבעה הוועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "שולט על הסוגרים בשימוש בשירותים זקוק לעזרה בניידות הלבשה והגיינה אישית". בסעיף השגחה קבעה הוועדה כי המערער "לא זקוק להשגחה" שכן "אינו זקוק להשגחה צמודה ומתמדת". בסעיף הכנת מזון קבעה הוועדה כי המערער "תלוי לחלוטין" שכן "לא מסוגל לבצע שום פעולה של הכנת מזון." בסעיף "הפעלת מכשירים" קבעה הוועדה כי המערער "זקוק לסיוע מועט" שכן "מסוגל להפעיל רק מכשיר פשוט ולחייג רק למספרים קבועים". בסעיף אחזקת בית קבעה הוועדה כי המערער "תלוי לחלוטין" שכן "אינו מסוגל לבצע כל פעילות של אחזקת בית". בסעיף טיפול תרופתי קבעה הוועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "נזקק להכנה יומית של תרופות אך הוועדה מתרשמת שיכול ליטול באופן עצמאי". בסעיף קניות קבעה הוועדה כי המערער "זקוק לסיוע במידה רבה" שכן "לא מסוגל לבצע קניות חוץ לבית בשל מגבלה פיזית אך מסוגל לתכנן קניות". בסעיף סידורים מוסדיים וכספים קבעה הוועדה כי המערער "זקוק לסיוע מועט" שכן "זקוק לסיוע בשל מגבלה פיזית". לאור קביעות אלה סיכמה הוועדה כך : "הוועדה שמעה את דברי התובע ומוצאת שתלוי בעזרה רבה בזולת בביצוע כל הפעולות היום יום ברוב שעות היממה ולפיכך הערר נדחה". החלטת הוועדה: "תלוי בעזרה רבה בזולת בביצוע כל פעולות היום יום ברוב שעות היממה ובביצוע פעולות הקשורות לשירותו האישי ולמשק ביתו." על החלטה זו הוגש הערעור.
סוף דבר – משלא מצאתי כי נפלה טעות משפטית בהחלטת הועדה, המצדיקה את התערבות בית הדין, הערעור נדחה.

בהליך חוק ביטוח בריאות ממלכתי (חב"ר) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש ללישכת הבריאות המחוזית חיפה בקשה להישתתפות הנתבעת ברכישת מכשיר ניידות מסוג כיסא גלגלים ממונע (לטענתו הבקשה הוגשה במהלך חודש 11/16, בעוד לטענת הנתבעת הבקשה הוגשה ביום 28.12.16).
בין מועד הגשת הבקשה למועד ההחלטה בה, פנתה הנתבעת לשירותי בריאות כללית לצורך קבלת מסמכים ומידע משלים, וזה נימסר לנתבעת בראשית חודש 1/17 (דברי ב"כ הנתבע בפרו: 8; ש: 26-31 וכן כעולה ממכתב התובע למרפאת בריאות כללית בג'ת מיום 1.1.17, נספח לא ממסופר לבקשה).
כנימוק להחלטה צוין במכתב זה כך: "משרד הבריאות מאשר כסא ממונע לאדם עם מוגבלות פיזית הפגוע בארבע הגפיים, רתוק לצמיתות לכיסא גלגלים ותפקודו אינו מאפשר הנעת כ.ג. למרחק פונקציונלי סביר. מהמידע שיש ברשות הועדה אינך עומד באמות המידה הללו. מצ"ב החלק הרלוואנטי מהנוהל. באפשרות להגיש ערעור מנומק באמצעות לישכת הבריאות בתוך 30 ימים מקבלת הודעה זו". על המכתב חתומה הגב' מיכל מעוז, עובדת סוציאלית.
בסעיף 9 לפרק 1-02 לנוהל נקבעה סמכותה של ועדת הערר שתפקידה לידון בערעורים על החלטות הוועדות האיזוריות, כמפורט להלן: "9. ועדת ערר
ועדת ערר בוחנת את החלטות הוועדה האזורית בגין הפניה ואת התאמתן להוראות נהלי משרד הבריאות להישתתפות במימון מכשירי שקום וניידות.
...
לא מצאנו להתערב בשלב זה בדרך פעולתה של הוועדה האזורית.
לא מצאנו בסיס לטענות התובע בעניין זה בהוראות הנוהל.
סוף דבר – אנו מורים על דחיית התביעה על הסף.

בהליך חוק ביטוח בריאות ממלכתי (חב"ר) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טוען המערער כי נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה, שאינה עולה בקנה אחד עם המסמכים הרפואיים ומצבו; המטפלת נימצאת בחופשה כ- 103 יום בשנה (כל שבוע 36 שעות, 9 ימי חג ו- 16 ימי חופשה) כך ששליש מהזמן נמצא הוא לבד; מצבו הרפואי החמיר, הוא מרותק לכס"ג ועקב משקלו והקושי בבצוע מעברים, מרבית היום הוא ישוב בכס"ג; אינו יכול לפשוט בגדים לבד ו/או ללובשם, להתרחץ לבד והוא זקוק לעזרה במרבית שעות היום; סובל מרגליים סוכרתיות, בצקות וחולשה בגפיים תחתונות ולמעשה אינו מפעילן וזקוק לכסא מתכוונן חשמלית ורגליות מתכווננות, כדי שמצבו לא יחמיר; כס"ג ממונע עם מנגנון רגליות והגבהה, מתכוונן, יסייע ויעניק לו עצמאות.
המערער הגיש ערעור על החלטה זו לבית הדין (60698-09-17) ומשטרם מוצו הליכי העירעור, ניתן תוקף של פסק דין להסכמה לפיה, יגיש עירעורו לועדת הערר (כבוד השופטת ח. גרשון-יזרעאלי, 28.12.17).
באשר לטענה בדבר היתעלמות מחוות הדעת – חוות הדעת היא של מומחית פנימית וגריאטריה ועפ"י הנוהל הגורם הממליץ הוא פיזיותראפיסט ומרפא בעסוק (עפ"י תעודת הרשאה ממשרד הבריאות, המסמיכה המלצתו למכשירי שקום וניידות, כאמור בחוזר 22/2010).
עיון בחוות הדעת מלמד כי מצויינת (לענייננו) "הידרדרות משמעותית במצבו הרפואי והנפשי אותה הוא מייחס למאבקו במשרד הבריאות" (=מפיו), החמרה משמעותית בסכרת, כאב נורופטי בגפיים, כאבי גב עם החמרה כנראה על רקע כיסא גלגלים לא מתאים, חולשה פלג גוף ימין, פצעים ברגליים (=מסמכים רפואיים).
בעניינינו, משאין עונה המערער על המיגבלות הרפואיות שנקבעו, ומשלא נמצא צורך תיפקודי למגנונים, ומשבפועל, אף אין בפנינו כי רכש כס"ג ממונע (בהישתתפות שאושרה לו שנה וחצי קודם, או בלעדיה) – משמע, חרף טענותיו השונות – גם מסתדר הוא, כך או אחרת (מסתייע ו"מסתפק") בכס"ג שיש לו (שאינו ממונע) – ובסיוע המטפלת.
...
לאור כל האמור – עתרה המדינה לדחיית הערעור, משהחלטת הוועדה נתקבלה לאור התרשמות ממצבו ותוך הפעלת שיקול דעת מקצועי של חבריה ותוך הנמקה.
לסיכום משפעלה הוועדה עפ"י הנוהל ומשאין שבפנינו כי נתקיימו במערער תנאי הנוהל ומשאם וככל שיחול, חלילה, שינוי במצבו של המערער שיצדיק מכשור/אביזר כלשהו – שמורה לו הזכות לבקשו, תוך יישום כללי הנוהל הרלבנטיים (שאגב, כללים סבירים הם, בהינתן תכליתו של חוק ביטוח בריאות, כאמור ברישא לו) – אין לנו אלא לדחות הערעור.

בהליך חוק ביטוח בריאות ממלכתי (חב"ר) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

זהו ערעור שהגישה הגב' איריס משה (להלן – המערערת) על החלטת הועדה הארצית במשרד הבריאות (להלן – המשיב) מיום 13.9.2017, אשר דחתה ערר שהגישה המערערת על החלטת הועדה האזורית, לפיה היא אינה זכאית להישתתפות ברכישת כסא גלגלים ממונע.
המערערת ציינה כי אישור החלפת דירה כאמור אינו מחליש את זכאותה לכסא גלגלים ממונע, כי אם מחזק את טענותיה בדבר הצורך הרפואי באישור רכישת כסא גלגלים ממונע.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים ובחומר שהובא לפנינו, באנו לידי מסקנה כי בבחינת עמידת עניינה של המערערת באמות המידה שנקבעו בהוראות הנוהל, הוועדה התעלמה משיקולים מהותיים לעניין, אשר יש בהם כדי לשנות מהחלטתה.
אנו סבורים כי מצב דברים זה מחייב החזרת התיק לבחינה נוספת של הוועדה האזורית, אשר תידון בפניית המערערת תוך מתן התייחסות לממצאים המלמדים על חוסר היכולת בהתניידות למרחקים קצרים, וההשלכות של ממצאים אלה על בחינת אמות המידה הקבועות בסעיף 4.9.3(1) להוראות הנוהל.
סוף דבר – הערעור מתקבל, בהתאם לנקבע בסעיף 24 לפסק הדין.

בהליך חוק ביטוח בריאות ממלכתי (חב"ר) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת ועדת עררים במשרד הבריאות מיום 1.6.2021 (להלן: "הועדה") אשר דחתה את בקשת המערער להישתתפות ברכישת כסא גלגלים ממונע.
פרט 4 לתוספת, מיפרט את רשימת המכשירים שמשרד הבריאות מישתתף במימונם, הכוללת גם "כסאות ממונעים" (ר' פרט 4(ב)(9) לתוספת השלישית) כאשר הדבר יעשה "עפ"י הנהלים במשרד הבריאות". בהתאם לנוהל (ר' נספח 2 לתשובת המדינה לערעור), בקשות להישתתפות ברכישת מכשירי שקום וניידות נבחנות ע"י ועדות מקומיות, אזוריות או ארציות מטעם לישכת הבריאות.
...
כאמור, בפסק הדין המחזיר נקבעו מספר אמות מידה שאותן אמורה הייתה הוועדה למלא בהתכנסותה המחודשת: כי הועדה תנמק קביעתה בשים לב לסיכום ביקור הבית שערכה הפיזיותרפיסטית; המסמכים הרפואיים שהוגשו על ידי המערער וטענותיו.
בשים לב לאמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי הוועדה מילאה באופן תקין אחר הוראות פסק הדין המחזיר ופסק הדין הארצי אליו הפנה, הסתמכה על הוראות נוהל משרד הבריאות ועל המסמכים הרפואיים שהוגשו לעיונה והתייחסה לכלל טענות המערער, לרבות טענות עורך דינו אשר הועברו אליה בכתב לאחר מתן פסק הדין המחזיר.
סוף דבר אשר על כן, דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו