לפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 7/8/23 (להלן: הועדה) אשר קבעה למערער דרגת נכות זמנית בשיעור 35%.
דיון והכרעה
המערער הופיע בפני הועדה, ודבריו נרשמו כדלקמן:
"הייתי שוטר 38 שנים תוצאה מהמחלה נאלצתי לפרוש, אני הייתי שוטר 3 פעמים בשבוע, רצתי מעל 15 ק"מ פעילות גופנית, כיום אני מרוסק לא מסוגל להרים, החיים נפגעו באופן דרסתי (דראסטי), לא ציפיתי לסיים את העבודה בצורה הזאת, לא התכוונתי לפרוש בצורה הזאת. זה מתבטא לא ישן, קם בלילה, מסתובב בבית, במיטה מיתהפך כל הזמן, כאבים של שרירים, כתף, רגליים בכל הגוף, סובל סבל נוראי כל הלילה.
"
לאחר מכן, נרשמו ממצאיו של היועץ:
"היועץ הקשיב בקשב רב לתלונות התובע וטיעוני בא כוחו, עיין במסמכים לרבות סיכום ביקור ראומטולוגיה בית חולים העמק מ-14/6/23 ובדק את התובע. נבדקו המפרקים ההיקפיים כולל כתפיים, מרפקים, שורשי ואצבעות הידיים, קרסוליים, ברכיים וירכיים, לא נמצאה עדות לדלקת מפרקים פעילה וכן לא עדות לנזק ממחלה פעילה בעבר. התובע מטופל בתרופות בלגיות [צ"ל ביולוגיות] כאשר מצבו איננו בשליטה ונידרש לשאיבת נוזל מפרך עם הזרקת הסטרואידים, עם זאת אין שום עדות לנזק מבני למפרקים ולא אנקילוזיס."
לבסוף, סיכם היועץ את מסקנותיו: "לדעת היועץ יש לקבל את הערר של התובע ולקבוע 35% נכות באופן זמני עד סוף השנה לפי סעיף ביניים 35 1 ד-ה." הועדה לעררים אימצה קביעה זו.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים, מצאתי כי דין העירעור להיתקבל, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן:
סעיף 14 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודב), תשט"ז-1956, קובע את סמכות הועדה להתאים למבוטח הניצב בפניה דרגת נכות התואמת את מצבו:
"(א) דרגת נכות של נפגע לגבי ליקוי שלא פורט בתוספת, תקבע לפי האחוז הקבוע לצד פגימה אשר לדעת הוועדה דומה לליקוי הנפגע.
...
"
לאחר מכן, נרשמו ממצאיו של היועץ:
"היועץ הקשיב בקשב רב לתלונות התובע וטיעוני בא כוחו, עיין במסמכים לרבות סיכום ביקור ראומטולוגיה בית חולים העמק מ-14/6/23 ובדק את התובע. נבדקו המפרקים ההיקפיים כולל כתפיים, מרפקים, שורשי ואצבעות הידיים, קרסוליים, ברכיים וירכיים, לא נמצאה עדות לדלקת מפרקים פעילה וכן לא עדות לנזק ממחלה פעילה בעבר. התובע מטופל בתרופות בלגיות [צ"ל ביולוגיות] כאשר מצבו איננו בשליטה ונדרש לשאיבת נוזל מפרך עם הזרקת הסטרואידים, עם זאת אין שום עדות לנזק מבני למפרקים ולא אנקילוזיס."
לבסוף, סיכם היועץ את מסקנותיו: "לדעת היועץ יש לקבל את הערר של התובע ולקבוע 35% נכות באופן זמני עד סוף השנה לפי סעיף ביניים 35 1 ד-ה." הוועדה לעררים אימצה קביעה זו.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים, מצאתי כי דין הערעור להתקבל, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן:
סעיף 14 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודב), תשט"ז-1956, קובע את סמכות הוועדה להתאים למבוטח הניצב בפניה דרגת נכות התואמת את מצבו:
"(א) דרגת נכות של נפגע לגבי ליקוי שלא פורט בתוספת, תיקבע לפי האחוז הקבוע לצד פגימה אשר לדעת הועדה דומה לליקוי הנפגע.
סיכום
על בסיס האמור לעיל, הערעור מתקבל, כך שעניינו של המערער יחזור לוועדה, באותו הרכב, על מנת שתפעל כאמור בסעיף 15 לעיל.
בנסיבות העניין, ישלם המשיב למערער שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪ וזאת תוך 30 יום.