מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדת ערר (ילד) בדבר אלרגיה לחלב

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת הועדה לעררים (ילד נכה), מיום 7.1.2020 שדחתה את ערר המערער (להלן – החלטת הועדה).
על כן עניינו של המערער יוחזר לועדה הרפואית לעררים (ילד נכה) באותו הרכב, על מנת שתשקול את החלטתה תוך היתייחסות למסמך הרפואי מיום 3.7.19 ולאמור בו בדבר תופעה של "הקאה" ולהמלצות לפיהן "עקב גילו הצעיר ואלרגיה אנפילקטית לחלב העלולה לסכן חיים, זקוק להשגחת מבוגר...". הועדה תנמק את החלטתה כך שניתן יהיה להבין את הלך מחשבתה.
...
ביום 7.1.2020 התכנסה הוועדה ושמעה את תלונות אמו של המערער: "פרטי הליקויים: בן שנה וחצי היה אירוע חשיפה לחלב בגיל 4 חודשים ואירוע נוסף ויסכמו שיש לו אלרגיה לחלב, תבחיני עור חיוביים לאלרגיה לחלב. הילד אח לעוד 4 אחים ילדים שמשתמשים במוצעי חלב, היה אירוע לאביו היה עם סבתא שנתנו לו חלב, לפני כן יונק. הילד הקיא התקשה בנשימה היום יודעים שפיתח..נפיחות. התקשרנו למוקד ואמרו לנו להביא אותו בביקור למרפאה. מאותו זמן הרחקנו אותו מחלב רק צמחי. השתדלתי...בכל פעם שנגע בו חלב בטעות ישר היה עם אדמומיות שחלפה אחרי 20 דקות או פנסטיל. לפני חודש היינו בבי"ח שניידר מסתבר שהאלרגיה עלתה כי גם מחלב אפוי יש בעיה. הפרשים בתבחיני העור. צריך השגחה אינטנסיבית. אי אפשר להשאיר אותו עם אחיו הגדולים (בני 12,11) חייב מישהו בוגר שישגיח עליו בצורה אינטנסיבית בגלל שהיה חולה, התחיל ללכת לפני שבועיים והוא היה מעוכב התפתחותית טופל ע"י פיזיותרפיסטית חייב השגחה צמודה. הילד לא היה כמעט חודש בגן בגלל שיקול..אנחנו כל הזמן סביבו. היה חשש שיש לו עוד אלרגיות לכן חזרנו למרפאת אלרגיה. הילד צריך השגחה צמודה. יש..תיעוד כי זה התיעוד היינו טלפונית. אם הוועדה זקוקה לתיעוד טלפוני נבדוק להביא זאת. מדובר באפיפן בגן ובבית. צריך מבוגר צמוד אליו בגן ובבית בגלל האלרגיה. יש לו סייעת במעון חייב מישהו להגיע באם הסייעת לא נמצאת. זה מצריך מאיתנו המון משאבים". בממצאי הבדיקה ציינה הוועדה: "בן שנה ו-5 חודשים נראה כפי גילו חביב תקשורתי". בדיון ונימוקי הוועדה קבעה הוועדה כי: "בן שנה ו-5 חודשים מאובחן עם אלרגיה לחלב. נמצא במעקב אלרגיה מצויד במזרק אפיפן. במישור רפואי נעשו תבחיני עור ואכן מדובר באלרגיה לחלב. בדיקה אחרונה ב-12/19. בגיל 4 חודשים חשיפה אחת לחלב שהסתיימה עם תפרחת בפנים ו... והתופעות חלפו עצמונית. בהמשך ההורים מתארים חשיפה בנגיעה שהסתיימה בתפרחת בלבד ומתן פנסטיל לפי הצורך ללא תיעוד רפואי על אירועים הללו. הוועדה מציינת שהילד לא חולה באסטמה, אין טיפול קבוע במשאפים. לילד היה אירוע בודד של ברונכיטיס בגיל 4 חודשים ולא בסמוך לאירוע החשיפה. הוועדה סבורה כי במקרה זה, אין אירוע נשימתי משמעותי או אנפלקסיס מורכב בחשיפה לאלרגנים ואין עילת השגחה במצבו על פי תקנות הביטוח הלאומי. הערעור נדחה". לטענת המערער החלטתה של הוועדה שגויה שכן בפניי הוועדה גוללה אמו של המערער את אירוע בו נחשף לחלב, עת הושגח על ידי סבתו, ובמהלכו החל המערער להקיא, התקשה בנשימה ושפתיו התנפחו.
מנגד טען המשיב כי דין הערעור להידחות, כאשר אין לקבל את טענות המערער הנסמכות על בסיס טענות בלבד.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת וועדת ערר-ילד שהיתכנסה ביום 6.11.2018 וקבעה, שהמערערת אינה  עונה לתנאים המזכים בתשלום גמלה בשל אלרגיה למזון ותרופות (להלן: הועדה).
חרף האמור, ועל אף שפסק הדין המחזיר הורה לועדה להתייחס לאבחנה בדבר "אלרגיה מסכנת חיים" באופן מפורט ומנומק, הועדה היתעלמה ממסמכים רפואיים ספציפיים התומכים באבחנה זו, ואף התייחסה בבטול לאבחנה כי המערערת סובלת מ"אלרגיה מסכנת חיים" בקובעה, כי איבחנה זו "מופיעה כשגרה בסיכומי הילדים להם אלרגיה למזונות שונים". בין היתר, הועדה היתעלמה ממסמך ד"ר נופר מרכוס מטעם מכון קיפר מיום 2.1.2016 (להלן: מיסמך ד"ר מרכוס, צורף לנימוקי העירעור), שבו פורט כי בדיקות הדם ותבחיני העור שנערכו למערערת נימצאו חיוביים, וכי על המערערת להמנע באופן מוחלט ממזונות מסוימים שכן חשיפה אליהם עלולה ליגרור "תגובה מסכנת חיים", "נפיחות, בלע או קוצר נשימה", ואף הוטלה על המערערת חובה לשאת בקביעות מזרק אפיפן; הועדה אף לא קיימה דיון בשאלת הפוטנציאל להתרחשות ארוע מסכן חיים אצל המערערת, על אף שכבר נפסק על ידי בתי הדין לעבודה כי אין הכרח שארוע מסכן חיים ימומש בפועל, שכן השגחה צמודה של הורים ומלווים אינה צריכה לשמש לחובתם.
יפים לעניין זה דברי בית הדין הארצי לעבודה בעיניין ע.א: "אשר לטענות המבקש בנוגע להוראות החוזר יובהר כי על פי הוראות החוזר, במקרים של אלרגיה קשה "הוסרה הדרישה לקבל תעוד רפואי שניתן במיתקן רפואי בעת ארוע אנפילקטי". החוזר אינו מסיר את הדרישות הקבועות בחוק הביטוח הלאומי ובתקנות, בכל הקשור לאמות המידה שלאורן תבחן תביעה לקבלת קצבת ילד נכה, לרבות הצורך לבחון האם "לא ניתן להשאירו בלא השגחה אפילו פרקי זמן קצרים והוא זקוק לנוכחות מתמדת של הזולת בשל אירועים רפואיים תכופים הדורשים טפול מיידי של אדם אחר, הנובעים מהמחלה הקשה או מהליקוי או בשל כך שבהשוואה לבני גילו הוא אינו מסוגל להבחין בגורמי סיכון מיידיים לו או לזולתו". הועדה קבעה מפורשות כי המבקש עצמאי כבני גילו; כי נוכח בקיאותו במצבו ומודעות סביבתו לא ארעו אירועים דחופים הדורשים טפול מיידי של אדם אחר; כי הוא מסוגל להמנע מחלב ומוצריו, דהיינו הוא מסוגל להבחין בגורמי סיכון מיידיים לו. הינה כי כן, אין די בקיומה של אלרגיה חריפה כדי לקבוע כי המבקש זקוק להשגחה קבועה.
...
טענות המשיב: דין הערעור להידחות משלא נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה, וזו מילאה אחר הוראות פסק הדין המחזיר במלואן; הוועדה נדרשה להתייחס לאבחנה הרפואית אודות "אלרגיה מסכנת חיים" והסבירה, כי מדובר במונח שגרתי בסיכומי ילדים הסובלים מאלגיה למזונות, וכל זמן שאין בתיקה של המערערת תיעוד אודות תגובה אנפילקטית או כשל נשימתי, הרי שהיא אינה עומדת בתנאי עילת ההשגחה על פי תקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע – 2010 (להלן: התקנות).
בגין כל אלו אינה עומדת בקריטריוני המוסד לזכאות בעילת "אלרגיה מסכנת חיים: או "אלרגיה קשה" ולכן אינה זכאית להשגחה קבועה כמשמעה בתקנות המל"ל. לאור כל האמור לעיל הוועדה דוחה את הערר" מן הפרוטוקול שצוטט לעיל עולה, כי הוועדה הפנתה לדברי אמה של המערערת כי "הפניסטיל נותן מענה לתגובה האלרגית", וקבעה כי "האירועים חלפו גם ללא שימוש במזרק האפיפן", תוך התעלמות מהמשך דבריה של האם, כי "היו פעמים שהיינו צריכים את המזרק אפיפן והגענו לבית חולים". אכן, אמה של המערערת לא הפנתה לאירועים ספציפיים שבהם נדרש השימוש במזרק בפועל, אך מן הראוי היה כי הוועדה תתייחס לטענה זו של האם ותבחן אותה על יסוד התיעוד הרפואי בתיקה של המערערת, ובפרט לנוכח מסמך ד"ר מרכוס שבו צוין כי: "לגבי ביצים וסויה תבחיני עור חיוביים וגם בדיקות הדם. עליה להימנע באופן מוחלט מביצים וסויה. בחשיפה למזונות אלה עלולה להופיע תגובה קשה מסכנת חיים ולכן עליה להימנע לחלוטין מאכילתם או מאכילת מוצרי מזון שעלולים להכיל אלרגנים אלה. אם חשיפה בטעות והופעת נפיחות בלוע או קוצר נשימה יש להשתמש במזרק אפיפן ג'וניור. קיבלו הנחיות לשימוש במזרק ותוכנית פעולה לשעת חירום. זקוקה להשגחה של מבוגר מתמדת בחברת ילדים למנוע חשיפה בטעות למזונות אלו שעלולים לגרום לתגובה מסכנת חיים. על אנשי הצוות להיות מצוידים וערוכים לשימוש במזרק אפיפן בעת הצורך" לכך יש להוסיף, כי מלבד הצורך האפשרי במזרק אפיפן שתואר בהרחבה במסמך הרפואי כאמור, הרי שנכללה בו גם התייחסות מפורשת לפוטנציאל קיומם אירועים מסכני חיים כתוצאה מחשיפה לאלרגן, ולכן היה על הוועדה לדון בפוטנציאל האמור ולבחון את היתכנותו.
לאור האמור, דין הערעור להתקבל.
סוף דבר – הערעור מתקבל, ועניינה של המערערת יוחזר טל וועדת ערר (ילד) בהרכב חדש, אשר ידון בערר מבראשית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת פסק דינה של כב' השופטת דרורי מיום 25.4.16 הושב עניינה של המערערת לועדה, באותו הרכב, על מנת שתיבחן אם מצב המערערת מחייב נוכחות מתמדת, תוך היתייחסות לטענת ההורים בדבר קיומם של אירועים תכופים ובדבר חומרת התגובה במקרה של חשיפה, באופן שאינו מאפשר למערערת להעניק טפול עצמי במזרק אפיפן.
על החלטת הועדה הוגש ערעור לבית דין זה. בפסק הדין המחזיר העירעור היתקבל ועניינה של המערערת הוחזר לועדה בהרכבה הקודם, על מנת "שזו תיבחן האם המערערת אכן עונה להגדרת של "ילד הזקוק להשגחה קבועה של הזולת". שימת לב הוועדה להחלטות קודמות של הוועדות הרפואיות לעררים, מיום 4.7.16 ומיום 2.3.17.
אני טוען שהיא עומדת בתקנות של השגחה" הועדה ציינה, כי המערערת "בת 17 סובלת מאלרגיה לחלב ולא בוצעה בדיקה גופנית כי אינה רלוואנטית." הועדה ציינה, כי המערערת לא זקוקה להשגחה חלקית, בנימוק: "נערה בת 17 המודעת למצבה ויודעת להמנע מנטילת מזונות אלרגיים. החשיפה האחרונה המתועדת הנה 8.2.18". הועדה דחתה את הערר נכון לאותו שלב ונימקה החלטתה בזו הלשון: "הועדה עיינה בפסק הדין 14.1.19 וחוזרת על עמדתה שנומקה היטב בועדה מ- 17.5.18 כאשר הארוע האחרון שתועד בחדר מיון היה ב- 2/18 עת הגיעה לבי"ח יוספטל. כפי שתועד הגיעה ילדה עם ל. דם שמור סיטורציה של 99% ללא כל קושי בנשימה עם פריחה אריטמיטוטית מגרדת.
...
על יסוד האמור, מצאתי, כי דין הערעור להתקבל.
סוף דבר על יסוד כל האמור, הערעור מתקבל.
המשיב ישלם למערערת הוצאות בסך 2,500 ₪ וזאת בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה לעררים (ילד נכה) מיום 12.1.21 אשר דחתה את הערר והותירה על כנה את ההחלטה לפיה המערערת אינה זכאית לגימלה בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע – 2010 (להלן – התקנות).
" ביום 12.1.21 היתכנסה ועדה רפואית לעררים לאחר פסק הדין וציינה את הדברים הבאים: "בהמשך לפס"ד מיום 18.11.20 הועדה התבקשה לידון שוב בעילת השגחה בהתאם להגדרתה בתקנות וע"פ החוזר שהוצג בתהליך תוך היתייחסות לתעוד רפואי והתבקשנו להתייחס ל -2 מסמכים 13.3.19 מרפאת אלרגיה על בדיקתה בגיל 10 חודשים ומסמך מ- 15.7.19 בבדיקתה בחדר מיון "שניידר". הילדה לומדת היום בגן רגיל + סייעת ששומרת עליה מחשיפה למזונות.
הועדה היתעלמה ממסמך סיכום ביקור בביה"ח שניידר מתאריך 13.3.19 לפיו נקבע מפורשות שמדובר באלרגיה מסכנת חיים ועל המערערת להמנע באופן מוחלט מחשיפה לחלב.
...
לטענת המשיב, ועדת הערר בחנה לעומק את אירועי החשיפה לאלרגן והגיעה למסקנה שהמערערת אינה סובלת מאלרגיה בדרגת חומרה המזכה בקצבת השגחה שכן לא היה קושי נשימתי כלשהו באירועים שנבחנו.
אציין, כי עצם העובדה כי המדובר בתקנה מניעתית כלשון המערערת אינה מובילה למסקנה כי הוועדה אינה רשאית להסתמך על אירועי חשיפה לאלרגן שקרו בפועל ועל בסיסם לבחון את מידת המסוכנות.
נוכח כל המפורט לעיל משלא שוכנעתי כי נפל פגם בהחלטת הוועדה – טענות המערערת נדחות.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי ערעור על החלטת ועדת ערר – ילד מיום 13.12.20 (להלן: "הועדה"), אשר קבעה כי המערער אינו עונה להגדרת "ילד נכה" על פי תקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע – 2010 (להלן: "התקנות").
העובדות המערער, יליד 2011, סובל מאלרגיה לחלב.
הועדה בהחלטה הנוכחית ציינה כי היא מקבלת את כללי המשיב ביחס לאלרגיה (מסכנת חיים) ופועלת לפיהם והמערער אינו מלין על כך. כפי שצוין גם בפסק הדין המחזיר, בהתאם לכללי החוזר על מנת לקבוע זכאות לגימלה, יש צורך בהוכחת תגובה אלרגית הכוללת "מרכיב נשימתי". לכן, נדרשה הועדה על פי פסק הדין לשאלה, האם אותה נפיחות בלשון יכולה לענות להגדרה של "מרכיב נשימתי". עיון בהחלטה מלמד כי הועדה לא ענתה במפורש על שאלה זו. הועדה רק ציינה כי בסיכום אישפוז מיום 8.2.12 נרשם "ללא מצוקה נשימתית". מדובר בציטוט מתוך סיכום אישפוז.
ככל שמדובר בהשלמת ההחלטה הכלל הוא להשיב את המקרה לאותה הועדה, וכך יש לנהוג במקרה זה. סוף דבר עניינו של המערער יוחזר לועדה באותו הרכב.
...
כללו של דבר, יש לקבל את הערעור ונדרש להורות על דיון חוזר במקרה.
בנסיבות העניין הואיל ומדובר בחוסר בהנמקה, שאינו מלמד על כך שהוועדה נעולה בעמדתה אלא דרושה רק השלמת ההנמקה, סבורני כי אין הצדקה להחלפת הרכב.
ככל שמדובר בהשלמת ההחלטה הכלל הוא להשיב את המקרה לאותה הוועדה, וכך יש לנהוג במקרה זה. סוף דבר עניינו של המערער יוחזר לוועדה באותו הרכב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו