ערעור זה עניינו החלטת הועדה הרפואית לעררים (שירותים מיוחדים) מיום 3.10.21 אשר דחתה את ערר המערער וקבעה כי לא אינו נזקק להשגחה מתמדת.
עניינו של המערער הוחזר לועדה על מנת שתתייחס למסמך סיכום האשפוז ממרכז בריאות הנפש באר יעקב שבו צוין כי "ידוע על התנהגויות קשות על רקע החמרות במצבו הנפשי, כולל תוקפנות פיזית כלפי סובבים וגם ניסיונות לפגיעה עצמית, ביניהן ניסיון אובדני קשה במיוחד לפני כשנה וחצי...". על רקע דברים אלה היה על הועדה לבחון האם יש בכך כדי לשנות מהחלטתה בסעיף ההשגחה.
לא ברור מהחלטת הועדה על סמך מה קבעה הועדה כי מדובר ברופא מטפל המכיר את המערער ומדוע יש ליתן עדיפות לבדיקה קצרה על פני מיסמך סיכום אשפוז של למעלה משבועיים וחצי ובעיקר כאשר הועדה נדרשה להתייחס לדברים האמורים במסמך סיכום האשפוז.
בהילכת דולאני (עב"ל (ארצי) 33351-11-12 מוחמד דולאני – המוסד לביטוח לאומי, (26.9.17)), נקבע, כי מכוח תקנה 125 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 נתונה לבית הדין לעבודה, הסמכות להאריך את המועד להגשת ערעור על החלטות של ועדות ערר למיניהן וזאת בהתקיים 'טעם מיוחד' להארכת המועד.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
כאמור, לא זו בלבד שבקשה להארכת מועד לא הוגשה מטעם המערער, אלא גם כאשר הופנה המערער לעובדת האיחור, לא טרח לציין כל סיבה לעיכוב בהגשת הערעור וכאשר טען בהמשך כי האיחור נבע מחמת עיכוב בקבלת הפרוטוקול, התברר כי גם ממועד המצאת הפרוטוקול חלפו למעלה מ-60 הימים הקבועים בדין כאשר לא ניתנה כל סיבה גם לאיחור זה.
בענייננו, משהיה המערער מיוצג ואין חולק כי החלטת הוועדה הומצאה גם לב"כ המערער, משלא הוגשה כל בקשה להארכת המועד, משלא נטען, ולו בדוחק, כל טעם מיוחד שניתן בגינו להאריך את המועד ולא הוצגו כל נסיבות אוביקטיביות המצדיקות את האיחור, וכאשר, אין מניעה שהמערער יחזור ויגיש תביעה חדשה ככל שישתנו הנסיבות (בשם לב לכך שהוועדה הסתמכה על מכתב רופא הקהילה ולא על מסמך האשפוז), כך שלא נסתם הגולל על האפשרות לקבלת הזכות בעתיד (כשבשלב זה מקבל המערער גימלה בשיעור של 50%) – אין מנוס מדחיית הערעור.
בנסיבות העניין, משנדחה הערעור בשל האיחור בהגשתו מחד ולאור הפגם שנפל בהחלטת הוועדה מאידך, מצאתי כי ראוי הוא שכל צד יישא בהוצאותיו.