מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים (ניידות) בדבר העדר מוגבלות בניידות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים בניידות מיום 4.6.20 אשר היתכנסה מכוח פסק דין ושבה על הקביעה, כי הליקוי ממנו סובל המערער אינו ניתן ליישום לפי רשימת הליקויים המזכים לעניין גמלת ניידות, כפי שמפורטים בתוספת א' להסכם בדבר גמלת ניידות.
העובדות: המערער, יליד 1972, הסובל ממצב לאחר שברים עקב תאונה, הגיש בקשה לבדיקה רפואית לקביעת מוגבלות בניידות.
סוף דבר, בהיעדר פגם משפטי כמפורט לעיל, דין העירעור להדחות.
...
מהבחינה הלשונית לא מתחייבת מהגדרה זו המסקנה כי הקרסול מורכב מיותר מפרק אחד.
לסיכום, החלטת הוועדה בזיקה להוראות פסק הדין להסביר מהו מפרק הקרסול, היא החלטה ברורה.
סוף דבר, בהעדר פגם משפטי כמפורט לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים –ניידות מיום 25/07/18 (להלן: "הועדה"), אשר קבעה כי סוג הליקוי של המערער נכלל ברשימת הליקויים, וקבעה לו דרגת מוגבלות בניידות לפי סעיף א-7-ב-1 חלקי בשיעור של 40% .
בתאריך 17/06/18 נתן בית הדין את פסק דינו (מפי כב' השופטת אורית יעקבס), ולפיו העירעור נתקבל באופן חלקי, והורה כי עניינו של המערער יוחזר לועדה, באותו הרכב: "... על מנת שתשקול מחדש ובמנומק את קביעתה לענין האפשרות ליישם את סעיף א(7), לעניין ליקוי אטכסיה, וזאת נוכח ממצאיה בדבר העידר יציבות" (להלן: "פסק הדין").
סיכומו של דבר, העירעור מתקבל, כך שעניינו של המערער מוחזר לועדה לעררים - ניידות, באותו הרכב, על מנת שתנמק באופן מפורט את קביעתה שלפיה יש ליישם את סעיף א.7.
...
בהתייחס לתמליל והתקליטור שהגיש המערער – כאמור נחה דעתי כי אין ליתן משקל לפריטים אלו, ויש להוציאם מן התיק, מחמת שמדובר בראיות שאינן קבילות.
מכאן, המסקנה היא כי מדובר בהקלטה שבוצעה ללא רשות, תוך הפרת חובת תום הלב וההגינות כלפי הוועדה, ושעל כן המערער אינו מורשה להציגה.
סיכומו של דבר, הערעור מתקבל, כך שעניינו של המערער מוחזר לוועדה לעררים - ניידות, באותו הרכב, על מנת שתנמק באופן מפורט את קביעתה שלפיה יש ליישם את סעיף א.7.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים בניידות מיום 13/12/15 (להלן – הועדה), אשר קבעה, כי הליקוי ממנו סובלת המערערת אינו ניתן ליישום לפי רשימת הליקויים המזכים לעניין גמלת ניידות, כפי שמפורטים בתוספת א' להסכם בדבר גמלת ניידות (להלן- רשימת הליקויים).
הלכה פסוקה היא, כי הועדה הרפואית, היא בלבד מוסמכת לקבוע אחוז מוגבלות בהתאם לרשימת הליקויים בהסכם הניידות, ואין בית הדין לעבודה מיתערב בשקול דעתה בנידון זה (עב"ל 10045/95 אברהם הרמן - המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 29/7/03).
וכבר נפסק בעיניין תקנה 30 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 המקבילה לתקנה 14 המצוטטת לעיל כי הועדה לעררים אינה כבולה לנוסח הערר שבפניה, ועליה לבטא את ממצאיה אף בהעדר ערעור בנקודה זו או אחרת (בג"ץ 296/83 מאיר וייס נ' הועדה הרפואית לעררים, פד"י י"ב, 95.
...
לטענת המשיב, לא נפלה טעות משפטית בהחלטה ויש לדחות את הערעור מהטעמים הבאים: החלטת הוועדה מנומקת.
ומן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי במסמכים שבתיק ושקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי דין הערעור להידחות.
אשר לטענה כי הוועדה נדרשה להזהיר את המערערת, אין בידי לקבלה.
סיכומו של דבר, בהעדר פגם משפטי כמפורט לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים בניידות מיום 9.10.18 (להלן – הועדה), אשר קבעה, כי הליקוי ממנו סובלת המערערת אינו ניתן ליישום לפי רשימת הליקויים המזכים לעניין גמלת ניידות, כפי שמפורטים בתוספת א' להסכם בדבר גמלת ניידות (להלן- רשימת הליקויים).
הלכה פסוקה היא, כי הועדה הרפואית, היא בלבד מוסמכת לקבוע אחוז מוגבלות בהתאם לרשימת הליקויים בהסכם הניידות, ואין בית הדין לעבודה מיתערב בשקול דעתה בנידון זה (עב"ל 10045/95 אברהם הרמן - המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 29/7/03).
סוף דבר בהיעדר פגם משפטי כמפורט לעיל, דין העירעור להדחות.
...
לסיכום לא ניתן ליישם ו-א -5 מכיוון שכף הרגל הימנית תקינה.
לסיכום, החלטת הוועדה לדחות את התביעה ברורה.
סוף דבר בהעדר פגם משפטי כמפורט לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (ניידות) מיום 26.6.2019 (להלן: "הועדה"), אשר דחתה את עררו של המערער וקבעה לו 40% אחוז מוגבלות לפי סעיף א-7-ב-1 חלקי, לרשימת הליקויים לתוספת הראשונה להסכם בדבר גמלת ניידות (להלן: "התוספת להסכם הניידות").
בפסק הדין אשר ניתן בעירעור, ביום 17.6.2018, על ידי מותב זה, נקבע כי עניינו של המערער יוחזר לועדה, באותו הרכב: "... על מנת שתשקול מחדש ובמנומק את קביעתה לענין האפשרות ליישם את סעיף א(7), לעניין ליקוי אטכסיה, וזאת נוכח ממצאיה בדבר העידר יציבות". בעקבות פסק דין זה, היתכנסה הועדה ביום 25.7.2018, אשר קבעה למערער דרגת מוגבלות בניידות לפי סעיף א-7-ב-1 חלקי בשיעור של 40% .
...
יש לדחות את הערעור בהעדר טעות משפטית המצדיקה את התערבות כב' בית הדין.
         דיון והכרעה             לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים, מצאתי כי דין הערעור להדחות, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן.
לסיכום לנוכח האמור לעיל הריני מורה על דחיית הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו