במוקד הדיון - ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 4.3.2021 (להלן - ההחלטה ו-הועדה בהתאמה).
ביום 4.3.2021 קבעה הועדה כי היא דוחה את ערר המערערת בתחום האורתופדי כך ששעור נכותה של המערערת:
· בגין הגב התחתון עומד על 10% לפי סעיף 37(7)(א) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז- 1956 (להלן - התקנות), בנכוי 5% לפי סעיף 37(7)(א-ב) במחצית.
בכתב תשובתו הביע המשיב הסכמה חלקית להשבת עניינה של המערערת לועדה באותו הרכב לפיה:
· בתחום האורתופדי - הועדה תעיין בחוות הדעת מאת דר' גיפשטיין ודר' מחאמיד ותשקול האם יש בהן כדי לשנות מעמדתה;
· באשר לנכוי בגין מצב קודם - הועדה תידון בשנית בנכוי המצב הקודם ובאם תחליט כי יש לנכות מנכותה של המערערת, תבסס זאת תוך הפנייה לממצאים מוכחים;
· בתחום הלחץ דם, תעיין במסמכים הרפואיים מאת דר' מזוז (בין היתר בערך י.ל.ד של 190/110 המוזכר בו) ובמסמך הרפואי מאת פרופ' יוספי בתחום הלחץ דם, ותבחן האם יש מקום לקבוע נכות זמנית בגין ליקוי זה.
· באשר ליתר טענות המערערת - נטען כי בדבר הנכות הזמנית, הועדה אינה נידרשת לנמק את פער בין הנכות הזמנית לנכות הצמיתה; הועדה ערכה למערערת בדיקה קלינית שממצאיה העלו כי תיפקוד הצואר תקין; מכתבו של ד"ר ליברמן איננו חוות דעת כך וממילא קיימת הסכמה להשיב את עניינה של המערערת בין היתר, להתייחסות הועדה לחוות הדעת של ד"ר מחאמיד העוסקת בלקות זו; בפרוטוקול הועדה מפורטת בדיקה קלינית בגב ולפרוטוקול קיימת חזקת התקינות; בעיניין ניכוי קודם- משהוסכם להחזיר עניין זה לועדה, טענות המערערת מתייתרות.
אחרית דבר
על יסוד כל האמור, עניינה של המערערת יושב לועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) בהרכבה מיום 4.3.2021 על מנת שתפעל כדלקמן :
בתחום האורתופדי תעיין הועדה במסמכים הבאים ותבחן האם יש באמור בהם כדי לשנות מהחלטתה -
חוות הדעת של ד"ר מחאמיד מיום 3.11.2019 .
...
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתבי הטענות, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להתקבל בחלקו.
טענות המערערת כי הוועדה לא נתנה משקל לממצאי בדיקתה "רגישות בצוואר כתף וגב מתני" דינן להידחות שכן, בהתאם להלכה הפסוקה, כאב וכל שכן 'רגישות', אינם מקנים נכות.
באשר לטענת המערערת כי הוועדה לא נימקה את הפער בין נכותה הזמנית לנכותה הצמיתה, דינה להידחות, שכן וועדה מאוחרת אינה חייבת לנמק סטייה מקביעת נכות זמנית (בר"ע 10518-01-14 אילנה ציטרין – המוסד לביטוח לאומי (4.2.2014)).
אף באשר לטענת המערערת כי אחוזי הנכות צריכים להיקבע לפי מצבה הרפואי ללא השפעת התרופות, דינה להידחות שכן, נפסק כי "בקביעת דרגת הנכות של המבוטח יש להתחשב בתיקון מצבו שהוא תוצאה של שימוש באמצעי עזר. זאת מן הטעם, שאמצעים אלה "מבטלים" למעשה את הנכות הפונקציונאלית או התפקודית הקיימת אצל המבוטח.