בפרק הדיון ציינה הועדה כי המערערת פנתה לטפול נפשי לראשונה בשנת 2016, היינו בחלוף כשנתיים וחצי ממועד הארוע ובסמוך למועד הגשת בקשתה להכרה בנכות מוסבת, וכי היא עובדת 6 שעות ביום במסגרת מסודרת, וכי בבדיקה לא נמצאה עדות לסימני דכאון מג'ורי, פסיכוזה או סיכון מיידי (מש/1).
ביום 15.6.2017 הגישה המערערת ערעור על החלטת הועדה הרפואית העליונה לבית המשפט המחוזי בחיפה (ע"ו 36721-06-17).
...
לא כל אירוע מעורר פחד או בהלה נחשב למאורע טראומטי בהתאם לכללים הנ"ל. ד"ר שיינקמן התייחסה לכך בעדותה ואמרה כי "בפוסט-טראומה צריך להיות אירוע מוגדר מאיים ומסכן חיים" (עמ' 9 ש' 29), והוסיפה "אז אם היא נבהלה, זה בסדר. אבל, בין זה להגדרת טראומה במובנים של PTSD, כאשר מרגישים איום על החיים, על שלמות הגוף וכל זה, אין לזה שום קשר", ועדותה הנ"ל מקובלת עלינו בנסיבות המקרה שבפנינו (עמ' 6 ש' 18-16).
לא זו אף זו הוכח כי המערערת ציינה, הן בפני המומחית מטעם המשיב ד"ר אברט והן בפני המומחית מטעם הוועדה ד"ר שיינקמן כי היא לא נוטלת טיפול תרופתי קבוע, ומקובלת עלינו קביעתה של ד"ר אברט כי הדבר אינו מאפיין אנשים הסובלים מפוסט-טראומה (ראה חוות דעתה מיום 19.3.2021, עמ' 1).
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל הגענו לידי מסקנה כי בהחלטת המשיב מיום 14.7.2020 שלפיה נקבע כי לא נמצאה אצל המערערת עדות להפרעת PTSD לא נפל כל רבב, ולפיכך דין הערעור להידחות.
אשר על כן, הננו מורים על דחיית הערעור.