זהו פסק דין בעתירה נגד החלטת ועדת האיכלוס העליונה של משרד הבינוי והשיכון מיום 29.3.22, שבמסגרתה נדחתה בקשת העותר להקניית זכויות חוזיות בדירה בשדרות שבה התגורר עם אמו המנוחה, עד פטירתה, וזאת כ"דייר ממשיך" של אמו המנוחה, כהגדרת המונח בסעיף 1 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח-1998.
במסגרת תיקון ס' 3 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, הוחלף ההסדר הקודם שהעניק זכות למגורים בדירה לדייר ממשיך עם פטירת זכאי או מעברו למוסד סיעודי, בהסדר נוקשה יותר, שלפיו תוקנה זכות המגורים בדירה לדייר ממשיך, רק אם מוקנית לו זכות עצמאית לדירה ציבורית לפי הכללים.
המשיב הזכיר, כי יש לבחון את החלטת הועדה בכלי המשפט המינהלי, ובהיעדר פגם מינהלי בהחלטה, לשיטתו, טען כי אין להתערב בה.
במהלך הדיון בעתירה, הובהר כי תלוי בפני בית המשפט העליון הליך – עע"מ 4504/22, משרד הבינוי והשיכון נ' אברהם סוויסה, ערעור המדינה על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מינהליים, שבו נקבע כי תקופת מאסר בת 13 חודשים, הייתה, בנסיבות העניין, תקופה קצרה שלא שללה את רציפות מגוריו של העותר (המשיב בעירעור) בדירה הציבורית יחד עם אמו המנוחה – הזכאית.
כך, גם על פי הפסיקה, לרבות פסק הדין בעע"מ 4504/22, וכך על פי הגיון הדברים, נוכח תכלית החוק כפי שפורשה בפסיקה.
...
אשר לתקופת מעצרו ומאסרו של העותר, בזיקה להוראת הנוהל המורה כי "הרציפות אינה נגרעת עקב היעדרויות קצרות וארעיות במהותן..." – סבורני, כי תקופת היעדרות מן הדירה בת למעלה מ-14 חודשים, בשל מעצר ומאסר, אינה יכולה להיחשב כהיעדרות קצרה וארעית.
לפיכך, ומשלא נמצא בהחלטה פגם מנהלי העשוי להצדיק התערבות בית המשפט, יש לדחות את העתירה.
העתירה נדחית אפוא.