הועדה סיכמה החלטתה וקבעה כי מצבו של המשיב "מתאים ל-0% הקבועים ולכן הועדה חוזרת על ההחלטה הקודמת וקובעת כי אין החמרה במצבו ברגל הפגועה".
על החלטה זו הגיש המשיב ערעור שני לבית דין זה (ב"ל 8315-03-19, להלן: "העירעור השני").
בפסק דין מיום 29.8.19 היתקבל העירעור השני בחלקו ובית הדין הורה, כי "עניינו של המערער יוחזר לועדה הרפואית לעררים, בהרכבה מיום 6.2.19, על מנת שתבהיר קביעתה בעיניין 'שתל העור' אליו התייחסה בהחלטתה, תוך הפנייה למסמכים רפואיים רלוואנטיים, זאת בשים לב לטענת המערער, כי אין בתיקו הרפואי כל תעוד בדבר הסטוריית ביצוע ו/או טפול בשתל עור כלשהוא, לא בפגיעה הנדונה ולא בכל טפול אחר שעבר מימי חייו.
...
במסגרת כתב התשובה והדיון בערעור טען המשיב, כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על טעות משפטית בהחלטת הוועדה.
מעיון בחוות הדעת של פרופ' בס מיום 23.2.21 עולה, כי המומחה מטעם המשיב רשם בפרק ה"דיון" כדלקמן (נספח א' לכתב התשובה, ההדגשות הוספו):
"השאלה העומדת לדיון ברגל ימין האם השינויים ברגל ימין הם משניים לאי ספיקה ורידית או חבלה עצמה. בשתי בדיקות דופלקס עדכניות של ורידי הרגליים הפענוח בראשון לא מדגים רפלוקס בוורידי המפשעה ובבדיקה השנייה מודגם רפלוקס קל בשכיבה בשתי הרגליים, לדעתי הממצא המעבדתי הזה אינו משמעותי מה גם שבבדיקה ב 2004 לא הודגם רפלוקס מימין ובבדיקה ב 2014 לא הודגם רפלוקס משמאל. רפלוקס כזה באזור המפשעה המופיע פעם כן פעם לא אינו בעל משמעות קלינית. פועל יוצא מכך שהשינוי של השקעות המוסידרין שגורמות לשינוי הצבע ברגל והבצקת הקלה הן קרוב לוודאי משניות לחבלות המעיכה והפצע בשוק ימין. והתרומה של ההפרעה הוורידית הקלה המודגמת לסירוגין במפשעות בלבד, אם היא אמיתית אינה משמעותית. אציין שוב שגם בבדיקה שלי בהאזנה וגם בבדיקה של פרופ' ניטצקי לא נמצא מרכיב משמעותי של אי ספיקה בספנה ואי ספיקה כזו לא תועדה בשום בדיקת מעבדה ובשום בדיקה גופנית. אין מנוס מהמסקנה שהפיגמנטציה כולה היא משנית לחבלות ולא לאי ספיקה ורידית כפי שקבעו בשגגה בביטוח הלאומי."
היועץ הכירורגי עולה מצא בבדיקתו סימני הפרגמנטציה וסתזיסדרמטיטיס וקבע, כי הוא מסכים עם מסקנותיו של פרופ' בס בחוות דעתו מיום 23.2.21.
אין המדובר בכפל נכויות, אלא בנכויות שונות לפי סעיפי ליקוי שונים, כאשר ממילא מלאכת קביעת שיעור הנכות והתאמת פריטי הליקוי הם עניינים שברפואה, המסורים באופן בלעדי לוועדה ובהעדר טעות משפטית או חוסר סבירות קיצונית בהחלטת הוועדה – לא מצאתי מקום להתערב בה.
סוף דבר
על יסוד כל האמור – הערעור נדחה.
המערער ישלם את הוצאות המשיב בסך 1,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.